Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80682
View
310
Reply

POLL: Sejauh manakah tahap pemahaman anda dalam programming?

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-8-2007 12:39 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by aziz79 at 31-8-2010 23:00

Hi forummers P&N.

New poll for you guys, nak tau visitors dalam forum ni sejauh manakah pengetahuan mereka dalam bidang pengaturcaraan / programming.

Sesiapa yang berikan poll dan input dalam thread ini saya bagi kredit, macam biasa.

Selamat mengundi!

Regards,
- shahnazz -
Single Polls, Total 375 Users voted
16.00% (60)
17.07% (64)
25.07% (94)
7.73% (29)
20.00% (75)
14.13% (53)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:42 PM | Show all posts
boleh la wat database guna php...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:43 PM | Show all posts
boleh la... tak power mana pon

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:47 PM | Show all posts

pernah buat sistem utk universiti

bukan senang dan bukan juga teror. tp kena usaha n banyak penyelidikan bagaimana orang buat.
bermula dari skrip yg pendek2 so kita develop dan gabungkan menjadi sistem yang lengkap.

bolehlah- vb,asp,php,Mysql,MSSQL2000

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:51 PM | Show all posts

Boleh buat "Hello World!"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 12:57 PM | Show all posts
Boleh ler nak develop system simple guna oracle database.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:02 PM | Show all posts
Pernah wat sistem untuk gomen (Web Based System)
Skarang ni wat sistem untuk jentera dan pam
Skit lagi sistem berkaitan ngan GPS dan MapInfo plak!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:03 PM | Show all posts
dulu ada la belajar visual basic, C++ ngan Java, tapi nak buat yg advance2 tu tak tau la......... takat belajar jer la.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:03 PM | Show all posts
ada belajar sket2...tp tak le tau sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:12 PM | Show all posts
Dulu zaman kecik2 adalah belajar gwbasic,qbasic dan pascal tapi dah tua ni tau pakai je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:22 PM | Show all posts
boleh la..
masa time belajo dulu lect ajo lain..
bile dh keje kena buat benda lain..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:23 PM | Show all posts


bole wat sikit programming tapi pake ms access aje...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:41 PM | Show all posts
ermm.. ader laa blajar laa.. tp bila nk wat.. xpandai sgt.. kena ader guidance dari org terrer baru boleh.. still learning..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:42 PM | Show all posts
bolehler buat system stand-alone...klu online tuh okler jugak ..cuma tak ada masa nak buat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 01:49 PM | Show all posts
ade experience develope system by using:

  • JAVA
  • JSP
  • VB
  • C++, MFC
  • TCP/IP Programming by usin
  • PHP
  • WMLS/WML (WAP Programming)
Sumenyer intermediate..tak tahap terror..  and kureng berminat utk programming..

Boleh la buat program simple-simple (calculator, simple data entry) - It's ME!!!!

[ Last edited by  applemac at 27-8-2007 01:52 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2007 07:33 PM | Show all posts

Reply #1 shahnazz's post

Ade la ilmu programming sikit, tapi banyak yg dah lupa, Boleh la buat program simple-simple (calculator, simple data entry)
Dulu memang expert dlm scriping tapi sejak pakai dreamweaver sikit2 jadi bengap sebab semua script automatic coded.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 12:15 AM | Show all posts
hapah pun tak tahu
meha tak ada kesempatan nak belajar benda ni sebab spm pun tak lepas lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2007 01:58 AM | Show all posts

Reply #17 Mehacomp_91's post

don't worry, ada peluang boleh belajar, yang penting kena ada minat

i mula start programming masa form 1 rasanya, tu pun zaman language LOGO, QuickBASIC etc...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 01:59 AM | Show all posts
hehe...i'm nobody and no where. i dunno to rate for myself. From the past, i learnt a lot from this world of programming, yet still learning if got free time..but I just can say, i love doing coding. As the tech is changing, life for developer become easier(ahaks..betoi ke?). i mean developers nowadays are more efficient with sophisticated tools and integrated development environment. Lagipun, people can easily get the knowledge resources in hand..in order to know what 'codes are for' ..And still a lot more to learn if wanna be updated with the latest. The journey never end unless you choose to get rid of them. The trend/style of coding approach becomes more agile to satisfy the needs that always changed by time & technology. Eheh.. regardless of what progamming platform you used, the most important thing is to understand the business needs. Well codes are just codes right??..and think how to best map them with the skills. So the best i can describe for myself is that i had been in love with coding, tak lupa juga kekadang benci yg teramat ..kekadang rindu, kekadang syiok sendiri..ntah hapa hapa aku ni..hehahah. That is why we are called HUMAN not Computerr kan kan kan???

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2007 02:47 PM | Show all posts
buat program yang biasa2 je wat masa ni... sbb mmg x penah try lak wat games ker ape sndiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099188s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list