Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13216
View
104
Reply

Ex - UTM Students -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 9-9-2007 07:29 PM | Show all posts
...masa AINUDIN WAHID jadi TNC. 1982
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2007 11:01 PM | Show all posts

Reply #39 cindenieta's post

aku SHP grad tahung 2001 gaks hhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2007 07:35 PM | Show all posts
sy lak  bdk utm skudai....grad taun 2001...fakulti fke... ada geng tak kat sini??
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2007 10:53 AM | Show all posts
Me Too...juz grad ogos 2007...FP...SPH Space....
UTM Skudai dalam kenangan....
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2007 12:57 PM | Show all posts
aku DCK/SCK batch 98 konvo thn 2003. major MIS
Alhamdulillah skang da dpt keje tetap... dulu memola dpt UTM, ayah tepuk dahi.. bukan apa.. jauh sgt dr kampung, +-12 jam.plak tu tade sedare mara kat sini. tp lepas aku habis, ada cousin aku dpt kat sini. lepas cousin aku, adik aku plak..lepas adik aku, ada lagi cousin aku kat sini.. bersambung2 tak putus. lepas grad thn 2003, br bulan lepas pegi balik utm, sbb adik konvo.. huhu nostalgia betul aaaa!! dok pusing area lecture hall kat n27 tu, pastu pi jenguk blok H03 KTF, makan kat kafe meranti.. ehehe tak byk yg berubah tapi sayang sgt masa pegi tu tgh hujan lebat, so takle nak snap gambar byk2..

nak2 plak bulan pose mcm ni, aku tingat jek param kat sana. first yr param dlm kampus. bula dok umah sewa tmn u param kat kemuliaan tuh.. syok nyer.. tetibe jek jd rindu..
Reply

Use magic Report

bestpren This user has been deleted
Post time 14-9-2007 01:06 PM | Show all posts
tempat jatuh bangun kita,
tempat kita mengejar ilmukan?
teringat masa bulan2 puasa yang lepas2..
pi param..
rindunya zaman2 tu..
...
Reply

Use magic Report

bestpren This user has been deleted
Post time 14-9-2007 01:09 PM | Show all posts
tempat jatuh bangun kita,
tempat kita mengejar ilmukan?
teringat masa bulan2 puasa yang lepas2..
pi param..
rindunya zaman2 tu..
...
Reply

Use magic Report

j_noo09 This user has been deleted
Post time 14-9-2007 01:32 PM | Show all posts
saya mechaninal-bahan
baru grad-ogos 2007
lagi banyak kenangan...

ayah lecture awam-dulu felo kg.merbau( ktdi ke ktho..tak ingat)
so..kecik2 mmg tinggal dalam kampus
pastu kakak masuk utm-jb-sains com-grad 2001
pastu abang lak-alam bina-grad 2003
pastu kakak lagi-master sains com-grad 2004
pastu kakak lagi-sains com-grad 2006
pastu aku la-mechanical-grad 2007

sekarang aku jadi tutor kat utm
bapak aku suruh sambung master n phd kat utm .
die kate die lagi bangge kalau aku wat kat utm
tapi dekan x kasi-die suruh wat kat France (suke ati die je)

Yang nyata..aku memang CINTAKAN UTM SAMPAI MATI

sampaikan kawan aku cakap
"ko wat la UTM tu jadi UNIVERSITI TOK-MU"
Reply

Use magic Report

j_noo09 This user has been deleted
Post time 14-9-2007 01:36 PM | Show all posts
LAGI satu..adik aku (spm 2006) dapat ofer utm-diploma chemical eng. kalau tak silap.
patu die tak nak..
bosan katenye tengok UTM tu..


tapi serius...aku memang tak bosan kat utm ni

I LOVE UTM !!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 11:42 AM | Show all posts
utm JALAN GURNEY...............

dok rumah sewa....15x
Reply

Use magic Report

j_noo09 This user has been deleted
Post time 7-10-2007 01:34 AM | Show all posts
My X-lecturer (now my colleague ) said..

"graduan UTM ni so dependant"

Bencinye...
Reply

Use magic Report

j_noo09 This user has been deleted
Post time 7-10-2007 01:38 AM | Show all posts
Teringat mse nak hantar kawan ke KTR tengah malam bute..
Pastu tersempak dengan babi utan...
Langsung tak berani kuar kerete member aku tuh...
Sampai aku dah nak tertido dalam keter...
Reply

Use magic Report

j_noo09 This user has been deleted
Post time 7-10-2007 01:42 AM | Show all posts
Aku amik equestrian utk subjek ko-q...

paling takleh lupe member aku..si Nadlene ni...tengah dok sedap2 menunggang kude...tetibe elok je buah kelape jatuh tepi kude ni...ape lagi..OPOCHOTT  melompat la kude tu..Terpelanting Nadlene..HAHAHA..Nasib baik xde pape...tapi terkehel jap la pinggang alene..

Lene..ingat tak ko kat kude yang bername RED tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2007 03:09 PM | Show all posts
aku graduate dari UTM june lalu.. hehe UTM ni wpun xfemes tapi kami sebenarnya hebat.
melalu pertandingan ROBOCON contohnya kami juara tiap2 tahun and sapu bersih hampir semua kategori,..,
peperiksaan kat UTM gak susah nak score.. 85 baru A... so, kami kalau dapat 3 point above dah dikira bagus..

and pelajar UTM yang amek ENGINEERING kebanyakannyer cepat jer dapat keje.. banyak COMpeny yang cakap UTM student the best kalau keje bahagian ENGINEERINg.. cumer problem budak UTM  i komunikasi,.. ramai yang xmahir sangat cakap ENGLISH... tapi performance masa keje dari segi practical mmg bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2007 03:12 PM | Show all posts

Reply #54 pinguin's post

kalo takat syok sendiri baik xpayah pinguin...

aku pon xstudent utm gak...
kalo ko brada di kalangan yg sng dapat keja... mungkin gak la... tapi itu tak mewakili sume bahagian... ramai je yg lmbt dapat keja... jd kerani pon ade...

klao takat robocon yg x byk membina lagi menyusahkan tuh... baik x payah nak digembar-gemburkan....

in fact.. aku anti robocon... sbb die consume dewan ktc over the sem...menyebakab aku sbg jkm ktc.. susah nak buat prog... dah tau prog fakulti nyebok kat kolej.. cam si*l jek...

anyway.. tuh pendapat ikhlas aku... robocon bukanlah pertandingan yg boleh dibanggakan... buat robot supaya leh baling bola masuk dalam hoop? oooohhhh bangganya....
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2007 04:58 PM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 13-9-2007 12:57 PM
aku DCK/SCK batch 98 konvo thn 2003. major MIS
Alhamdulillah skang da dpt keje tetap... dulu memola dpt UTM, ayah tepuk dahi.. bukan apa.. jauh sgt dr kampung, +-12 jam.plak tu tade sedare mara  ...


sama batch.. aku majo KI...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2007 08:21 PM | Show all posts

utm dlam kenangan

anyway ni nickname kakak aku.aku pinjam jap...aku pun graduan utm kl.baru jer gred bulan 6 ari tu.aku amik kos akaun...tp yg aku agak bengang ckit sbb kos akaun takde kat skudai...so ramailah kawan aku duk tak sambung lagi sedangkan kawan aku yg amik kos lain suma dah sambung skudai...sedih gak rasa,sbb kalau ada kos akaun sure ramai kawan aku dpt sambung,,,aku pun apply utm skudai tp kos yg lain,sekali aku dpt tapi kos HR ayah aku tak kasi pegi katanya wat apa buat akaun dulu kaalu nak sambung hr.selamat aku dpt twran ums gak so pegi jelah....tp mmg aku agak bengang ckitla,yelah kos akaun ada kat kl tp takde kat skudai...kos lain yg ade kat kl suma ade kat skudai...geram seh..tp ok gaklah dapatlah gak aku dpt merasa U lain taklah UTM je...anyway aku syg gile kat UTM kl.banyak kenangan wo,lelagi kat kolej pertama.rindu sesangat kat kekawan lama..lagipun aku rase UTMKL lah plg strategik...dkt ngan segala2nya terutama klcc...hahaahaha.tu yang syiok tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2007 12:47 PM | Show all posts
utm gak.

tahun 86 masok kuar 89.

kos ISK.

now ada business IT sendiri...dan mengalu alukan budak UTM IT yg belom ada kerja, meh la sini interview.
Reply

Use magic Report

happilly This user has been deleted
Post time 12-11-2007 12:40 AM | Show all posts
i graduated 2 years ago in elctrical eng, n now working at PG MNC. 8 out of 10 persons in my group are from UTM.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:36 PM | Show all posts
akak humanbase ni ada bt business It kt area mane?leh tau x?kalu nk try hantar resume camane ek?address ofis camane?...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072795s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list