Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80726
View
310
Reply

POLL: Sejauh manakah tahap pemahaman anda dalam programming?

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 3-10-2007 04:27 PM | Show all posts
aku pun nak kata terer sangat tu tak lah.tp kalo suroh buat sistem boleh lah aku buat sbb aku skang keje sbg programmer.......tp kalo nak wat software house blum bleh wat lg....wit tarak...eheheh....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 10:40 PM | Show all posts
tak reti sangat
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2007 06:24 PM | Show all posts
setakat nak apply array, loop tu boleh la lagi..
tapi kalau dah masuk pointer, proses input dari external file, mintak maaf la.. tak mampu lagi.. huhuhu..
language yang aku tau pun c++ aje la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2007 05:42 PM | Show all posts
Bole buat system guna: -
1. C#.Net + MS SQL
2. PHP + MySQL
3. PHP + Oracle
4. Java + Oracle
5. Ruby Rail + MySQL
6. HTML + MS Access
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 09:49 AM | Show all posts
yamin... java oracle tuh ko pakai apa?? utk develop? jdeveloper10g???11g wah ruby rail nih ko reti jugak? biasa ko guna ruby rail nih utk project ker? or blejar sndiri2 jer? or blajar kat U?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 11:01 AM | Show all posts

Reply #65 liverpoolfctv's post

For development, Java pki JDeveloper editor (Koz boss yg sruh, gn jeala...tp prefer gn Sun Java Studio Creator) sng nak connect ngan Oracle 10g. Retila gak, tok project MyKad, dgunakan tok Teacher Attendance (ganti punch card), user interface gn Ruby rail tp nak baca dr card reader gn c#.net....

Belajar sendiri... Kat u blajer Java, HTML n C/C++ jea.

[ Last edited by  yaminz at 19-10-2007 11:03 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 12:04 PM | Show all posts
aku dah vote yg Boleh la buat program simple-simple (calculator, simple data entry).... tapi tak tau sejauh mana kemampuanku... calculator aku leh buat pakai java and c.. java tu ingat sket2 la.... c aku lupa langsung... yg simple data entry tu...ermmmm...buat sistem untuk data entry ke?? itu blum berkemampuan lagi... guna boleh laa....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2007 07:47 AM | Show all posts
yg project teacher attendance tuh ko tak masukkan digisign? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2007 10:20 AM | Show all posts

Reply #64 yaminz's post

Ruby Rail bagi ko senang tak ? Aku tgk macam complicated jek..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 10:05 AM | Show all posts
Dulu masa study, saya blur apa itu programming. blajar dulu guna pascal dan c++ tapi satu habuk pun tak reti. assignment selalu upah orang buat, mentang2 duit MARA dapat tetiap bulan..heheheh
Tapi lepas keje ni, baru tau apa itu programming.

tahap saya takde la sampai tau semua skali, tapi saya cam kebanyakkan programmer lain gak, klu tak tau satu benda tu, kita surf je kat internet, tak pun join porem tanya orang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2007 11:25 AM | Show all posts
tau byk programming language tp boleh skit
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 09:40 AM | Show all posts
nak refresh balik languange yg dah baljo kat u dlu...

stil merangkak2 gune php skang neh...ada yg kabo senang nak catch up.....

tp ngape la otak ni mcm tak leh terime aje...
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 09:40 AM | Show all posts
nak refresh balik languange yg dah baljo kat u dlu...

stil merangkak2 gune php skang neh...ada yg kabo senang nak catch up.....

tp ngape la otak ni mcm tak leh terime aje...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2007 03:28 PM | Show all posts
blaja C++.... leh la main2 sket... main2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 10:12 AM | Show all posts
aku prefer asp.net ahh... aspx.... yg lain sket2 ah... ambil masa nk studi language lainn.... pendapat aku!!! lebih baikk fokus kpd satu language je.... kalo  dh cukup advance baru belajar benda lain... tp suma atas bos ah.. bos sentiasa betulll
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 10:26 AM | Show all posts
Fuhh... lama aku tak masuk sini. Dah vote dah... macam2 poll ada ghupenya yek.. hehehe. Bleh ler sikit2 buat simple programming..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2007 10:03 PM | Show all posts
aku satu hapa pun tak tau pasal programming  
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 02:26 AM | Show all posts
aku leh la ckit2....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 12:05 PM | Show all posts
sy x tau langsung, tp rasanya kalu belajor boleh buat kot, insyaAllah.... dia mcm bg command dlm excel tuh ker? hehehe itu den tau lah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 12:50 PM | Show all posts

Reply #79 mamaSarah's post

kalo blaja konfem bleh buat. teringat dulu penah pakai free lance yg tak penah blaja programming secara formal tp bleh la buat sistem n multimedia. walaupon tak la gah sgt, tp still ok la.
dulu pon ms uni, kat tempat kwn sy praktikal, senior programmer kesayangan bos dia takat spm je. programming blaja sndr. last2 terror tahap gaban gak.  
n masa sy mula2 kerja dulu kat satu company kecik je, tp rasanya ramai yg tahu website dia. senior programmer dia bermula sbg data entry clerk je kat situ. tak de pendidikan formal in programming. tp dia blaja ngan programmer2 kat situ smpai dh jd pandai n my ex-bos pon panggil dia master. even sy pon byk blaja ngan dia dulu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084970s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list