Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80694
View
310
Reply

POLL: Sejauh manakah tahap pemahaman anda dalam programming?

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 4-12-2007 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by keychain at 4-12-2007 12:50 PM
kalo blaja konfem bleh buat. teringat dulu penah pakai free lance yg tak penah blaja programming secara formal tp bleh la buat sistem n multimedia. walaupon tak la gah sgt, tp still ok la.
dulu ...


wah, yer ker?hm, kalu org lain boleh misti mama pun boleh kan... yg x tahan tuh x der pendidikan formal pun dah jd master ek? huish, terror tu....
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2007 08:17 PM | Show all posts
Originally posted by mamaSarah at 4-12-2007 03:18 PM


wah, yer ker?hm, kalu org lain boleh misti mama pun boleh kan... yg x tahan tuh x der pendidikan formal pun dah jd master ek? huish, terror tu....


Ramai sekarang nie yang camtu per... pendidikan formal pun kalo dah takde dalam sukatan pelajaran.. kena ler belajar sendiri... so, sendiri mau ingat ler... nak tambah ilmu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2007 07:08 AM | Show all posts
mampu membangunkan sistem mudah dan ke tahap pertengahan ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 07:58 AM | Show all posts
Bolehlah buat program yang advance sikit guna c++. Kalau guna Autoit boleh buat yang lagi advance macam database dll.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 07:47 PM | Show all posts
#include <iostream>

int main()
{
    std::cout << "Pelaga says "Assalamualaikum!".\n";
    return 0;
}
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2007 06:42 PM | Show all posts
saya boleh wat sytem untuk web based, games dan lain2, tapi nak ngaku boleh bukak software house tu cam riyak sgt lah. haha..

menurut kajian, company skang banyak nak pakai org yang terer .net, asp. sebagai mata tambahan rajin2 la blaja pakai php dan vb. kot2 dapat sistem kecik2, at least boleh gak jual 2-3 ribu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2007 03:05 AM | Show all posts
pernah laa belajar c##  ....  tapi dah tak ingat coz dah tukar course...
erm... off topic sat... sape nak beli buku rujukan c## pm aku

back to topic
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2007 03:08 PM | Show all posts
Pernah belajar dBaselll dan hasilkan perisian untuk goverment serta sekarang ni tgh belajar VB6 dan Crystial Report ttp tak katam lagi. Pernah juga belajar php ttp kalau suruh buat terpaksa kena study balik sbb lama dah tinggal.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2008 12:52 PM | Show all posts
xtahu wat la...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 11:06 PM | Show all posts
aku tabik spring pada yg terer buat prog....aku nih belajar sampai dah Master in IT, tapi memang lemah bab programming.  Kureng sabar sikit.  Nasib laa aku nih more on management.  Kalau kena duk depan pc buat sistem, rasanya ada pc yang tercabut.     Cuba jugak buat, tapi jarang yg berjaya...sebabnya kurang sabar dan cepat jemu.  Bila tgk org buat...rasa cam jeles jaaa.   Tahu diri bukan bodoh, kalau cuba boleh buat...cuma kurang sabar.  lagi pun kena mengadap dia ..... alamatnya keja ofis yg lain tak terbuat la.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2008 03:44 PM | Show all posts
Originally posted by deskcom at 24-12-2007 03:05 AM
pernah laa belajar c##  ....  tapi dah tak ingat coz dah tukar course...
erm... off topic sat... sape nak beli buku rujukan c## pm aku

back to topic


C++ ke C# ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 04:20 PM | Show all posts
bole la wat sket2...tp x terer..basic aje
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2008 02:39 PM | Show all posts
boley la sket2,mmg ade blajar sume2 ni.i kos computer engineering,mmg kene mengadap pon,but,siyesly mmg xreti nk wat yg power2..kesian kan.c la,mikrop la,ape tah lg..its not me..not for me..aaaa..tidak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2008 05:30 PM | Show all posts
saya dh poll dh...

boleh la buat hello world..kalau nk wat yg lain kena rujuk dulu la..hehehe

p/s: nk kedit
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2008 09:08 PM | Show all posts
blh la cukup
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 10:36 AM | Show all posts

Reply #93 playerderhaka10's post

Sama la....No for me...kos computer engineering gak...Tapi x minat programming.....huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2008 11:00 AM | Show all posts
buat sistem untuk company. guna vb6 (pakai modul cgi) dan  guna database sql server 2000. projek seterusnya nak upgrade ke sql server 2005. juga boleh asp .net, asp, vb .net dan crystal report.

php - pernah pergi kursus tapi belum explore sepenuhnya.
disuruh mengajar lepasan graduan untuk programming subject. saya minat mengajar juga.

[ Last edited by  ng58339 at 5-2-2008 11:04 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 04:25 PM | Show all posts
tau sikit2 jerk..tp nak buat tak reti.....
minat tu mang minat tp entah laaaa....
selalu separuh jln jerk..tu yg geram kt diri sdiri tuh...:@
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 09:49 PM | Show all posts

Reply #98 mulan1809's post

try explore dari buku yang berkaitan...

murah-murah sekarang dah buku programming neh...

kalo tanak beli, download je ebook dari internet...

bersepah-sepah sampai tak larat nak baca...



<kalo ada minat, ape pon boleh jadik...nak dengan tanak je>
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2008 10:18 PM | Show all posts
belajar memg belajr...simple2 boleylaa buat...tp bile nk programming terutamanya mende2 kne mengena ngan maths laa ape laa memg x taw lansong!!!saper terer programming aderlah org ajaib
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088622s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list