Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51241
View
244
Reply

siapa disini yang berada di dubai?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 27-1-2008 01:55 PM | Show all posts
Originally posted by flames at 22-1-2008 11:57 AM
dgr slalu org gi dubai borong kain... kat mana ek? yg depa duk kata air crews' stop??



Phulwani kat Naif Road but kalau tanya gue, gue lagi suka pergi ke Ghurair City.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 05:36 PM | Show all posts
Nak tanya pendapat,kehidupan di Abu Dhabi adakah happening mcm di Dubai?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 07:27 PM | Show all posts
bes lg abu dhabi.....tenang-tenang aje di abu dhabi
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2008 10:22 PM | Show all posts

Reply #103 paih's post

paih kat AD ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by paih at 11-2-2008 07:27 PM
bes lg abu dhabi.....tenang-tenang aje di abu dhabi


Paih, ramai tak Malaysian kat sana?

Dalam internet I tengok rumah kat sana lebih mahal 20% than Dubai.Even kawan I yg tinggal di Dubai pun cakap pekara yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2008 03:40 PM | Show all posts
errkkkkk....saye tak dok di AD or Dubai tp penah la g keje kejap sane. Mmg ramai gak la msian kat AD. Bab sewa umah ni lebih kureng je kot kat sane tp SEMEMANG nye mahal gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!  kalau sape2 ala luit muleh aaa invest beli aprt ke kondo ke sane then bg la sewa dgn diskaun ke kat msian yg bermastautin sane..he he. Ala nih sepatutnyer geng2 UAE la jawab
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 03:28 PM | Show all posts
tuk yg suka aman damai tenteram...pi ler dok abu dhabi...sesuwai tuk family.....

sapa2 yg suker berpoya2 happening sana sini sesuwai dok dubai....la ni dubai tgh shopping festival, tgh ader festival kat creek, tgh ader global village.....blom citer psl live band kat sana sini.....ada cyclone, ada russian pub, ada belly dancing, masagi.........memcm ader kat dubai....

abu dhabi umah mahal dr takde gakk...tgk ler area mana korang cari tuhhh........yg pasti makan ngan taxi abu dhabi murah belaka.......
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2008 10:01 PM | Show all posts
nak tanye..kalo kite hantar makanan kat sane x bleh ker?
saye ni ade kawan kat sane tu...tp tatau la bleh ke x hantar makanan tu
sebab dia kata kat sane makanan x berapa sedap
nama pon dok negara org kan..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2008 01:06 PM | Show all posts
Originally posted by shernaz at 16-2-2008 10:01 PM
nak tanye..kalo kite hantar makanan kat sane x bleh ker?
saye ni ade kawan kat sane tu...tp tatau la bleh ke x hantar makanan tu
sebab dia kata kat sane makanan x berapa sedap
nama pon dok neg ...






bley tp kena antar kat aku skali la...........

apa yg x sedapnya makan sini?.....suh ler kwn ko makan kat kedai lebanese ka, arab ka, thai terrace ka.............mkn restoren pakistan india mmg lerrr x sedap.....x pung suh dia pi singapore deli, city moon or ader satu restoren baru nama apa ntahhh luper la akuk kat dpn burjuman sebelah kfc...ni 3 restoren ni sambal tumis pung ader.........
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 11:06 AM | Show all posts

Reply #109 BingkaUbi's post

dia keje hotel maaa
so, x de mase nak kuar sane cni
cuti pon kekadang x mcm cuti
bz memanjang
tu yang saye nak hantar kat dia barang makanan
sebab tanye kat pejabat pos, x bleh hantar makanan....
sedey jer......

ko dok kat Dubai ke bingkaubi?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 01:52 PM | Show all posts
Originally posted by shernaz at 19-2-2008 11:06 AM
dia keje hotel maaa
so, x de mase nak kuar sane cni
cuti pon kekadang x mcm cuti
bz memanjang
tu yang saye nak hantar kat dia barang makanan
sebab tanye kat pejabat pos, x bleh hantar makana ...




cian kwn ko......makan pung x sempat agaknya.......
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2008 01:36 AM | Show all posts
kalu korang turun abu dhabi kat sini ada satu hotel nama eclipse kat situ ada makanan malaysia, sedap makanan kat situ. hotel tu in between liwa street nx to khalifa street, dekat2 ngan corniche
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 01:03 AM | Show all posts
To get pure Malaysian food..just visit 705 Al Qusais.
Sup ekor, tom yam, kangkung ikan masin, sayur lemak, ayam/daging/ikan masak kicap dll
Ikan goreng cicah kicap bercili.

kalau nak makan 'pengat -pulut durian panas' ada jual kat Knowledge Village....best!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 06:10 AM | Show all posts
wah bing ...
sini ko melepaks yeh ?
patutla dah jarang pegi FD ...
tak beritahu bj yeh .. nak kena babab neh ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 06:11 AM | Show all posts
wak pun ada sini
kabaree wak ... monggo mampir
bestnya ada pengat pulut kat sana ... kemecerrr ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2008 06:53 PM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 3-3-2008 01:03 AM
To get pure Malaysian food..just visit 705 Al Qusais.
Sup ekor, tom yam, kangkung ikan masin, sayur lemak, ayam/daging/ikan masak kicap dll
Ikan goreng cicah kicap bercili.

kalau nak makan ' ...




705 Al Qusais tuhhh flat apa nama? landmark apa? jln apa? umah sapa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2008 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by budakjawa at 6-3-2008 06:10 AM
wah bing ...
sini ko melepaks yeh ?
patutla dah jarang pegi FD ...
tak beritahu bj yeh .. nak kena babab neh ...




aku memana pung jarang ada lerrr...........jom ngetehh....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2008 03:09 AM | Show all posts

Reply #113 WakDaeng's post

Wak ni kat mane ni..kat Dubai ker AD?

Bagi skit landmark nak g situ..

Bleh gak makan kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2008 08:54 PM | Show all posts
korng ader x kejer kosong kat saner? aku ingt nak kejer saner ar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2008 05:12 PM | Show all posts
wak.. lips dll...

bayan dah sebulan kt dubai ni.. sewa studio apartment.. dekat 100k pyear. walking dis to marina walk n sebelah marina mall (nxyear siap kot). still boleh paham dgn cuaca yg panas berapi kat sini... cuma take time nak paham perangai arab2 unta kat sini.. lembab n ego boleh tahan. saboooo je le!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.161973s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list