Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
56305
View
348
Reply

Bermadu: madu lawa Vs tak lawa

[Copy link]

Author: kambeng_masam       Show all posts   Read mode

Post time 25-8-2007 08:09 AM | Show all posts
madu aku lebih lawa dr aku...tapi aku no. 2 laa...leh vote ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 08:27 AM | Show all posts

Reply #21 norsha's post

lawa2 pon kene madu ek..kenapa ye dia dimadukan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 08:58 AM | Show all posts

Reply #22 aryssaharris's post

kdg2 tu kita heran erk wife lawa pun kena madu gak..and madu yg ke 2 plak takdelah lebih lawa dari yg pertama..nie semua pasal daya tarikan lah..rupa cantik tu cume salah satu jer dari daya tarikan..kadang2 org tertarik ngan stail seseorg, cara pemikiran seseorg, maybe org tu memberi keselesaan kat dia...maksudnyer nak bercerita psl aper pun senang...in other word that person make him happy..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 09:03 AM | Show all posts
Originally posted by aryssaharris at 25-8-2007 08:27 AM
lawa2 pon kene madu ek..kenapa ye dia dimadukan?


tak tau...tak suka ambil tahu sgt hal yg sana sb hubby tak bagi..

dia cakap payah nak handle kalau masing2 bz body nak ambik tau hal lagi satu...yerla, sure la kadang2 ada terover jeles kalau tertau satu lagi better than us, right?..

so..he teaches me to be grateful of what i have..grateful means not comparing apa yg sana ada tapi i takde...tapi apa yg i need in life, he tries his best to fulfill..

camne dia teaches yg sana pulak, i tak tau la aryssa..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 09:06 AM | Show all posts

Reply #23 midori88's post

exactly midori...

u have the point there...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 09:43 AM | Show all posts

Balas #25 norsha\ catat

setuju ngan midori juga..kkdg ade tu yg secara fizikalnya cantik..tapi dalamannya kurang cantik dan kurang menarik..

cam persoalan, kenapa putera charles minat sgt dgn camilia ye? sdgkan camilia tu wife org dan diana tu jauh lagi cantik dr camilia??
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 10:32 AM | Show all posts
aku vote sama lawa.. sbb nanti elok je jalan bertiga.. hahahaha..
tapi ini cuma imaginasi shj.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 11:28 AM | Show all posts
masing2 ada kelebihan...masing2 ada kelemahan... pokoknya bukan pokok kelapa sawit...pokoknya NOBODY IS PERFECT....kenapa mesti nak banding-membanding? in the end sendiri yg sakit hati... tak sihat tu...boleh merosakkan kehidupan...stress sana sini...cepat tua nanti...
y don't we just enjoy what we have sebelum terlambat?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 03:49 PM | Show all posts
aku vote lagi lawa dari aku..sebab aku takkan tertanya2 dah kenapa, sebab for sure dia dah lagi lawa dari aku.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 04:20 PM | Show all posts
Ala masing2 ada kelebihan. dan kelemahan even somi tu sendiri. Tak payah le nak serabut kepala hotak nak banding2 ni...yang mana akhir sekali buat sakit hati jer...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 05:05 PM | Show all posts
xnak vote... sbb kalo leh xnak madu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 07:12 PM | Show all posts

Reply #26 aryssaharris's post

camilla tu memang makwe si charles masa dia muda2 dulu...
tapi queen tak suka dia...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 07:25 PM | Show all posts
selalunyer yg no 2 lagi lawa dari yg no 1

no 3 lagi lawa dari no 2

no 4 lagi lawa dari no 3

.. ni dari personal observation sahaja... mintak maap kl salah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 07:41 PM | Show all posts

Reply #33 True-X's post

hahahaha..cam pertandingan ratu cantik jer..

mungkin u nak cakap biasanya u nampak no.1 lebih tua dr no.2..no.2 lebih tua dr no.3...no.3 lebih tua dr no. 4 kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2007 09:18 PM | Show all posts
waaa....sepeninggalan aku dalam thread ni....madu2 aku ni berbincang secara ilmiah rupanya...bagus bagus...

thanks norsha...bagus gak ada respon dari isteri kedua nih....baru lah ada check and balance!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2007 09:21 PM | Show all posts
norsha...pernah ke berjumpa ngan wife #1?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2007 11:11 PM | Show all posts
Originally posted by kambeng_masam at 25-8-2007 09:21 PM
norsha...pernah ke berjumpa ngan wife #1?


ish..ada ke tak penah pulak..mesti la penah..

kalau tak nanti, anak2 aku tak kenal lak adik beradik kandung depa kat sana tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2007 11:19 PM | Show all posts

Reply #37 norsha's post

Kira baguih gak kalu hubby U pandai layan kedua dua wife.

Kene belajo nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 10:14 AM | Show all posts
i rasa bukan psl yg ni ada lebih, yg tu ada kurang...lelaki mmg  nk variety, tak pernah puas dgn 1.

dh dpt cantik, nk  try yg buruk lak, dah dpt yg gebus, nk try yg kering, dah dpt yg putih, nak yg hitam , dah dpt yg baik, nk yg perangai cam sund, dah dpt yg  pandai, nk yg bimbo, yg ada dah tua, nk yg muda pulak. tak yah la ingat kita nya salah pulak dorang menggatal, apa yg kita kurang...tak de kena mengena dgn kita. mmmg dorang yg tak leh nk stick 2 one. tu yg kita tgk wife yg cukup serba serbi pun dimadukan. so bkn salah kita pompuan ye.

if they dah nk menggatal, kalau mampu, they nak penuhkan quota yg 4 tu. jadi rezeki  masing2 dpt hb jenis apa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2007 10:38 AM | Show all posts

Reply #34 norsha's post

becakap sal nih... tringat kat sorang member...

member kita ni 2nd wife... masa bebaru kawin tu bukan main lagik mulut dia bercerita kat haku n kengkawan dia yg 1st wife neh... tua la... buruk la... xpandai layan laki la... xmo smayang la... n yg buruk2 belaka... aku yg dgr time tu pun hangin semacam walopun yg 1st wife tu xde kena mengena ngan haku...

mmg logik la 1st wife tu tua... umo masa tu dah 40+... n laki dia pun muda setahun kalo x silap aku... n member haku ni baru 24 kot masa tu...tapi xpayah la dok kutuk2 1st wife... org pun x suka dengar...

n bebaru ni... lepas dia bersalin anak ke-2... laki dia kawin lagik sorang... n dengar cerita,,, dia mengamok cam org histeria...

n aku jadikkan kisah dia ni... sebagai panduan lam idup aku... kalo boleh... aku akan cuba elakkan ada hubungan ngan suami org... insyaallah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082071s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list