Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80652
View
310
Reply

POLL: Sejauh manakah tahap pemahaman anda dalam programming?

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 6-9-2007 07:44 PM | Show all posts
voted
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 05:03 PM | Show all posts
c
c++
sql
java
html
vb

tu je la aku tau sekatakat ni...sekarang tengah buat projek vb.. idea berlambak.. tapi ilmu kureng.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 05:12 PM | Show all posts
dah lama aku belajo programming nie dari aku matrik

tapi satu aper pon aku tak paham lagi

tapi masih bersemangat lagi  nak belajo xml, php, mysql etc

belajo sendiri takder tok guru tu yg tak paham2
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2007 02:17 AM | Show all posts
blaja c++, j2se mase blaja kat u....pening gak kepale

blaja .net mase training, agak sronok la blaja sb main drag n drop jek...x yah write code byk2
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2007 03:52 AM | Show all posts
have not challenge myself to do programming starting from scratch until done .. someday maybe
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2007 05:14 PM | Show all posts
bolehlah buat pengaturcaraan bagaimana nak programkan pengiraan, looping dan sebagainya. yang basic sahaja setakat belajar dalam satu semseter........... tak lebih tak kurang...

kalau ada yang tanya boleh gak faham sikit - sikit......
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2007 05:16 PM | Show all posts
niat nak mendalami ilmu programming nie masih ada... untuk develop system ker... database ker....

tapi berminat dengan expert system using PROLOG....

kalau ada course nie. boleh gak ambik.....

boleh develop intelligence system............
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2007 08:43 AM | Show all posts

Reply #47 adlismel's post

nak tanya...

prolog bukan ke logic programming

camne leh implement untuk expert system...

boleh bagi contoh tak...

I just want to know je
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2007 11:05 AM | Show all posts

Reply #47 adlismel's post

aku belajar prolog ngan expert system ni masa degree dulu.. 3 jam kredit utk prolog, 3 jam untuk expert system.

programming guna prolog memang ringkas. aku pernah buat stemming system, tak sampai 30 lines pun.. kalau guna language lain memang berjela..

Lagipun kalau apply utk expert system, prolog support both forward chaining & backward chaining.. tak macam language lain..

cuma aku selalu tertukar sintaks prolog ngan predicate calculus.. LISP pun sama...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 11:20 AM | Show all posts
erm.. aku langsung tak tau prolog.. yealah xpenah belajar pun. kekek
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 07:50 AM | Show all posts
dah... "HEllo World"
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2007 02:18 PM | Show all posts
boleh sikit je...
tengah belajar lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2007 12:31 AM | Show all posts
Aku wat system simple2.. je... yang lain2 tu cfu aku buat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2007 01:58 PM | Show all posts
bleh laaa sket2....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2007 03:36 AM | Show all posts
aku boleh2 jer......
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 02:39 PM | Show all posts
boleh la buat system guna java.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 02:52 PM | Show all posts
Dah vote dah .....

Boleh la buat program yang advanced sikit (macam tic-tac-toe, simple games, data....)

Bolehlah... tapi kalau nak buka software house tu belum lagi lah... agaknye....

Programming nie.. sedikit sebanyak memang dah sebati dalam diri fau... dah nama jawatan pun ada tertulis perkataan..... "rogrammer..."  tapi tak delah terrer sesangat-sangat .... untuk cari makan je... kerja untuk periuk nasi sendiri....
Pada pendapat fau sebagai seorg perempuan yang ada title "rogram..." nie... taklah sehebat seorang lelaki....
kerana orang lelaki nie.. lebih rajin "mengexplore" dan "mengsurfing" command-2 baru dalam  apa-2 jenis programming langguage  yang sedang digunakan dalam satu-2 masa....

* Just pendapat saje....
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2007 10:52 PM | Show all posts
boleh develope system...pernah program dalam c, c++, java, C#, VB, Delphi, Javascript...love programming but hate deadline lagila kalau kena learn platform dan language baru...ambil masa dan banyak explore especially kalau tak banyak documentation...tapi kekadang pening gak bila lama sgt tengok monitor...sekali sekala dapat kerja kat luar, best jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2007 12:49 PM | Show all posts
has know about c++, java and mysql
but can do only a simple program
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2007 02:58 PM | Show all posts
Bolehlah takat nak jual system secara kecil-kecilan.. so far dh byk develop system..
tp yg tak bestnya sampai skang x reti2 nak develop system pakai php..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079217s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list