Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25008
View
174
Reply

Bangunkan sistem web guna bahasa pengaturcaraan apa? *** Kredit percuma. ***

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2007 09:26 AM | Show all posts
nunul prefer php,

sbb ms kat u dlu wat final year projek pakai dreamwver

tp skrg masih merangkak2 lagi....all the best to me!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 09:27 AM | Show all posts
nunul prefer php,

sbb ms kat u dlu wat final year projek pakai dreamwver

tp skrg masih merangkak2 lagi....all the best to me!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 11:29 AM | Show all posts

Reply #82 kailaw's post

ehmm ...
oracle ada jugak keluarkan application sendiri ...
few weeks ago, ada oracle application day .. byk gak product dia , menarik rasa2nya dorang develop pakai JDveloper (same thing product oracle) ..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by ashna at 13-11-2007 04:29 PM
asp.net banyak kontrol yg dah sedia ada..utk registration, forgot password , login segala haku tibai main guna asp.net control...cuma adjust sket2 bergantung kepada requirement la...
utk display ...


setuju..setuju...

offtopic: ko minat radiohead ek? Dulu nampak avatar 'fitter happier',skrg kulit album in rainbows pula..
aku pun tgh layan album baru diaorg
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2007 05:58 PM | Show all posts
haku pun tgh implement ajax sket2 guna ajaxcontrolkit...very senang..drag and drop jer mostly
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 08:35 AM | Show all posts
Saya sekarang nie tgh nak develop sistem tempahan bilik mesyuarat. Guna ASP. Masih dlm peringkat pembelajaran guna PHP.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 09:18 AM | Show all posts
Malaysia Airlines is using ASP.Net for main page and JSP for ticket reservation..

http://www.malaysiaairlines.com/main_MY.aspx?lang=en-US
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2007 01:53 PM | Show all posts
guna php la... lagi senang beb..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2007 02:14 AM | Show all posts
Lagi senang upah jer orang.. takyah susah2 pening kepala per..kekeke.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 02:24 AM | Show all posts
PHP ngn asp je yg aku tau....
yg lain x tau nak guna..... ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2007 12:53 PM | Show all posts
php.
bkn sy punye choice sbnrnya. bos punye choice. sbb ideal utk mysql. so leh pakai server linux. berjimat cermat sungguh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 08:02 AM | Show all posts
Guna PHP. Free dan senang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 01:40 PM | Show all posts
Originally posted by keychain at 4-12-2007 12:53 PM
php.
bkn sy punye choice sbnrnya. bos punye choice. sbb ideal utk mysql. so leh pakai server linux. berjimat cermat sungguh....


kalau dah ada lesen windows server,asp.net pun dah boleh dikira sebagai 'free'.Visual Studio versi free 'Visual Web Developer' pun dah ada.Baru-baru ni baru aje keluar Visual Web Developer 2008.MySQL boleh run mana2 platform.Aku pun ada pakai MySQL dalam production (running dlm windows) selain daripada SQL Server dan Oracle.Frontend application pula pakai asp.net.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 05:02 PM | Show all posts
guner php tkyah pening2
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 05:30 PM | Show all posts
of course php..
sbb open source dan ramai yg pakar dlm ni n diorg byk share source code..

but skrg ni org dah mula nak try framework Ruby-On-Rails...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2007 08:12 PM | Show all posts
Ana baru sahaja mula belajar C++. BErapa lama lagikah boleh ana dpt membangunkan sistem menggunakannya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 03:23 PM | Show all posts
saya pakai Php, sebab senang. php ialah satu language yang stabil. lagipun, php, mysql dan Apache ialah open source software yang senang di download, free, senang nak install, dan senang nak belajar.

masa LI dan final year projek pakai PHP, MySQL dan Apache, with dreamweaver. buat web untuk kem. pengajian tinggi. Untuk orang baru belajar pun senang PHP sebab ala2 pakai HTML aje. dan ala2 guna JAVA dan C.

PHP ni jugak lebih mudah digunakan sebab ramai orang yang terer guna, kalau kita ada apa menda tak paham, just pegi forum berkaitan PHP, mereka akan tolong kita jawab dan kadang2 siap tolong betulkan coding kita.

Paling penting, Apache ialah server yang stabil dan tak susah nak setup. Bagi saya la IIS server lagi susah nak setup.

Tapi banyak la kompeni kalau nak kerja, suka amik developer or programmer yang ada pengetahuan dalam .NETdan ASP.

Setakat yang saya pernah surf2 selama ini, untuk bisnes web, ramai pulak yang pakai ASP. saya pon tak tahu kenapa,maybe ASP senang jugak nak guna, suma saya yang tak reti. heheh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 08:25 AM | Show all posts
Originally posted by inmaroon at 14-12-2007 03:23 PM
Tapi banyak la kompeni kalau nak kerja, suka amik developer or programmer yang ada pengetahuan dalam .NETdan ASP.

Setakat yang saya pernah surf2 selama ini, untuk bisnes web, ramai pulak yang pakai ASP. saya pon tak tahu kenapa,maybe ASP senang jugak nak guna, suma saya yang tak reti. heheh..


do not forget java.byk juga yg demand java.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 09:59 PM | Show all posts
Originally posted by ultra78 at 3-1-2008 08:25 AM


do not forget java.byk juga yg demand java.

ni aku tengah bodek bos aku untuk kasi kitorang amik training java free aje..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2008 04:34 PM | Show all posts
dlu aku pakai PHP..tapi since dh tukar tmpt keje..terpaksa study ASP..n yang paling bestnye asp laie senang dr php..:pompom:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077723s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list