Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13345
View
156
Reply

Elaun peribadi bulanan isteri- SILA UNDI

[Copy link]

Author: rockabebe       Show all posts   Read mode

Post time 23-11-2007 06:07 AM | Show all posts

tak der elaun

aku TAK DER ELAUN pon??? relaks jer ...  
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 08:45 AM | Show all posts
aku bg elaun kat bini aku...evry month..but last month kantoi la coz aku bnyk bende nak settle..x cukup budget....road tax keta mampos plak...
x salah rasenye klu bg bini duit elaun tiap bulan....bg la yg mana termampu....isteri2 pun bersyukur la klu laki bg..jgn nak komplen palk..sekt la ape la..x bg langsung baru tau... mmg la bini pun ade duit gaji sendiri..tapi rase puas tau klu bg wife duit sket...rase macho tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:15 AM | Show all posts
my hb pulak suka bagi elaun tiap2 hari sblm saya pegi keje katanya utk belanja saku time lunch....terkenang balik time berhingus dulu masa jadi budak sekolah...hehehehe...tapi saya suka sebenarnya.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:15 AM | Show all posts
.........deleted........

[ Last edited by  vivitar at 23-11-2007 09:20 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:16 AM | Show all posts
I dah vote jugak

Alhamdulillah, even I bekerja my hubby bagi juga elaun sara diri
dia kata buat beli bedak, sikat, gincu

duit dapur pun dia bagi tapi sbb I tak masak so duit tu I simpan or shopping
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:36 AM | Show all posts
gaji hb lagi kecik dari i... so mmg dia bagi every month but not fixed amount... kalau tgh banyak, banyak la i dapat. lagipun hb sara parents yg sakit so i xde la berkira ngan dia.

yang pasti apa sajer i nak makan xpernah x dapat... raya dia akan bagi i duit lebih utk shopping.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:37 AM | Show all posts
pada aku, elaun utk bini kena ada coz semua kerja kat umah kita kena buat. jaga anak, masak, mengemas dan mcm2 lagi lah... termsklah melayan laki. so, elaun ini sebagai tanda terima kasih laki pada kita kerana menguruskan segala2nya kat umah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:45 AM | Show all posts
Originally posted by kuchenta_81 at 23-11-2007 09:16 AM
I dah vote jugak

Alhamdulillah, even I bekerja my hubby bagi juga elaun sara diri
dia kata buat beli bedak, sikat, gincu

duit dapur pun dia bagi tapi sbb I tak masak so duit tu I ...



baaaaiknye hubby
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:51 AM | Show all posts
Originally posted by sunshine66 at 23-11-2007 01:43 AM
nak tanya...kalu make up pencuci muke...di kire elaun gak ke..ke di kire perbelanjaan sindri...


it depends gak...
like myself....celanser, lotion, vitamins, pad...semuanya hubby bayarkan, lagipun i punya maintenance murah ...i tak guna SKII cleanser
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:00 AM | Show all posts
elaun dr husband? rasa mcm xde specific elaun.....tp tiap2 bln gaji dia sume sy yg pegang....sbb dia dpt cash every month from his employer....so i simpan kat satu tpt...bila dia nk guna dia ambikla...50 ke 100 ke tp dia ckp ngn i dulu......bila i nk guna duit tu i ambikla jgk...n ckp kat dia jgk...heheh.......

kiranya duit dia duit i jgk....duit i...duit i je la......heheh...gurau je..sama2 share la.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:02 AM | Show all posts
elaun dr husband? rasa mcm xde specific elaun.....tp tiap2 bln gaji dia sume sy yg pegang....sbb dia dpt cash every month from his employer....so i simpan kat satu tpt...bila dia nk guna dia ambikla...50 ke 100 ke tp dia ckp ngn i dulu......bila i nk guna duit tu i ambikla jgk...n ckp kat dia jgk...heheh.......

kiranya duit dia duit i jgk....duit i...duit i je la......heheh...gurau je..sama2 share la.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:03 AM | Show all posts
Tak da fixed amount... err...actually tak da kot. All expenses semua husband tanggung. Sometimes hujung bulan tinggal dua tiga ratus jer dalam akaun dia. My salary tak usik. Kira simpanan utk masa depan ler. Kalau aku nak duit aku mintak kat dia. Kalau dia ada belen dlm akaun guna duit dia. Kalau tak da, baru withdraw from my account.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:24 AM | Show all posts
Originally posted by sunshine66 at 23-11-2007 09:45 AM



baaaaiknye hubby



Alhamdulillah, moga ianya berkekalan
esok lusa I pun tak tau lagi
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:31 AM | Show all posts
hani x de fixed elaun.cuma, gaji hubby seme akan bg kt hani kecuali tinggal utk belanja dia sebulan.............

hani yg uruskan kewangan.....tapi kiterang sama2 baru keje n gaji pn sederhana jek, so hani pon kongsi gaji hani gak.....

cuma saving mmg masuk lam akaun hani............tapi smpai ari ni saving seme dh abis....asal balik kg jek guna saving......huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:35 AM | Show all posts
voted!

dpt elaun jugak untuk buat tambang g kerja.. kira jimat sket duit, boley simpan... my hubby byk tanggung expenses umah, kira sy tampung duit jg anak n keperluan mrk.. anak2 kecik2 lagi... oklah tuh kan... syukurlah dpt jugak elaun...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:35 AM | Show all posts
huhu...ai dah vote dah...

bile baca komen kat sini rasa nak mengalir air mata ni... ..ai ni jenis bini yg mmg takde fixed allowance dari hubby...mmg tak pernah ada...penah jugak cakap kat husband (dlm nada gurau ler)...mintak nafkah zahir (in RMlah)...tapi husband cam mengelak jek...senyum2 jek...padahal time tu walau dlm nada gurau tapi serius sebenarnyer...

mcm anniversary pun pernah mintak jugak barang kemas...tapi respond husband selalunyer tak memberangsangkan...cth barang kemas still leh pakai lagik, my love for u is priceless etc...so in the end, dah cam malas nak mintak lagik...

last week baru jek mintak duit kat husband untuk belanja harian kat ofis...itu pun sbb duit balance kat bank tinggal less than 100... ..

but i know...eventhough husband tak bagi allowance kat ai, ai tau ke mana duit die pegi...coz my husband ni jenis penyimpan duit...duit die berkepuk dlm saving acc kat dedua bank...coz ai yang selalu kena update buku die...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:39 AM | Show all posts
tak de pun..

but i understand kenapa tak de. nak bising2 pun buat apa, benda dah tak de.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:45 AM | Show all posts
maaf ye kawan kawan

bila I baca reply kat sini baru I tahu I antara isteri bertuah, Alhamdulillah.

cuma, setahu I nafkah (elaun/duit) ni tak kira banyak atau sedikit, tak kira isteri bekerja atau tidak memang wajib suami bagi.

sebab itu masa bulan pertama kawen, I ada tanya hubby then dia kata memang dia akan bagi sebab itu tanggungjawab dia. cuma, banyak atau sedikit terpulang pada kemampuan dia.

kalu salah tolong betulkan ye?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:47 AM | Show all posts
maaf ye kawan kawan

bila I baca reply kat sini baru I tahu I antara isteri bertuah, Alhamdulillah.

cuma, setahu I nafkah (elaun/duit) ni tak kira banyak atau sedikit, tak kira isteri bekerja atau tidak memang wajib suami bagi.

sebab itu masa bulan pertama kawen, I ada tanya hubby then dia kata memang dia akan bagi sebab itu tanggungjawab dia. cuma, banyak atau sedikit terpulang pada kemampuan dia.

kalu salah tolong betulkan ye?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 11:06 AM | Show all posts
Min bukan setakat tak pernah dapat elaun bulanan, kena bare part of house expenses lagikkk....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.204022s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list