Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2423
View
13
Reply

Mari Membace

 Close [Copy link]

Author: _mzzm_       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2007 07:44 PM | Show all posts |Read mode
Cabaran Susan Carland bergelar Muslim

SUSAN Carland bersama suami yang begitu memahami, Waleed Ali bersama dua anak mereka yang comel iaitu Aisha, 4, dan Zaid, empat bulan.

Susunan ZUARIDA MOHYIN
SETIAP kali dia bersiar-sira atau membeli-belah di subbandar Malbourne, Australia, kehadirannya dipandang serong. Malah ada yang sanggup menghalau atau melemparkan kata-kata yang tidak enak didengar hanya kerana dia memakai tudung kepala sebagaimana yang disyariatkan oleh kaum Muslimah.

Ini kerana segelintir orang bukan Islam beranggapan pemakaian tudung sebagai satu simbol penindasan kepada kaum wanita serta identiti taksub.

Layanan sebegini menjadikan dia seperti orang asing di tanah airnya sendiri. Sedangkan hakikatnya, perkara yang dilakukan itu, adalah ikhlas dan demi memenuhi tuntutan agama Islam serta petanda yang dia adalah seorang Muslim,
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 07:54 PM | Show all posts
ape agaknyer komen 13Friday n barney ek n debmey
diorg nie kan ske merendahkan islam  
tu pun kalau diorg jenguk n baca artikel nie
mmm bagus ler ...... tambah lagi umat islam .........
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 04:37 PM | Show all posts

Reply #3 ERKY's post

aahhhh  
kalo aku witch dlm cite Wizard of Oz nak je lenyapkan kuman2 ni sumeee........
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 04:40 PM | Show all posts

Reply #1 _mzzm_'s post

alhamdulilah...

masa raya hari tu pegi solat aidilfitri kat masjid Geelong, pun ada gak akak2 minat saleh convert nih. ada sorang tu fluent Bahasa Indonesia coz husband dia dari sana.
majority dr crowd kat Geelong mmg from Middle-East, then Indonesians, Singaporeans and Malaysians...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2007 05:04 PM | Show all posts

Reply #4 redsinner's post

apa masalah depa nih ? pehtu mana pi thread aku utk owang2 tak guna nih ? yg pi delete thread aku tu buat pe.. sebab tu la org2 bongok nih bermeharajelela ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2007 05:10 PM | Show all posts

Reply #5 redsinner's post

wa tak pi solat pun.. sebab tatau pun Raya ari Jumaat.. diorg ckp ari Sabtu..so aku tak ambik la cuti ari JuMaat..aku keje lagik ari Raya... so tarak rasa langsung hari raya ..heheh.. satu kelainan ! best gak ! bowing lagi pun kalo asyik rasa bende yg sama je tetiap tawun..

tapi lepas balik keje.. mmg gi melantak le jwbnye .. sedap gile mkn nasi impit ngan kuah kacang ..yumm..yumm.. la ni pun terliur lagik nih ..nanti dpt keta, nak suruh member masak ..ish..ish.. sedapnyeee !!

weh red.. hang OZ katne ? aku nanti balik mesia..transit kat Brisbane for a mnth .. hang katne ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2007 05:10 PM | Show all posts

Reply #5 redsinner's post

aik .. apa masalah server nih  ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 05:29 PM | Show all posts

Reply #7 _mzzm_'s post

kat sini ada 2 kali takbir, hari jumaat utk iranians and bosnians.
hari sabtu utk yg lain2. red dgr Mekah pun raya sabtu so kita tak silap hari lah.

cian dia keje diambang raya. takper, berkat ramadhan lagi tu.

red kat  Geelong, so Melbourne is the nearest big city.
next year nak pegi Brissie + Gold Coast! hihi....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 05:30 PM | Show all posts

Reply #8 _mzzm_'s post

server selalu bengots..
my posts hilang pun ada. dah tak larat nak rasa kecewa esp reply pepanjang..hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2007 05:32 PM | Show all posts

Reply #9 redsinner's post

so jauh la no Brissie n Melbourne ? kalo tak.. bley wa visit lu ..mmg dah takmo pi OZ lagi dah kot pehtu.. tak suka sgt pi OZ
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 05:43 PM | Show all posts

Reply #11 _mzzm_'s post

brissie + Melbourne jauh jugalah....2 days on road non stop. flight pun 2 hours kot

y meh? tapi ikutkan i sambung study kat OZ pun sbb currency xchange masih decent berbanding UK and  Europe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2007 05:55 PM | Show all posts

Reply #12 redsinner's post

Owh.. 2 hrs on flight ? mmm ..interesting.. who knws, might go there while in Brissie....
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2007 10:30 PM | Show all posts

Reply #18 LYLY22's post

Hei BEGOK, banyak betul kau merapu hari nie. Go to other places where people care about your postings, instead of making mess here :@  :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2007 11:41 AM | Show all posts

Reply #18 LYLY22's post

:@ :@ :@
betul la kuman sume nihh....
tension tul aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list