Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2655
View
19
Reply

Thread simple -- kat mana senang jumpa duit?

[Copy link]

Author: DARSITA       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-10-2007 08:40 AM | Show all posts |Read mode
Dkt rumah kamu semua dkt mana paling senang jumpa duit?

Mine -
dkt tepi mesin basuh
Selalu lepas basuh baju sure ada duit syiling tertinggal dlm machine. Kutip letak tepi tingkap. So kalau ada orang datang jual sayur (ada orang mexico rajin jual sayuran) aku gi kutip duit kat tingkap jer.

Dlm seluar kerja my abe
Kadang tu ada dua tiga dollar. Syok ooo. Kalau buat tabung dari bedak punya botol kaya lah aku.

So tell me your story lah pulak.

[ Last edited by  Sasha at 1-4-2008 02:27 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2007 10:22 AM | Show all posts
Selalu jumpa duit inside the dryer. Paling banyak ku jumpa a $10 note. Jadi hak ku, allowance membasuh baju untuk hari tu )

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 10:44 AM | Show all posts
jarang jumpe duit

tapi kalo jumpe tu,mesti dalam beg(coins je la) sbb ku slalu tukar2 beg.

takpun,dalam tabung ayam ku yang diperbuat dari bekas margarine kosong

lagi kalo nak jumpe pun,atas tv,sbb slalu kalo kemas jumpe duit kat lantai,mesti ku bubuh atas tv.last2 lupe ambik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 11:29 AM | Show all posts
selalu jumpa dlm loker baju baju...bila kemas2 je...
terjumpa laaa syiling laaa....duit kertas ada gak...terselit2 kdg2 tuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 09:13 PM | Show all posts
hihi....
my pocket sume beranak duit.
perasan tak kalo kita tgh susah hati pasal nak coins ka, notes ka, suddenly dia appear, mcm buat magic david copperfield.
itula definisi duit saya....hihihihi
ada sekali je 'terpakai' bookmark note RM1. hihihihi desperado nyer kes

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 09:47 PM | Show all posts
my room dulu slalu selerak.. bile kemas, jumpe la duit kat atas carpet, dlm jacket, dlm poket jeans, tepi komp, bwh buku2...  pas tu letak dlm tabung coins (re-use botol starbucks).. kadang2 jumpe gak duit kat bilik laundry.. kalo tak de sape claim, gune utk groceries umah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 09:30 AM | Show all posts
Telephone booth pun selalu ada orang tinggalkan duit.
Tempat tempat orang jual sayur and buah buahan. pernah jumpa 10

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 08:07 PM | Show all posts
dalam keta.... bawah seat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 09:06 PM | Show all posts
dlm laundry room...selalu duit sendiri or duit anak bujang dlm poket seluar  suami x pernah pulak terjumpal $$$ dlm poket seluar dia selama kawin dok basuh baju dia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2007 04:03 AM | Show all posts
time cuci baju ler... dok seluk poket seluar my dad... mesti jumpa duit.. kira burn ler.. upah membasuh baju even guna mesin basuh seluk punya seluk ada gak laa penah dpt RM50 cehhh lebar ler senyum... kira rezeki wakakakakaka ... tapi lepas tuh my dad tolak ler elaun bulanan sekolah

lagi satu time kemas umah... sure ada... mana yg terselit kat celah2 sofa... mana bawah sofa... mana yg dok letak atas tv ler... atas meja ler.. seme tuh coins... so.. kalau i kemas umah.. kira seme tuh abis msk tabung ayam i... tiada maaf bagimu ler ... no claim claim

erkk.. sape suruh sepah2 kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2007 07:09 AM | Show all posts
Syilling dalam handbag. I jarang recycle syilling, selalu guna notes, so bila clean my handbag, berdollar lah jugak the ceiling, lepas tu I terus masuk mug (khas untuk syilling). Last year alone, I tukar the ceilings, dapat US100 lebih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2007 05:18 PM | Show all posts
nak join juge, hehe. selalu jumpa duit bawah seat kete abe kita, kekadang dalam poket dia ada 2-3 ringgit, buh dalam tabung, kekeke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 07:09 PM | Show all posts
tmpt letak kaki dlm kete, atas lantai pun berlambak ..n dlm beg..sb salu tukar2 beg..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2007 11:50 AM | Show all posts
kat meja komputer my laling...
sll dia cmpak jer kat situ
wa pon amek dan taruk dlm tabung wa heheh
pastu dlm beg keje dia pon ada duit

duit wa plak... wa taruk merata kat handbag
sll sgt tuko2 handbag

sllnya kalo wa jumpa duit dia tuh... wa istihar sbg harta bersama (aka duit carboot sale wa) hehehheh

mmmmm... rasa besh plak dah tawen ni hahhahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2007 09:51 PM | Show all posts
semalam baru jumpe my RM50x2 notes dlm seluar.
my mum jumpe sblm basuh seluar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 01:12 AM | Show all posts
memang selalu jumpa dalam seluar la... tp best gk, time2 xde duit, tetiba terjumpa, nak nak lak duit tu jumlah banyak, tak ke rasa nk melompat suker
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 01:43 AM | Show all posts
selalu jumpe duit..

kat laundry room..

pastu kat depan2 club2..haha orang2 mabuk2.. pastu duit bersepah dah tak ingat..

paling banyak aku pernah jumpe
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 04:49 PM | Show all posts
selalu gak jumpe duit bila kat perhentian bas.. tapi sebelum pungut beberapa duit syiling tu kena gak perhatikan bas yang nak tiba..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2007 11:18 AM | Show all posts

Reply #17 sayang_mulut's post

ye ke.... hmm...idea bagus nieh
next time aku kuar aku try check on the floor in front of the clubs
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2008 08:46 AM | Show all posts
Originally posted by ** at 30-10-2007 08:40 AM
Dkt rumah kamu semua dkt mana paling senang jumpa duit?

Mine -
dkt tepi mesin basuh
Selalu lepas basuh baju sure ada duit syiling tertinggal dlm machine. Kutip letak tepi tingkap. So kalau  ...



Dar... why don't u hire me as ur housemaid, nanti I rajin2la basuh kain baju kt rumah uu..hahahhahaahahah... **penuhla tabung katak puru ku ittiewww..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093626s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list