Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6932
View
98
Reply

kakak2 sekalian

[Copy link]

Author: me_xy82       Show all posts   Read mode

Post time 5-9-2007 01:13 PM | Show all posts

Reply #60 lindasam's post

mana yang baik patut di ikut
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 01:40 PM | Show all posts
The truth nothing but the truth is..


Before 2 anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 01:47 PM | Show all posts
Originally posted by aryssaharris at 4-9-2007 10:55 PM
org jaman dulu mmgla pantang ketat gile..sebenarnya org berpantang tu bukannya apa..nak turunkan berat badan di samping menjaga kesihatan..tapi, kalu nak pantang pon jgnla sampai menyiksa diri so ...


tu la dia aryssaharris, my point is, tak semestinya orang yang berpantang kuat lepas delivery for sure akan dapat body cun mcm anak dara.

senario 1:
genetik gemuk. lepas beranak tak berpantang. tapi sentiasa menjaga diet & bersenam. inshaallah badan maintain.

senario 2:
genetik kurus keding, metabolic rate very high. lepas beranak tak berpantang. tak jaga makan, serba serbi telan, tak bersenam. ada kebarangkalian dah beranak pinak pun body maintain jugak.

senario 3:
genetik gemuk. berpantang ketat. tapi kurang bersenam, mkn walaupun tak berlebihan, tapi tak kisah nak makan makanan berlemak macam nasik lemak, roti canai dsb. memang boleh naik lah badan (ni mcm my mak sedara la ni).


i don't think victoria beckham bertangas, berbengkung, minum air akar kayu etc, tapi for sure she hit the gym around 2 wks after her delivery. & makan berries aje. so dapat lah body macam anak dara w/pun dah anak 3. not denying the fact that high probability of PS kat perut lepas je c-section tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 01:53 PM | Show all posts

Reply #62 kaknoo's post

setuju.

tho i can still wear all my anak dara jeans & kebaya, tak payah nak tarik nafas pun boleh button up jeans, perut tu memang tak macam masa anak dara time.
however i truly believe boleh je if nak dpt mcm perut dulu yg flat, kena rajin lah buat sit up or whatever crunches. (bila la nak start ni flat kan balik tummy )
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by mclaren at 5-9-2007 01:47 PM

i don't think victoria beckham bertangas, berbengkung, minum air akarkayu etc, tapi for sure she hit the gym around 2 wks after herdelivery. & makan berries aje. so dapat lah body macam anak daraw/pun dah anak 3. not denying the fact that high probability of PS katperut lepas je c-section tu. .


Hehhe..luks aku read somewhere die buat gini aaaa, lepas c-sect leh buat nip/tuck kat tummy....Kalau murah, nak gaks aku buat..hahahahaha......Ini c-sect aje 5k+...PS lagiks...giler....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2007 03:06 PM | Show all posts
huwaalaaa dr survey tu, akak2 semua mantain ajek ek. hebat tol. akak2 ni semua keje kan?? agak2 kalo akak2 x keje akak2 care ke pasal weight nih??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2007 03:07 PM | Show all posts
alaaamak, broken lak bahasa gue
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 04:16 PM | Show all posts
Originally posted by me_xy82 at 5-9-2007 03:06 PM
huwaalaaa dr survey tu, akak2 semua mantain ajek ek. hebat tol. akak2 ni semua keje kan?? agak2 kalo akak2 x keje akak2 care ke pasal weight nih??


agak-agaklah.. kalu aku tak kerja mau barai body aku... nnt asyik kerja melantak depn tv tgk telenovela jer....
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 04:55 PM | Show all posts

Reply #66 me_xy82's post

me tak keje, & me care.
actually, keje, keje jaga suami hi hi hi. so kena la care.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 05:09 PM | Show all posts

Balas #63 mclaren\ catat

betulla tu..kala dapat amalkan cara berpantang pas melahirkan spjg hidup lagi bagus..lagi terjamin kesihatan dan btk badan..ade sesapa kat sini masih berbengkung lagi setiap hari 8 jam walaupon sudah habis tempoh berpantang ? ade bezake perut tu kalu kita pakai girdle beautiful ngan girdle bengkung panjang?

[ Last edited by  aryssaharris at 5-9-2007 05:12 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 05:49 PM | Show all posts
tak kerja body ok je, leh le tahan lagik
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 11:34 PM | Show all posts
Originally posted by me_xy82 at 5-9-2007 03:06 PM
huwaalaaa dr survey tu, akak2 semua mantain ajek ek. hebat tol. akak2 ni semua keje kan?? agak2 kalo akak2 x keje akak2 care ke pasal weight nih??


tah la..kalu tak kerja, haku leh le lepak kat gym kot. i assume bila tak kerja tu, hb byk duit, jadik lagi la haku ada masa nak jaga body. jgn ckp kat haku psl kena jaga budak2 n wat kerja umah, psl haku expect hb haku amik maid.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 10:30 AM | Show all posts
akak keja..bila mek jalan ngan anak buah mek yang baru lepas SPM org ingat mek sebaya..hehehe, kurus tu boleh tapi jangan keding sgt, nanti nampak tua lak
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 03:51 PM | Show all posts
haku plak...alhamdullillah...x der masalah pas beranak..tapi larr ni dah lama tak beranak..naik plak.... ...

walaumacam mana pun.. haku memang berpegang teguh dengan pantang cara mak haku.. memang berkesan....:pompom: :pompom: :pompom: walaupun serik dalam pantang tetapi memberi kebaikan yang teramat sangat.....

thank you mama....i luv u so much n forever :bg: :bg: :bg:
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 04:25 PM | Show all posts
fuh..berat ni..

berat nak jawab soalan2 cenggini...
wakakaka...


aku masa anak pertama... kurus gak lepas bersalin.. berat dlm 49kg jek.. tahan gak le dlm 6 bulan gitu.. berat turun naik cam yoyo.. tapi paling berat pun.. dlm 51 kg le..

peh tu pregnant anak kedua..
lepas bersalin yg kedua ni.. berat naik lagi.. dlm 55 gitu..

peh tu berat turun naik2....

peh tu ngandung pulak anak ke3..
peh tu berat makin naik blk.. hehehe..
turun kejap jek.. naik kemain lama..

last year aku ada gak amik herbalife.. oklah.. turun gak 6 kgs...
tapi semenjak aku asik kena sindrom pelupa yg kronik..
terus aku stop jap ubat tu..

berat naik balik... huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 06:35 PM | Show all posts

Reply #75 putubambu's post

biar benar...makan herbalife boleh dpt sindrom pelupa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 06:38 PM | Show all posts
me lepas deliver anak sulung, menten lagi, baju saiz 6 atau S/xS... lepas baby kedua terus upgred saiz M kekadang L, sampai sekarang....

org sekeliling cakap bagus la mcm sekarang sbb dulu keding sgt...tp sedih la pulak tgk baju lama tak muat...
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 10:47 AM | Show all posts
mcm yoyo...
kejap naik, kejap turun.....
tp skrg tgh turun........harap2 blhlah cecah 58kg....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 12:17 PM | Show all posts
Mummy sejak anak dara lagi perut tak lah flat.. and lepas bersalin balik ke keadaam asal... tp boleh ke diflatkan lagi yea..

Em.. yea lah kot kalau mkn tak pantang roti canai..nasi lemak.. bergoreng2 sumer.. mmg cepat naik badan... Bagus sungguh lah thread ni...

Bab berpantang mak mummy sebenarnya tak tahu sgt.. byk ilmu diturunkan dari bekas mertua... Haritu adik mummy bersalin... kesian kat dia.. teringat gak kat diri mummy dulu... duduk ngan mak... mak mcm tak pandai sgt pantang2 org dulu... sbb dulu dia berpantang kat obersea... dia pun tak menuntut sgt ilmu pantang2 nie... so kami adik beradik tanya sepupu2, kwn2 mcm mana mak diorang ajar diorang pantang.. from there ler baru buat praktikal ikut mana diorang bgtahu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 12:23 PM | Show all posts
Alhamdulillah masih slim lagi ;) orang cakap kalau C-sec perut buncit tapi nasiblah perut Bubbly tak buncit gitu, of courselah ada lari sikit taklah flat giler cam masa blom kawen kan...tapi still oklah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078829s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list