Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13690
View
156
Reply

Elaun peribadi bulanan isteri- SILA UNDI

[Copy link]

Author: rockabebe       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2007 07:42 PM | Show all posts |Read mode
Okay.. ni kesinambungan dari perbincangan kat forum ni.. pasal Rock baca..ramai isteri yg bekerja  and ramai hubby yg kat sini cakap .. ala dah keje..ada duit sendiri..takkan le duit you nak berkepuk kat bank je kan?

Kalau dari segi agama, hubby masih tetap bagi elaun peribadi kat isteri, walaupun isteri bekerja kan? So rock nak buat survey..sapa sini hubby yg kasi elaun kat bini or bini yg terima elaun dari hubby? Elaun diri sendiri ye.. bukan elaun tuk guna beli barang dapur ke, barang anak ke... Just a token utk isteri beli barang diri sendiri, cam mekap ke.. pergi spa utk manjakan diri ke..
Single Polls, Total 90 Users voted
54.44% (49)
12.22% (11)
14.44% (13)
3.33% (3)
6.67% (6)
8.89% (8)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:48 PM | Show all posts
me ada fixed elaun every week, setiap khamis bertambahlah duit dlm bank sbb laki me buat potongan gaji.

dan extra money untuk beli benda benda yang me malas nak guna duit sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:49 PM | Show all posts
thanks rock sbb bagi poll... i dah vote.. takderla banyak dia bagi tp klau convert duit RM kira bleh tahan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:51 PM | Show all posts
Originally posted by rockabebe at 22-11-2007 07:42 PM
Okay.. ni kesinambungan dari perbincangan kat forum ni.. pasal Rock baca..ramai isteri yg bekerja  and ramai hubby yg kat sini cakap .. ala dah keje..ada duit sendiri..takkan le duit you nak berk ...


haku rasa choice yg last tu cam sesuai tuk Deck!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:51 PM | Show all posts
dah undi
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:52 PM | Show all posts
ramai isteri bertuah sini ke! haku dulu tergolong dlm golongan ni.... !
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:53 PM | Show all posts
i ada fixed elaun drp hasil rental..straight to my account, bonus setiap thn 20% drp apa yg hubby dapat

...cuma petty cash on regular basis for my entertainment dgn anak2...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:56 PM | Show all posts
Originally posted by my-alja at 22-11-2007 06:53 AM
i ada fixed elaun drp hasil rental..straight to my account, bonus setiap thn 20% drp apa yg hubby dapat

...cuma petty cash on regular basis for my entertainment dgn anak2...

lagi best bonus
tapi bersyukur ajelah ngan apa kita dah ada yea
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:57 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 22-11-2007 07:52 PM
ramai isteri bertuah sini ke! haku dulu tergolong dlm golongan ni.... !




ko jdk surirumah la...........aku masukkan ko dlm extra golongan bertuah
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 07:57 PM | Show all posts
oooo...lupa, juga potongan EPF setiap bulan utk hari tua ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:04 PM | Show all posts
Originally posted by BingkaUbi at 22-11-2007 07:57 PM




ko jdk surirumah la...........aku masukkan ko dlm extra golongan bertuah


haku kalu jadik suri rumah....bestnya. but haku takut jadik gila je nnti buat dek anak2 haku!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:07 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 22-11-2007 08:04 PM


haku kalu jadik suri rumah....bestnya. but haku takut jadik gila je nnti buat dek anak2 haku!




1st time aku dgr pompuan takut jdk surirumah sbb takut jdk giler.....wakakakakkakaka.....memcm alasan...tu baru anak 3...kalu anak 8 x jdk surirumah pung ko bley giler gak kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2007 08:12 PM | Show all posts
Originally posted by faraway at 22-11-2007 11:48 AM
me ada fixed elaun every week, setiap khamis bertambahlah duit dlm bank sbb laki me buat potongan gaji.

dan extra money untuk beli benda benda yang me malas nak guna duit sendiri..


Waahh..bestnye!! Isteri bertuah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:12 PM | Show all posts
Originally posted by BingkaUbi at 22-11-2007 08:07 PM




1st time aku dgr pompuan takut jdk surirumah sbb takut jdk giler.....wakakakakkakaka.....memcm alasan...tu baru anak 3...kalu anak 8 x jdk surirumah pung ko bley giler gak kot


haku kalu anak 8...haku dah jadik mereng start dari no. 4!!!gila meroyan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:14 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 22-11-2007 08:12 PM


haku kalu anak 8...haku dah jadik mereng start dari no. 4!!!gila meroyan!!!




kesian ko......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2007 08:14 PM | Show all posts
Originally posted by wifeorg at 22-11-2007 12:04 PM


haku kalu jadik suri rumah....bestnya. but haku takut jadik gila je nnti buat dek anak2 haku!


Wifeorg.. kelakar...rock paham... memang boleh giler kengkadang layan kerenah anak ni.. Wa ni..anak sorang pun.. rasa cam tak leh cope dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-11-2007 08:17 PM | Show all posts
Originally posted by eva at 22-11-2007 11:49 AM
thanks rock sbb bagi poll... i dah vote.. takderla banyak dia bagi tp klau convert duit RM kira bleh tahan jugak


No problem Eva, doesn't matter which currency, as long as ada nilai..betul tak?;)
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:17 PM | Show all posts
Dulu masa keje eynda takde elaun

Sekarang dah jadi surirumah dapat le elaun....

Elaun bulanan memang dapat.....kalau hubby dapat bonus, eynda pun dapat 5-10%.......kalau nak raya dapat elaun shopping.....kalau besday boleh pilih nak hadiah atau elaun tambahan....etc...

Semua tu eynda tak mintak.....tapi hubby yg nak kasi....

Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:29 PM | Show all posts
wa kasik mini wa rm500 sebulan bersih..
blanja dapor/pasaraya wa sedia duit len...

tp bila wa sesak wa skodeng gak duit dia tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2007 08:45 PM | Show all posts
Originally posted by my-alja at 22-11-2007 07:53 PM
i ada fixed elaun drp hasil rental..straight to my account, bonus setiap thn 20% drp apa yg hubby dapat

...cuma petty cash on regular basis for my entertainment dgn anak2...


nie buat i jeles ngan alja.. nak copy polisi bleh tak alja? hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list