Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80661
View
310
Reply

POLL: Sejauh manakah tahap pemahaman anda dalam programming?

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2008 09:50 AM | Show all posts
dulu ada la blaja yg basic...........

tp nk buat, mmg tak reti la....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 10:56 AM | Show all posts
dulu rasa boring coz hari2 ngadap programming nih...bila dah lama tak buat lak rasa rindu laa plak nak buat semula
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 10:09 AM | Show all posts
programming lebih bererti bila memahami.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 09:06 PM | Show all posts
paling baru, mamkspot guna PHP / MySQL / Radius/ chillispot/ wireles router/dhcp

screenshot ada kat http://mamakspot.blogspot.com

Tujuan software : untuk control bandwidth,airtime wifi user.

Pernah buat :
Online Exam system guna PHP/SQL ( ada subjective mode dan juga objective mode)

SMS2WEB ( hantar sms guna web ) guna PHP/PostgreSQL/java/sms_c  aku rasa server kannel...sudah lupa projek nih

CMS ( content management system ) guna PHP/MYSQL..yg nih laa projek paling banyak buat..customised CMS

Zodiac Grabber ( buat satu class khas untuk tarik zodiac reader dari website lain pastu insert dalam database , guna timed cron job......curik content news pun pakai script nih )

Equestrian Scoring System ( kira score untuk show jumping,trot dan juga stables management ) PHP/Mysql

CyberCafe Controller ( control user yg guna cyber cafe dari segi bandwidth,speed,airtime ,dhcp..boleh disconnect user terus dari web interface) guna php/mysql/freeradius/chillispot

File management ( user nak store document kat web , boleh set image duduk local file atau duduk dalam databaese as binary) php/mysql

Search Engine ( guna mysql as dataase dan php ececute query untuk search data dalam db )

tak terer sgt tapi boleh laa getting job done and paling penting stabil.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 10:56 AM | Show all posts
aku pon boleh le sikit2 bab programming ni....kalo kena buat dr zero...mampus gak la....kalo bab2 nak modified ni aku ok le
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2008 09:57 PM | Show all posts
programming??...penin paler otak..tp takat kira2 bleh la..tmbh tolak bnhgi campur.. ....kire2 markah ker..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 08:55 AM | Show all posts
aku memang boleh dikatakan x tahu apa2 pasal programming. Tapi kalau diberi peluang, aku nk belajar programming ni dan aku yakin aku mampu buat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 11:40 AM | Show all posts
tgh buat sistem web utk telekom   gune php mysql..
smbil2 tu kene edit sstem sedia ada yg gune aspVBscrpt...adoi, ponin kopalo..sume blaja sendirik...search tutorial kat intenet...

http://www.w3schools.com/default.asp

http://www.webthang.co.uk/Tuts/t ... .x=11&image.y=8
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2008 01:42 PM | Show all posts
vote...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2008 09:13 AM | Show all posts
erm..penah la wat sistem..kalo besaq skit by team la..kalo kecik je sowang ler..hehe..ade la tau sket2 pasal asp,php,mysql,...segala macam server sket..hehe..

aku kat mana ekk??tp opkosla bukan tahap expert gaban punyer..kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2008 03:13 PM | Show all posts
aiseyy.... patot ada lagik satu option.... boleh buat system tapi takdalaa sampai leh bukak software house sendrik...

system pon takdalaa yg gempak2 mana... biasa2 jer... tapi more complicated laa dr simple games tuh....

tapi sejak pregnant nih... otak dah lembab plak pasal programming nih... malaihnyerr nak buat coding...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2008 11:52 PM | Show all posts
kia x tau langsung psal programing ni...
tapi klu dapat belajar best gak
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2008 07:54 AM | Show all posts
bolehla tahan..
stakat wat calculator, simple games cam tic-tac-toe tu bleyh la..
tapi xla sampai leh bukak company bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 05:22 PM | Show all posts
bleh ar serakat nak wat program hack web web blue..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:17 PM | Show all posts
dulu masa sekolah ada belajar C++, SQl dan sebagainya.. masa kerja kena la plak pakai asp... php... dan sebagainya.. LA ni.. yang paling saya terer copy n paste n apply kat web.. hehehehe.. senang cerita.. tak yah nak pening peningkan kepala.. ekekekek... yang penting tahu kat mana nak apply je... :p
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2008 08:47 AM | Show all posts
yg basic punye boleh la.. silibus diploma... calc etc
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2008 02:23 AM | Show all posts
bolehla sesikit
sebab bender nih kena godak selalu
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2008 11:03 AM | Show all posts
seriously, kte xtaw langsung psl programming nih.
tensi tul la kalo ade org bincang psl programming sbb kte mmg xreti
kalo bley, mmg nk blajo..tp, cam ssh jeq..adeiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2008 12:35 AM | Show all posts
dulu kat kolej ada belajar sesikit...bila keje tak masuk bidang tu....
la ni habis semua lupa....rasa rugi gak...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2008 12:34 PM | Show all posts
boleh la sikit...cuma kekadang tu otak malas nak berfungsi..hehe..

boleh buat c,c++,html...java belum pass lagi...

leh tak orang yang terer c programming tolong aku??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100723s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list