Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18647
View
80
Reply

UTHM (Universiti Tun Hussein Onn Malaysia)

[Copy link]

Author: JUSTcircle       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-9-2007 05:09 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum....kepada warga UTHM tak kisahlah lama ker baru ker..marilah kita bersama-sama berkongsi cerita dalam forum nih....yg nak tau pasal UTHM pun boleh..silakan..
silakan....

apa-apa hal..pada sapa yang tak kenal UTHM..ni pengenalannya..ops..pada sesaper tau aper tuh KUiTTHO...UTHM adalah nama baru yer...

SEJARAH PENUBUHAN
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) merupakan IPTA ke 15 Negara. Ditubuhkan secara rasminya pada 27 September 2000 dengan pengkhususan kepada bidang Kejuruteraan, Teknologi Kejuruteraan, Pengurusan Teknologi serta Pendidikan Teknik dan Vokasional. Asalnya sebagai Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP) pada 1993 sebelum dinaik taraf kepada Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO) pada 1996 di bawah pentadbiran Universiti Teknologi Malaysia dan Kementerian Pendidikan Malaysia. UTHM komited dalam melaksanakan pengurusan berkualiti dan ini terbukti melalui penyerahan sijil MS ISO 9001:2000 oleh SIRIM untuk pelaksanaan pengurusan akademiknya sejak akhir tahun 2001.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 05:29 PM | Show all posts
first of all, nk wish sumer student UTHM yg baru grad aritu TAHNIAH!! pasnih bleh cari keje yg best2 k
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2007 12:10 PM | Show all posts

Reply #2 fariepari's post

Ha'ah la..konvo dah habis la...x dapat aku beli kebab lagik..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2007 10:49 PM | Show all posts
hello....
aku br je daftar uthm sem aritu nih...
msk 2nd year degree civil engineering..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2007 10:29 AM | Show all posts
miss my old college..
akulah graduan terakhir ketika UTHM masih menjadi KUiTTHO
satu sejarah tuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2007 10:39 AM | Show all posts
aku baru konvo bulan 9 2007..sekarang dh keje jurutera mekanikal kt SIRIM..rindu uthm
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2007 06:07 PM | Show all posts
rindu kan?ko duk asrama ke dulu?
aku 1st year duk asrama dalam
pastu seterusnya duk kat pangsapuri
mmg best sgt duk sana.makan pun murah
yg kedai depan pangsapuri tuh
dahlah sedap,bnyk pilihan dan murah gler
aku ingat lagi aku ambil ayam,begedil,sayur,bubuh kuah lagi campur air baru 2rggt lbh.paling tggi pun 3rggt.mmg murah sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2007 07:01 PM | Show all posts
aku duk pelbagai tmpat,ostel dalam,ostel taman melewar,umah sewa...bes study situ,xde la tension sgt,makan pun murah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2007 02:34 PM | Show all posts
aku hampir2 jadik siswi uthm nih... dapat offer 2nd year civil engineering..
tapi malaslah..haha..
nak keje dulu...
stadi tak masyuk maa..

megangsta..best ke stadi?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2007 09:54 PM | Show all posts

Reply #7 mawar_pinky's post

owh mawar budak kuittho ke

aku selalu gak g mase cuti tu ari..sebab jumpe kembar aku katsane..

memang best environment kat kuittho ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 12:40 PM | Show all posts
ada gak bdk uthm kat sini ek...ingat aku sorang jek...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 02:30 AM | Show all posts

Reply #11 harkktuih's post

huhuhu...
aku masih lagi kat uthm ni...

uthm best!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 07:33 PM | Show all posts
agak2 rugi ke aku tolak offer ari tu?
sebab aku rasa takut la..habis degree nanti susah carik keje sbb takde experience..

sekarang dah ada keje..alhamdulillah..walaupun sekadar taraf diploma..
tapi yg penting experience kan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2007 07:55 PM | Show all posts

Reply #12 cloud_hardcore's post

aku ader stahun lagi...huhu..next year tahun ke-6...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2007 07:55 PM | Show all posts
belaja ape sampai 6 thn?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 09:54 PM | Show all posts

Reply #15 rayna_raynes's post

aku wat degree...then smbg master lak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 12:12 AM | Show all posts
sy studnt final year kt UTHM.dh 4 thn kt cni..syg lak nk tgl UTHM ni..best gak kt cni....byk kenangan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2009 02:58 PM | Show all posts
x ramai rupernyer student UTHM kat CARI nih yerk.... huhu!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 05:36 PM | Show all posts
aku rasa aku student paling lama kot kat sini.
3 tahun diploma
2 1/2 tahun degree
1 1/2 tahun master

bape lama tu ek? 7 tahun eh? tapi walaupun dah 7 tahun aku dok sini, selok belok jalan kat pt raja ni pun aku xtau. dah tahun ke-6 aku dok sini baru tahu ada kedai makan kerang bakar kat senggarang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2009 06:45 PM | Show all posts
hai semua....
baru perasan ade umah uthm@kuittho@ittho@plsp...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080290s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list