Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51216
View
244
Reply

siapa disini yang berada di dubai?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-8-2007 09:00 PM | Show all posts

Reply #20 WakDaeng's post

ok tq wak
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2007 10:44 PM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 3-8-2007 01:28 AM
Mintak maaflah, baru terjumpa thread ni. Actually I've been in Dubai nearly 4 yrs. Jgn bimbang, kat sini ada lebih kurang 2500 rakyat Malaysia. Cuba pegi kat www.malaysians-uae.com .




Wak Daeng, selalu ke join aktiviti malaysian uae tu? Join main bola gak ke? Maybe Wak kenal hubby saya kot. Raya ni kat Dubai ke?

To Kebayan, pesan saya, duduk Dubai ni jangan jadi macam BingkaUbi, dia tu kera sumbang ya amat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 01:14 AM | Show all posts

Reply #8 kebayan's post

sepupuku ader di dubai...nnt try dptkn nombor dier....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 11:24 AM | Show all posts
Bila berada di perantauan ni kenalah selalu berumpa sesama m'sians, kalau tidk boleh jadi sewel. Alhamduliilah, hampir setiap aktiviti msian kat Dubai , I will participate, kalau free. .... especially kalau bab makan2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 11:29 AM | Show all posts
Setiap kali Raya, I balik KL,  tak nahan dengar lagu ...Dendang Perantau...lagipun kat Dubai ni mana ada rendang, ketupat, dodol. Lagipun kat Dubai takde suasana Raya kecuali majlis2 organised byM'sians. Lepas sembahyang balik rumah tidur!...my experience in 2003, tak dapat cuti  balik Raya, macam orang gila!...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2007 11:32 AM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 10-8-2007 11:29 AM
Setiap kali Raya, I balik KL,  tak nahan dengar lagu ...Dendang Perantau...lagipun kat Dubai ni mana ada rendang, ketupat, dodol. Lagipun kat Dubai takde suasana Raya kecuali majlis2 organised by ...



Tu la Wak, kenapa tak join kita orang beraya? Jangankan rendang, ketupat daun kelapa tu pun ada tau. Tahun ni tak pasti lagi sambutannya di mana & bagaimana tapi yang pasti masak2 tu tetap ada.
Reply

Use magic Report

kamudo This user has been deleted
Post time 11-8-2007 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by mrs_livingstone at 31-7-2007 11:20 AM
apa lagi bayan...ngorat la pak2 arab sana...hihihihihi



arab? india ramai ler. kalu suker stock2 bollywood boleh le kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2007 06:34 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 9-8-2007 10:44 PM




Wak Daeng, selalu ke join aktiviti malaysian uae tu? Join main bola gak ke? Maybe Wak kenal hubby saya kot. Raya ni kat Dubai ke?

To Kebayan, pesan saya, duduk Dubai ni jangan jadi ma ...




manader sarah......wa antar wakil my wife jekkk tuk pape aktiviti msian sana......ok la tuh kannnn......
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2007 11:53 PM | Show all posts
URGENT!!!!! ada sapa2 kat sini dok Abu Dhabi or contact kat sana?  PLEEEESSSS PM long ASAP!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 03:31 AM | Show all posts

Reply #28 BingkaUbi's post

Assalamualaikum, BingkaUbi

Ada sorang Malaysians akan samapai di Abu Dhabi this weekend, dia tak familiar ngan Abu Dhabi, first time, dia sampai this weekend, kau boleh tolong tak?, kawan kita ni pompuan. Aku bukan tak boleh tolong... nanti bini aku tahu....mampus!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2007 04:04 AM | Show all posts
lhoooor!!!!  bingka ke kat Abu Dhabi ke, hehehhe yg wak maksudkan tu kawan long ler  nway tq soooo much ya Wak...!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2007 09:22 AM | Show all posts
tunang bayan gi lagi 2 minggu.. hujung tahun ni dia balik, baru kitorang kawin.. pas tu kene ikut le pulak.. adoii!!

sesape kat dubai jangan lupe pM bayan ekk.. mau psyco dok negara orang kalau tak berkawan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2007 01:34 AM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 14-8-2007 03:31 AM
Assalamualaikum, BingkaUbi

Ada sorang Malaysians akan samapai di Abu Dhabi this weekend, dia tak familiar ngan Abu Dhabi, first time, dia sampai this weekend, kau boleh tolong tak?, kawan kita ...



Kami nak ke Abu Dhabi dari Dubai 19hb ni. Errr nak PM Wak ke Long ni? Saya PM Long la.


psssstttt Wak, BingkaUbi tu pun takut bini gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2007 01:38 AM | Show all posts
Originally posted by long at 14-8-2007 04:04 AM
lhoooor!!!!  bingka ke kat Abu Dhabi ke, hehehhe yg wak maksudkan tu kawan long ler  nway tq soooo much ya Wak...!



Long, lama ke kawan tu di Abu Dhabi?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2007 01:42 AM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 16-8-2007 09:22 AM
tunang bayan gi lagi 2 minggu.. hujung tahun ni dia balik, baru kitorang kawin.. pas tu kene ikut le pulak.. adoii!!

sesape kat dubai jangan lupe pM bayan ekk.. mau psyco dok negara orang kal ...



Bayan, don't worry. Ramai Malaysian kat sini. Every week ada aktiviti yang dia orang buat cuma sempat dengan tak sempat, rajin dengan tak rajin je nak join. Nanti Bayan sampai saya beri contact no. mak2 dara yang aktif bersosial itu ya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2007 10:24 AM | Show all posts

Reply #35 sarahmirza's post

ok mekasih kak sarahmirza.........
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2007 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by WakDaeng at 14-8-2007 03:31 AM
Assalamualaikum, BingkaUbi

Ada sorang Malaysians akan samapai di Abu Dhabi this weekend, dia tak familiar ngan Abu Dhabi, first time, dia sampai this weekend, kau boleh tolong tak?, kawan kita ...



wsm....busy banget lerrr wak....x sempat nak berforum.... wa bkn kat abu dhabi, wa kat dubai......weekend tuh weekend sini ka malaysia? awek ka??......pjg nak story kat bini nnt....kang x pasal2 kantoi berporum plak....ekekekekekekkeke.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2007 05:40 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 18-8-2007 01:34 AM



Kami nak ke Abu Dhabi dari Dubai 19hb ni. Errr nak PM Wak ke Long ni? Saya PM Long la.


psssstttt Wak, BingkaUbi tu pun takut bini gak



19hb ari ni.........selamat pergi & balik yekkkkkk.....hehehehhehe...tau x per..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2007 08:54 PM | Show all posts

Reply #33 sarahmirza's post

patut ler si Bing tu dok diam jer bila long tanyer
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2007 08:59 PM | Show all posts
Originally posted by sarahmirza at 18-8-2007 01:34 AM



Kami nak ke Abu Dhabi dari Dubai 19hb ni. Errr nak PM Wak ke Long ni? Saya PM Long la.


psssstttt Wak, BingkaUbi tu pun takut bini gak


sarah..long dah bagitau teman tu contact no. sarah n fews M'sian kat sana yg wak kasi .. InsyaAllah isnin ni dia ke sana...dia dok sana for a week...tq ya sarah n wak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.627016s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list