Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51188
View
244
Reply

siapa disini yang berada di dubai?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 30-8-2007 12:40 AM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 29-8-2007 11:38 PM
Ikutler jejak gua, gua dulu duduk kat Umm Suqqeim3 depan Medinat Jumeirah & Burj Al Arab. Sewa satu bilik ngan attached bathroom and kitchen, sewa DH5K sebulan (RM5k sebulan). Memang lah best ka ...



Wak, kawan saya tengah cari rumah dekat2 Abu Dhabi or di Abu Dhabi. Tempat Wak tu reasonable sewa dia, kalau ada rumah kosong lagi maybe dia berkenan area tu bolehlah berjiran dengan Wak. My friend ni satu family la, dia, his wife & 4 kids. Kalau ada PM saya ya. Thank you.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2007 01:06 AM | Show all posts

Reply #59 sarahmirza's post

selamat bercuti2 malaysia.....

bingka tu bukan anti sosial, cuma takut bini...eh bukan takut bini, cuma bini tak takut dia...

jgn marah bingka...gurau jek...selamat MERDEKA!..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2007 09:31 AM | Show all posts
wak, teman long  cakap t/kaseh  kasik kpntek no. aritu
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 09:36 PM | Show all posts
bayan... sebelum hang datang sini, hang kena tukar nama tau... kalau hang pakai nama kebayan tu kat sini, maunyer depa konfius... maklum la ramai kabayan kat sini... lagik satu dah nak datang nanti, pm ambo yo, nak kirim kicap kipas udang 4 botol...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 09:38 PM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 27-8-2007 14:03
Makan minum kat Dubai ni boleh ler tahan mahal nyer, tu pun banyak makanan India, aku tak tak larat dengan makan India nih...

Eloknya masak sendiri...harga barang runcit kat Dubai ni lebih  ...



wak, kat AL-MAyA market ada jual agar2 tuh...  ambo slalu gi yg kat reef mall tuh, pasal dekat ngan site...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2007 10:43 PM | Show all posts

Reply #65 lipsofanangel's post

ok ok tq, besuk jugak wak pegi carik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-9-2007 12:37 PM | Show all posts

Reply #64 lipsofanangel's post

lip.. jangan kata kicap kipas udang.... ikan bilis pun bayan sponsor.. muahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2007 05:51 AM | Show all posts
waduhhhhhssss... lap u bery2 mac....bayan!!

p/s: bayan, saei ambo kato geli gelemang nengok abatar mung... (dio neh geli kucen)
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2007 10:31 PM | Show all posts
nak tanya la...kat AD ada oriental groceries store tak? daun kesum, serai, kunyit senang dapat tak sana
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2007 03:21 PM | Show all posts

Reply #62 WakDaeng's post

TQ Wak. Dah sampai Dubai balik pun skrg ni. Selamat Berpuasa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2007 12:35 PM | Show all posts
alhamdullillah.. berkat info semua kat sini..

tunang bayan dh selamat sampai di dubai.. stay kat area marina.
bayan follow nextyear march kot.

mekasih semua. nanti bayan sampe sane.. bayan pm korang.
untuk kak lip.. tunggu kedatangan kicap kipas udang ye.. kaler merah kan? yang manis punye?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2007 06:35 PM | Show all posts
alhamdulillah.....
yer..betul tu bayan....kicap yg kaler merah... lap lap u.....
dok area marina? so camner company dia prepare accomodation ker?
seronok la dia kat sini, keja half day yer bulan pose ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-9-2007 09:35 AM | Show all posts

Reply #72 lipsofanangel's post

wokey noted yg merah..
a'ah, company prepare everything.. ramai org malaysia kt sane..
tak perasan plak dia keje halfday ke idak cuma selalunye balik awal gak.. kengkadang kol 3-4 waktu sana.
kak lip kat area mane?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2007 01:37 PM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 29-9-2007 09:35 AM
wokey noted yg merah..
a'ah, company prepare everything.. ramai org malaysia kt sane..
tak perasan plak dia keje halfday ke idak cuma selalunye balik awal gak.. kengkadang kol 3-4 waktu sana.
...



Bulan puasa WAJIB balik awal, kalau company tak bagi balik awal (paling lewat pukul 3:30pm tak silap), staff boleh complain kat labor department. Tu yang best nya kerja Dubai.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2007 06:53 PM | Show all posts
kita balik pukul 2pm.... best nyer....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2007 06:57 PM | Show all posts

Reply #73 kebayan's post

kita kat deira..area clock tower, blakang DCC jer..
eh baru perasan bayan nak dtg sini mar'08 yer? mmm, april'08 kita dah nak balik mesia aaa....cuti sebulan...alang2 jer nak suruh bayan bawak kicap tu, tapi kalau bayan dah bawak tu...ambo amik ajer......
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:33 PM | Show all posts
Calling sesiapa yang duduk Dubai & tak balik raya..

You all tak beraya ke Embassy di Abu Dhabi ke ? Raya pertama dr 1pm until 5pm.

Marilah sesama jalan2. PM me ok.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:33 PM | Show all posts
   mana page 4 ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:34 PM | Show all posts
...............................
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:36 PM | Show all posts

Reply #76 lipsofanangel's post

kesian pulak kat lip ni. Nak kicap sesangat ke ? Kicap Adabi ada sebotol kat rumah, kalau nak boleh je. PM me ya.. Esok lusa boleh beri kat you
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list