Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24933
View
174
Reply

Bangunkan sistem web guna bahasa pengaturcaraan apa? *** Kredit percuma. ***

[Copy link]

Author: shahnazz       Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2007 12:18 PM | Show all posts
hehe... bagi aku lagi senang php berbanding asp... pasal asp version lame dari php... so php lagi bagus, source senang dapat kat internet, software berlambak2... masa time projek diploma aku guna vb.net, vb nie pulak bahasa purba kala.... kalau nak catch up vb.net berbanding vb biasa memang agak lame la..... lagi satu lecturer aku penah cakap la... nak jadik programmer nie kena tau sume bahasa.... aku blum sampai tahap camtu lagi laaa.. hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2007 12:20 PM | Show all posts

Reply #80 yaminz's post

oracle tu database kan??? dier leh buat sistem gak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2007 07:45 AM | Show all posts
yup.. java + jsp n oracle selalu mjadi pilihan Gov.. lbh2 lagi Oracle BPEL produk baru, so bg sesapa berminat psl oracle tuh try2la studi BPEL nih..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2007 08:23 AM | Show all posts
biasala gov.. diorg selalu updated.. plik aku.. BPEL yg baru kuar pun.. diaorg nk kami buatkan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2007 08:24 AM | Show all posts
yup oracle pun ada gak product utk database.. biasa org tau oracle adalah db..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2007 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by kailaw at 23-10-2007 12:18 PM
vb nie pulak bahasa purba kala.... kalau nak catch up vb.net berbanding vb biasa memang agak lame la.....  


cobol lagi purba but believe it or not,it is still being used today in mainframe applications.Usually mission critical applications in banking and finance sector.Aku juga maintain program vb developed in vb4 (developed 10+ years ago).Mission critical 24/7 system.Since tak worthwhile utk upgrade ke VB.Net tanpa total rewrite,aku cuma upgrade ke vb6,itu pun ada code changes.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 09:33 AM | Show all posts
posting hilang?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 02:25 PM | Show all posts
aku rase gune asp.net lagik ok kot interm of security dan kekemasan (depends) . tapi kalau nak buat sistem yang simple giler, better gune php. sesiape yang ade basic c++ or c boleh cube 2-2 language nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2007 05:04 PM | Show all posts
tp nk guna oracle nih biasa kompeni2 jer.. biasa mahal siki
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2007 10:16 AM | Show all posts
saya pilih ASP dan ASP.NET (c#) sebab biasa guna dua ni je. Tapi antara dua ni, saya lebih suka guna ASP sebab saya lebih familiar dengan ASP.
Lagi..saya paling benci buat web dengan Lotus Notes.
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2007 05:03 PM | Show all posts
Originally posted by the_none at 1-11-2007 10:16 AM
saya pilih ASP dan ASP.NET (c#) sebab biasa guna dua ni je. Tapi antara dua ni, saya lebih suka guna ASP sebab saya lebih familiar dengan ASP.
Lagi..saya paling benci buat web dengan Lotus Notes.


aku tak pernah lagi develop pakai lotus notes? Mcm mana yer buat website pakai lotus notes? Ada development tools dia sendiri? scripting language ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2007 06:29 PM | Show all posts
aku skang pakai ASP.NET, amek c# sebagai bahasa pilihan
ada gak blaja guna JSP tapi tak mahir sangat
and coming soon Oracle..

korang rasa apa future untuk Oracle?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:14 AM | Show all posts
aku lebih selesa pakai asp walaupun pernah gak pakai asp.net
dalam masa yang sama, aku ada gak memahirkan diri dengan coldfusion
coldfusion~digunakan utk develop our website
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2007 09:18 AM | Show all posts

Reply #91 ultra78's post

lotus notes setau aku ada versi designer

besanya klu di opis kitorang, kami gunakan lotus notes designer

tuk design interface email

not bad gak.. tapi aku tak berapa familiar ngan lotus note

tau maintain sikit2 jerklah
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:21 PM | Show all posts
haku guna asp.net skang..dolu2 guna asp..
sbb since haku keja guna 2 programming language ni jer..
teringin gak belajar php..tapi tak berkesempatan katanye

antara asp.net dan asp classic..
of course aku prefer .net since less coding required..dan banyak security measures dah embedded..in short memudahkan kerja programmer la
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:21 PM | Show all posts
haku guna asp.net skang..dolu2 guna asp..
sbb since haku keja guna 2 programming language ni jer..
teringin gak belajar php..tapi tak berkesempatan katanye

antara asp.net dan asp classic..
of course aku prefer .net since less coding required..dan banyak security measures dah embedded..in short memudahkan kerja programmer la
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:23 PM | Show all posts
haku guna asp.net skang..dolu2 guna asp..
sbb since haku keja guna 2 programming language ni jer..
teringin gak belajar php..tapi tak berkesempatan katanye

antara asp.net dan asp classic..
of course aku prefer .net since less coding required..dan banyak security measures dah embedded..in short memudahkan kerja programmer la
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:23 PM | Show all posts
haku guna asp.net skang..dolu2 guna asp..
sbb since haku keja guna 2 programming language ni jer..
teringin gak belajar php..tapi tak berkesempatan katanye

antara asp.net dan asp classic..
of course aku prefer .net since less coding required..dan banyak security measures dah embedded..in short memudahkan kerja programmer la
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2007 04:29 PM | Show all posts
asp.net banyak kontrol yg dah sedia ada..utk registration, forgot password , login segala haku tibai main guna asp.net control...cuma adjust sket2 bergantung kepada requirement la...
utk display/maange data pun senang gile nak compare ngan classic asp...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2007 01:31 PM | Show all posts
Originally posted by ashna at 13-11-2007 04:23 PM
haku guna asp.net skang..dolu2 guna asp..
sbb since haku keja guna 2 programming language ni jer..
teringin gak belajar php..tapi tak berkesempatan katanye

antara asp.net dan asp classic..
...



hahhahhaa..betul kata asha..asp.net nih less programming..asp.net version 2 lagik less programming..tambah2 skrang dah ada ajax nyer script skali..kalau dulu kena kod sendiri ajax..tapi skrang tidak lagik ..walaupun ada part ajax nyer script kena ubah lagik..kompeni aku partner microsoft tu yg bantai programming guna .net senang kira bundle ngan sql server..kos bagi client jimat skit ..compare nak beli oracle..mahal..teringin nak blajar php n tajamkan skit java..tak tak berkesempatan lah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088486s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list