Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
18838
View
55
Reply

[PENDAPAT] SEKOLAH RENDAH YG BAGUS KAT MELAKA (parents masuk sini pls)

[Copy link]

Author: mclaren    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-1-2009 09:43 AM | Show all posts
Mana2 sekolah sama je,kalau anak2 tak blajar mcmana nak bagus prestasi...Yg pnting anak2 tu sendiri,kalau dia rajin blajar,dengar dan ikut cakap cikgu insyaallah bagus prestasinya walaupun blajar kat sekolah kg....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 12:53 PM | Show all posts
masa zaman aku . tahu 80 an .. sekolah aku la paling bagus .. SRK Jalan Dato Palembang   masa zaman aku la... walaupun aku tak bagus2   , walaupun aku selalu kena duduk luar kelas (mcm nobita tak siap kerja rumah) dan walaupun selalu cikgu pangil mak bapak aku datang sekolah ...sebab selalu kacau budak lain ...

  ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 03:12 PM | Show all posts
Aku ada tanya kat org Jab Pendidikan Melaka taun lepas....klu area Melaka Tengah..utk Sek rendah...prestasi yg membanggakan adalah 1. Sek. dato Palembang 2. Sek Keb Bukit Beruang...(bukan bukit baru...silap2)

sekian terima kasih

[ Last edited by  Mya111 at 13-1-2009 03:24 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2009 03:34 PM | Show all posts

Balas #43 Mya111\ catat

yeke ...huhu  ...x sekolah aku masih mendahului ... cayok ...cayokk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by asklinux at 12-1-2009 03:34 PM
yeke ...huhu  ...x sekolah aku masih mendahului ... cayok ...cayokk


mmg ramai bercerita...sekolah tu mmg bagus.....:victory:
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 11:59 AM | Show all posts
zaman aku dulu.mmg bebudak SRK Datuk Palembang dipandang.. mid 80's..
tp, ayah aku kata tak kisah kat mana2 pun sekolah.. klu rajin, campak mana2 pun leh jd pandai..
aku jln kaki je gi SK Bukit Baru.. dr thn 1984-1989..

ps:- Ax..ntah2 ur mum penah ajau aku....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2009 02:06 PM | Show all posts

Balas #46 adydza2\ catat

ooo aku sekolah Agama petang kat sk bukit baru. ...   teringat zaman cerita mero attack ..tak nak g sekolah   ..balik berlumba basikal jatuh kat kampung bukit baru
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2009 12:55 PM | Show all posts
My doter kat SK Ayer Keroh, I tak de nampak anything special abt this school...so far ok la...
Actually, dulu nak register kat Demang husin tp sek ni tepi jln, payah aku nak hantar pagi2...dgn baby lg....huiiii ....payah...

I tak fussy sgt psl sek ren, coz semua pun back to us yg dok monitor diorg nih....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2009 04:25 PM | Show all posts
Originally posted by MrsJohn at 14-1-2009 12:55 PM
My doter kat SK Ayer Keroh, I tak de nampak anything special abt this school...so far ok la...
Actually, dulu nak register kat Demang husin tp sek ni tepi jln, payah aku nak hantar pagi2...dgn b ...


sekolah DDH tu crowded sangat ...satu2 kalns dlm 40++ ade yg 50++
pastu tepi jalan...

so far yg saya tahu sekolah Datuk Palembang mmg bagus...
guru dia gigih ajar anak2 murid derang...
dgr upsr last year..cik gu amik sorang 1 anak murid bawak balik umah ajar derang
free tau... esok nk peksa..mlm tetap ade kelas....memang dasat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 07:11 AM | Show all posts
Dengau citer SK Padang Temu pon ok gak...ramai student kat sana yg score masa UPSR termasuklah saya...ececeh (masuk bakul angkat sendrik pulak).
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 09:06 AM | Show all posts
Wow sekolah rendah aku dulu no2 kt area melaka tengah...Sek Keb Bukit Beruang...bangga aku siot jadi student SKBB, fyi SKBB ngn SRK Dato Palembang ni mmg selalu fight ler dlm akademik, time batch aku dulu UPSR tahun 91 sek aku tetap kalah ngn Dato Palembang sbb sana byk anak org kaya, dh tu nak masuk sana kena regs alamat area sana je.... neway SKBB tetap di hati, tp syg ler sek ni takde padang lerrrr.....bile mau buat padang lerr?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 12:37 PM | Show all posts
aku bace dlm benang ni konon susah sgt nak masuk anak dkt dato palembang,,
sonang aje,,, ko guna la alamat sedara mara yg duduk bukit baru/paya ikan utk register anak2 korg,,
kakak aku buat mcm tu la..sure dapat...

tapi bg aku mane2 sekolah sama aje,,kalau malas belajar, masuk ETON pun,bengap jugak..

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2009 11:49 AM | Show all posts
actually tak kisah anak kita sekolah kat mana yang penting perhatian
yang kita bagi pada dia jgn terlalu bergantung pada guru jer.
anak-anak aku dulu sekolah kampung je kat Alai
arasham Post at 3-1-2008 13:16


Btul2. Aku pun dulu sek kampung Alai ajek. Sebab umah aku btul2 blkg sek alai tak kan nak gi sek kat pokok mangga plak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2009 01:50 PM | Show all posts
sek keb batu berendam pn ok gak... ramai gak yg score 5A maser UPSR last year..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2009 02:47 PM | Show all posts
Post Last Edit by aurelia at 18-7-2009 14:48

For me, I would suggest Sek Keb Sacred Heart Convent (for girls only) and Sek Keb Banda Hilir (for boys only). Dua dua sekolah ini sebelah menyebelah je. Dari segi sudut yg dicari oleh tuan rumah, dua dua bagus. Walaupun sekolah x besar mana, tapi perfomance wise mmg bagus. Akademik dan Kokurikulum.

Me, my eldest sister and youngest sister went to Sacred Heart and my bro went to Banda Hilir. And we all manage to achieve (so far) whats in our dream. So sy mmg men-suggestkan 2 sekolah ini. Sekolah kat area bandar hilir, so faham2 la keadaan jalan nye.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2018 10:59 AM | Show all posts
sya amik lesen dkt sini: https://www.lookp.com/harmony-driving-academy
so far ok la. Harga pun tak la cekik darah sangat
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
missjuli replied at 27-3-2018 10:59 AM
sya amik lesen dkt sini: https://www.lookp.com/harmony-driving-academy
so far ok la. Harga pun tak  ...

Salah bod ke sis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086010s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list