Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51244
View
244
Reply

siapa disini yang berada di dubai?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2007 10:29 PM | Show all posts
errrrr...sarah & lipso tak balik raye ker?..Ni 1st time ke raya kat Dubai?... perhhhhh, wak dah rasa raya kat Dubai,,mcm org gile!!!. Takde suasana langsung,..pas smbyg balik bilik tidur...ya Allah!!..tobat wak tanak beraya kat Dubai lagik!!.

mlm besuk wak terbang balik KL, sarah & lipso tanak  kirim ape2 ke?.,, lemang ker, ketupat ker, dodol ker,.rendang ker..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2007 09:55 AM | Show all posts
Selamat Balik Kampung ya Wak Daeng. Semoga bergembira berhari raya bersama keluarga.

Alang-alang dah offer tu, saya nak kirim ketupat, lemang, rendang, ayam masak merah, biskut raya 10 jenis & duit raya... Eh,  tak apalah Wak, main2 je tu. Saya masak lemang segera Nona je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-10-2007 03:50 PM | Show all posts

Reply #76 lipsofanangel's post

haha.. sesilap bayan lak yg mintak kirim barang dr kak lips.. asam pedas brahim & kuah sate brahim pun boleh tahan sedap

kak sarah.. kicap adabi tak sedap sgt.. kurang ummmppff..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2007 08:06 PM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 10-10-2007 03:50 PM
haha.. sesilap bayan lak yg mintak kirim barang dr kak lips.. asam pedas brahim & kuah sate brahim pun boleh tahan sedap

kak sarah.. kicap adabi tak sedap sgt.. kurang ummmppff..




Hehehe, kita orang biasa beli kicap kipas udang tapi yang ni kirim dr orang & orang dah tersilap belikan takkan tak ambil pulak. Tu yang ada lagi dalam almari, cadangnya dah betul tak ada kicap baru pakai kicap ni. Lagipun kicap ni kita orang buat sambal kicap je, makan2 dengan nasi tak pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 12:03 AM | Show all posts
ehem...ehem....nak tanya sikit ni...sape2 pernah stay kat dubai ngan abu dhabi tak? nak tanya, mana lagi best? betui ka living cost kat abu dhabi lagi murah dari dubai?......TQ
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 12:06 AM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 10-10-2007 11:50
haha.. sesilap bayan lak yg mintak kirim barang dr kak lips.. asam pedas brahim & kuah sate brahim pun boleh tahan sedap

kak sarah.. kicap adabi tak sedap sgt.. kurang ummmppff..



betui tu.....tekak ni nak kicap kipas udang jer...isk ngengada sungguh...2,3 hari ni xdo line pulak weh, xleh nak posting..
x dan nak PM sarah pun nak beraya kat embassy...raya tahun depan la gamaknyer...
betul kata wak, alahai....buleh sakit jiwa beraya kat sini, xpo...pengalaman tu...

bayan, next month lips dah kena transfer ke abu dhabi lor.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 12:12 AM | Show all posts
oh ya...lupa nak tanya..since lips kena cari accomodation sendiri, ada sesapa kenal sapa2 kat abu dhabi tak... nak cari bilik sewa ni....tulun..tulun yer.....TQ TQ...
kalau ada tulun PM yer...

Sarah, TQ offer kicap tu.... pagi raya kita pun masak nasi impit nona segera, ayam masak rendang cili api & kurma daging.....pas makan kenyang2 tido....zzzzz...  dah la mlm tu kol 10pm baru tahu raya hari jumaat...sibuk shopping daging kat carrefour.... haru btuiiii
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2007 12:53 AM | Show all posts
alamak..mana gi sume org dubai neh....
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 06:24 AM | Show all posts
Originally posted by lipsofanangel at 19-10-2007 12:12 AM
oh ya...lupa nak tanya..since lips kena cari accomodation sendiri, ada sesapa kenal sapa2 kat abu dhabi tak... nak cari bilik sewa ni....tulun..tulun yer.....TQ TQ...
kalau ada tulun PM yer...
...



Nak tak kicap tu? Jumaat ni boleh sampai ke pangkuan lips. Kita jumpa kat mana2. Lips duduk dekat2 dgn clock tower tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2007 12:21 AM | Show all posts
Lips, mana Lips ni. Nak tak kicap ?

Jumaat ini ahkak ada open house lagi, meriah betul raya tahun ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 05:19 PM | Show all posts
adoi.......awat la selalu miss open house neh....smlm server cari ni mengong...xleh nak post....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....rugi lor x pi open house umah sarah...dah jumaat ni...mana nak carik umah dier ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 05:19 PM | Show all posts
latest news....x jadik plak transfer ke abu dhabi........
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 06:03 PM | Show all posts
Originally posted by lipsofanangel at 26-10-2007 05:19 PM
adoi.......awat la selalu miss open house neh....smlm server cari ni mengong...xleh nak post....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....rugi lor x pi open house umah sarah...dah jumaat ni...mana nak cari ...



Bukan open house rumah saya la, rumah orang. Kita datang makan je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 12:29 AM | Show all posts
alaaa.. bestnya korang dpt dok dubai..
lakiku dpt kije kat yanbu...
jauh gilesss ngan tpt korang kan..
sian aku nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 01:41 PM | Show all posts
Originally posted by kempot at 7-11-2007 08:29 PM
alaaa.. bestnya korang dpt dok dubai..
lakiku dpt kije kat yanbu...


yanbu tu kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 07:36 PM | Show all posts
alaa wak pon x tau e..
yg kemp tau kat saudi arabia
160km fr madinah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 08:06 PM | Show all posts
Originally posted by kempot at 8-11-2007 12:29 AM
alaaa.. bestnya korang dpt dok dubai..
lakiku dpt kije kat yanbu...
jauh gilesss ngan tpt korang kan..
sian aku nnt..


alahai relax la... yanbu tu dah dekat dgn mekah & madinah.. nk ke mekah dlm 3 jam... nk ke madinah dlm 2 jam...best la tu dah dekat dgn tanah haram senang nk buat umrah & ziarah....bersyukur la byk2...

kat yanbu skrg dah byk org msia la...  x cukup lg...kt jeddah, riyadh & mekah lg berlambak....

sori ter'off' topic

[ Last edited by  wjv2212 at 8-11-2007 08:24 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 12:06 AM | Show all posts

Reply #97 wjv2212's post

OT..
tu la W.. dsbbkan dekat ngan mekah la aku agree nak ikut..
pssstt.. tgh cr geng2 malaysia dulu..
x de terkulat2 nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2008 06:45 PM | Show all posts
Local company yg kat malaysia nie cuba teka yg mana tgh expand gila-gila kat middle east ?hmmm ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2008 11:57 AM | Show all posts
dgr slalu org gi dubai borong kain... kat mana ek? yg depa duk kata air crews' stop??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077008s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list