Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
18845
View
55
Reply

[PENDAPAT] SEKOLAH RENDAH YG BAGUS KAT MELAKA (parents masuk sini pls)

[Copy link]

Author: mclaren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2007 01:02 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 17:43

Salam,

Nak tanya (spt kat topik) at the moment, sekolah ape yang paling bagus academic & co-curiculum?

Kalau boleh taknak sekolah yang merepek2 yang banyak pentingkan benda remeh temeh cthnya nak buat bendera paling besar lah etc etc.

TQVM.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 02:53 PM | Show all posts

Reply #1 mclaren's post

nak sekolah kat area mane ni..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2007 03:28 PM | Show all posts

Reply #2 bitt's post

area melaka tengah. sori terlupa lak melaka tu w/pun dlm peta kecik, sebenarnya besau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2007 04:52 PM | Show all posts

Reply #3 mclaren's post

melaka tengah pun byk pecahan dia..ada 3 parlimen & 13 dun..
mclaren cari area mana..?

(1) Parlimen Kota Melaka
(2) Parlimen Tangga Batu
(3) Parlimen Bukit Katil

klu area Parlimen Tangga Batu, maybe bitt bleh tahu..tp klu area lain tak brape ingat sgt..maybe forumer lain bleh bantu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2007 10:50 AM | Show all posts
tak kisah la area mana, janji melaka tengah. kecik je melaka tengah, area lain2 pun, still boleh drive hantar anak.

kalau area tangga batu, sekolah mana bagus?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 11:41 AM | Show all posts

Reply #5 mclaren's post

klu kat tangga batu yg ade sekolah rendah :

- Sek Keb Kampong Gelam
- Sek Keb Tangga Batu
- Sek Keb Bukit Rambai
- Sek Keb Rancangan Khas Bukit Rambai ( mcm sek asrama gak )
- Sek Keb Lereh
- Sek Medhodist Girl School ( MGS )
- Sek Anglo Chinese School ( ACS )
- Sek Keb Kem Terendak 1

ni je yg bitt ingat..nanti klu ingat lg bitt undate..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2007 11:59 AM | Show all posts

Reply #6 bitt's post

bitt, bukan nak tau sekolah2 kat area tangga batu, tapi nak tau specific schools yang betul2 bagus dari segala segi.

ACS kat mana ek? MGS tau la, kat tengkera. sek rancangan khas BR tu dekat dgn sek BR ke? sebelah sek ren BR is sek menengah yang bestari tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 03:18 PM | Show all posts

Reply #7 mclaren's post


ACS kat tengkera jugak...kat sebelah MGS...klu tak silap ACS tu sekolah lelaki kot..

Sekolah Rendah Rancangan Khas tu mmg sekolah bistari...sebelah sekolah bukit rambai..murid sekolah tu mmg yg terpilih sahaja...

klu nak sekolah yg terbaik..tak tahulah...rasenye semua sekolah yg bitt senaraikan tu mmg oklah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2007 09:23 PM | Show all posts
sekolah kebangsaan bukit baru ..
hehehe ..

disitu aku 6thn aku bljr ... mak aku pon dah 24 thn mngajar situ ...
smpi skrg adik aku baru abis upsr ...
mak aku still ajar situ ...

mak aku ske ajar bdk drjh 1 ...
kekekke
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 09:04 AM | Show all posts
hehehe,,
kalau ikut abg aku die sure promote skolah die,,SRK Bandar Hilir..(all boys school)

aku dulu,,sekolah rendah dkt,, SRK Seri Bandar (2 tahun), SRK Dato Palembang (3 tahun),
SK Dato Demang Hussin, Bkt Katil (1 Tahun)..

hmm,,,bagi aku tiga2 skolah aku ni bagus ,,,kalau tak bagus,,takkan dpt hasil kan pelajar yg cemerlang zahiriah & batiniah mcm aku ni... (angkat bakul masuk sendiri )

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 09:54 AM | Show all posts
lepastu suro anak masuk high skool...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 12:54 PM | Show all posts

Reply #11 sinbad05's post

high school ok ape,,hehehe...

dedulu aku dpt offer mozek pun, tpi bpk aku tak kasi masuk,,
die suruh masuk skolah die dulu,,high school...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 05:26 PM | Show all posts
yea..samala kite..X MHS
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2007 11:50 PM | Show all posts
saya pun baru pindah ke melaka ujung bln 8 ari tu...Susah nak cari sek yg bagus.Ada memang ada,tapi dah penuh....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2007 11:51 PM | Show all posts
saya pun baru pindah ke melaka ujung bln 8 ari tu...Susah nak cari sek yg bagus.Ada memang ada,tapi dah penuh....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2007 05:27 PM | Show all posts
ku pun nak servey sekolah kat mlk.
sepupu ckp,
2thn dah kener booking sekolah.cepat full.
Reply

Use magic Report

nfmbf This user has been deleted
Post time 12-12-2007 12:26 PM | Show all posts
amek je ar MGS 2...
ramai orank tip top sane..

aku rekomen skowla separa bantuan kerajaan je.
haha.

sebab aku x mgs 1 dan mgss...

tp mgss sekrang x berape bagus..

aku tgk mgs 2 biasanye beat mgs 1..

aku tetap suke mgs 1walaupapepon...

CIJ  lagi hebat.
tp.
perangay kanak2 nye.
lalalala.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2007 02:04 PM | Show all posts
hunt dulu sekolah kat kampung jer, tak glamer mana..tapi tetap sayang sekolah ni,tapi sejak dua menjak ni ramailah pulak studentnyer dapat 5A's tapi sekolah tu agak jauh dr lokasi yg diminta tuan rumah... hehe kat merlimau
lepas tu masuk sdary (bermasalah sentiasa ni, tp ttp syg skolah ni ), lepas tu gi mhs (penuh glamor, tp bkn senang nak survive).
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2007 07:11 PM | Show all posts
Masok skola Peringgit sudah.........
satu2nyer skola kat Malaysia yg ade Terowong........
Bangge aku........
huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2007 02:10 AM | Show all posts

Reply #19 nameloo's post

skola pringgit ka ..? upsr bile ..?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.121772s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list