Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54813
View
237
Reply

Minta Pendapat Untuk Menetap di Arab Saudi

[Copy link]

Author: astina       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2009 06:59 PM | Show all posts
Originally posted by Mawlay at 16-3-2009 16:50
Alaykumsalam !  Oh Ok  ingat laki     malunyaa ..... Saya dah agak musti org minyak Yansab ni   apa pun seronok ada org sekampung yanbu kat dlm CAri ni Blog hj Gaz org Yansab mmg k ...


Yekk...hubby tau & kenal si zikan tu... hehe.. tp cek tak kenal wife dia...lom sempat jumpa2 lg.. br dok sini 2mggu..
Br nak sesuaikan diri lg... Sbb tu cr2 member yg bole sma2 berxtvt..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 09:01 PM | Show all posts
Originally posted by Mawlay at 16-3-2009 17:03
Hi KIM ko try pegi link ni http://www.expatriates.com/classifieds/saudi/jobs/ sini biasanya aku guna nak cari keta kat Kingdom of Saud Family ni   ok gak byk keje ada di offer



ok...tq..nanti kim tgk
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 11:39 PM | Show all posts
salam tuan rumah n forumer sekelian..

daku merge thread ni ngan thread arab saudi lagi satu yer..
ada sorang forumer ardamia.. duk yanbu gak... so kita merge..

so sorry.. peace to tuan rumah yer...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2009 11:43 PM | Show all posts
salam... up thread ni.. dh merge...

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 12:57 AM | Show all posts

Reply #108 lilo_kill's post

Ok juga mod lagipun thread ni dah lamo mendap   
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:00 AM | Show all posts

Reply #107 KIM.mafia's post

Kim email resume kim kpd co yg advert tu, kat sini diorang layan online application ni, ada sorang dua kwn mawlay they just email than they reply within 1 to 2 weeks
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:04 AM | Show all posts

Reply #106 mamanett's post

Selamat menjalani & menyesuaikan diri kehidupan kat sini, Life mmg tak sama dgn malaysia.. budaya lain makanan pun lain yg penting Makkah & Madinah tu dekat dgn Yanboo ,  Kami pun ambik masa gak nak sesuaikan diri keadaan sini...   Saya kat sini pun baru 5 bulan dah nak masuk 6 bulan dah rindu gila nak balik Malaysia   
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:10 AM | Show all posts

Reply #112 Mawlay's post

ooo baru gak yer.. saya will be there nanti.. tak tau bila. tunggu visa. husband dh g baru 3 weeks.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:10 AM | Show all posts
oppss.. pembetulan... bukan yanbu, tapi dakhran..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:17 AM | Show all posts

Reply #113 lilo_kill's post

Hubby mesti keje minyak ni, tu sebab hubby pi dulu kalau wife dpt keje dgn laki & anak2 angkut sekali gus   Dakhran kat mana ? kena check google earth ni   Camana Hubby Lilo so far ok ke sana ?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:22 AM | Show all posts

Reply #114 lilo_kill's post

Tadi check kat google earth dakhran tak da kat Saudi kat pakistan ada    mungkin nama lain kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2009 08:55 PM | Show all posts
Originally posted by lilo_kill at 16-3-2009 23:39
salam tuan rumah n forumer sekelian..

daku merge thread ni ngan thread arab saudi lagi satu yer..
ada sorang forumer ardamia.. duk yanbu gak... so kita merge..

so sorry.. peace to tuan r ...


Oklah tu Lilo, janji naik kedit,... huhu..

Lilo pun nak ke saudi gak ker??? baguih ler tuh... alhamdulillah...
kdg2 bla pk bkn senang nak dpt gi tanah mekah... bla ada peluang cmni, grab je lah.. rezeki insyaallah bertambah... tu sume keja tuhan.. Dia yg tentukan sume nye...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2009 08:08 PM | Show all posts

Reply #115 Mawlay's post

camne nk citer ek... dakhran ni dekat ngan negara bahrain dah. kalau mekah tu belah barat arab saudi, dakhran ni belah timur sangat... timur dari riyadh.. then nak explain cam ne ek... dammam tau? dekat2 dammam ler tu... huhu...

hubby doing great there.. after almost 2 weeks plus, dh dapat iqamah... then akaun bank dh leh bukak, lesen saudi dah dapat.... only visa daku n anak2 jer lah lum ketahuan lagi...

makan semua no hal.. sbb kami dh biasa merantau. duk negara mat saleh pun bantai kebab pak arab gak... huhu... makanan paki gak... huhu...

tapi negara ni mmg lah ada dlm wish list... mmg nak pergi punya. dan kebetulan ada peluang , just grab jer... n harapan semoga nk buat ibadah haji, umrah semua terlaksana... jgnlah pintu hatiku ditutup dari benda2 gini... nauzubillah... takut jugak kan.. ada org dah sampai tapi leh tak terbuat haji, umrah bagai kan....

semoga hijrah kami kali ni lebih bermakna.... amin
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:15 PM | Show all posts

Reply #118 lilo_kill's post

alhamdulillah hubby u ok, dulu sebelum dtg sini pun memang niat nak berhijrah lagipun keadaan malaysia dah tak berapa bagus utk anak2 membesar u know la kan malas nak cakap... Sini terkawal la anak2 sebab kawalan tinggi..  
Visa tu inshaallah akan selesai kerana niat yg baik cuma bykkan lah berdoa   cam ustaz la plak . I ada check ingat Dahran dekat selatan saudi hampir dgn Yemen.. kalau Dammam tu tau le kat situ dgr ramai puak syiah saudi.. jauh lah kalau nak buat umrah kalau dari riyadh drive ke madinah around 10jam lebih   

Bab makan huh huh rindu banget masakan melayu huh huh asik2 makanan arab & pakistan huh huh kalau masak sendiri tak sama macam malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:20 PM | Show all posts
tapi negara ni mmg lah ada dlm wish list... mmg nak pergi punya. dankebetulan ada peluang , just grab jer... n harapan semoga nk buatibadah haji, umrah semua terlaksana... jgnlah pintu hatiku ditutup daribenda2 gini... nauzubillah... takut jugak kan.. ada org dah sampai tapileh tak terbuat haji, umrah bagai kan....


Tang ni jangan risau dulu saya pun camni gak asik risau takut apa2 berlaku disebabkan dosa lampau tapi bila tiba ALHAMDULILLAH SYUKRILAH selamat yang penting tekad hati kita nak berubah dan tanamkan dlm hati kita nak mengenali dan mencari keredaan ALLAH Insyaallah okay
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:22 PM | Show all posts

Reply #117 mamanett's post

mamanett, geng yansab ada plan nak pegi vacation kat pantai Umluj bulan depan rasanya u n hubby ada join sekali ka ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 08:44 AM | Show all posts

Reply #9 fide's post

hish idok le camtu..my hubby pun dlm 2 bln kot x dpt iqamah tp still gaji jln...cuma dia delay tak bole nak uruskan kedatangan i ke sana je lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 12:54 PM | Show all posts

Balas #121 Mawlay\ catat

Salam Maylay...

A ah... i ada dgr jugak.. dpt gak diorg invite...tp tgklah hubby... klu dia nak join i ikut jekk......
Uihh.. dok umah lama2 pun keras jugak nih...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 12:56 PM | Show all posts

Balas #122 lolaxpdc\ catat

lolax, hubby u kat mna?? dah lama ke tak jumpa?? mesti rindu dendam nih.......
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 10:01 PM | Show all posts

Reply #122 lolaxpdc's post

daku pun tgh menunggu. tapi hubby dh dpt iqamah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list