Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
70108
View
1016
Reply

Ex- UIAM Students

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 12-7-2007 10:51 PM | Show all posts
Originally posted by eva at 12-7-2007 06:17 AM


oh nie keja korang eiks... hahahaha... pancing jangan tak pancing
tu la sbbnya kenapa ikan2 kat situ gemok semcm.. dia makan human feaces every day!
nie b4 pool  ...

kar kar kar lama sungguk aku tak dengak gad nama hamzah.dah  hampir ilang dari ingatan....
Gad Rani korang ingat tak? dulu gad kat matrix pastu pindah MC gombak. Masaa kat matrix aku anti giler:@:@:@ tapi masa kat MC baik giler plak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2007 01:40 AM | Show all posts
Originally posted by kayangmai at 12-7-2007 10:51 PM

kar kar kar lama sungguk aku tak dengak gad nama hamzah.dah  hampir ilang dari ingatan....
Gad Rani korang ingat tak? dulu gad kat matrix pastu pindah MC gombak. Masaa kat matrix aku anti  ...

Rani mana nie eiks? Rani Mukhrijee ke?
ada certain pak guad ingat2 lupa sket muka dorang... nama tu hanya Hamzah dalam ingatannn.. byk kes napa Hamzah nie masih segar dlm memory... dia a bit kerek.. sometimes a bit fussy. kalau lambat balik hostel, asyik2 kena bagi lecture free.
paling sensasi kes guad bercinta...tgh buat project romen terkantoi oleh my prens   pasangan tersebut kena sound. tapi yg pompuan either resigned atau kena fired. tapi last time i saw her dia jadi gad kat KLCC.. lupa la nama dia sapa. Org panggil dia Kak Pah.. tapi honestly i couldnt remember her full name.

Byk benda mengamit memory. Salah satunya one lucky day one merc car pulled up near to the kerb. My friend and I were walking close to the car... so the driver rolled down the window and said hi to us. Dia tanya nak pergi ke mana? we all cakap nak pergi kuliyyah. And he said belajar rajin2 ye. You know who that guy was? DATUK SERI ANWAR IBRAHIM ketika dia masih lagi jadi Deputy Prime Minister.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2007 06:21 PM | Show all posts
muda2nya koranggg

akak ni grad 1996....ada tak sapa2 X UIAM batch tu kat sini !
masa tu dok kat Seksyen 17...best giler
nak kuar gi KL(pasar malam TAR)...pas maghrib pun bole kuar agi naik bas

pas tu lepak makan samada kat Seksyen 14 or SS 2
yg sonok dok kat PJ tu...semua Kulliyyah saling mengenali coz berpusat satu tempat
kalau tak bertegur sapa pun....kenal la muka dier org

kelas pun dekat je ngan hostel
bangun kol 7.55 pun sempat agi mandi burung...n berlari2 gi kelas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2007 06:43 PM | Show all posts

seronok lak baca kenangan all those ex UIAM grads -

i .......were supposed to study there once upon
a time in china -

was offered both law and BBA -

tapi at that time - immatured and thot to go study in oversea
will be a better opportunity --

if only i could turn back the clock -
i will grab that UIA offer in a blink -
such a life -

-- ramai pulak my friends yang dah jadi lecturers kat UIA tu -
and glad my sister graduated there last year -


[ Last edited by  dexa at 14-7-2007 07:48 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 02:59 AM | Show all posts
Originally posted by dexa at 14-7-2007 06:43 PM

seronok lak baca kenangan all those ex UIAM grads -

i .......were supposed to study there once upon
a time in china -

was offered both law and BBA -

tapi at that time - immatured and  ...



its ok dexa.. rezeki you kat oversea apa.. lagi bagus.   kat mana you further study? UK ke?
if i were you... i ambik oversea coz nak merasa sistem pendidikan berbeza dgn malaysia
i grad uia dr HS.. so cikai je. anyway i am so glad walaupon my cert kat uia tak kira pakai kat sini but i managed to get a job with cultural & leisure services in gasgow. I am the only one malaysian yg keja dlm department nie, tapi i kena resigned sbb nak focus on courses. so nak polish balik my english n apply course yg dioffer oleh glasgow uni for adult students. course tu open every 2 years je. so kena mintak awal2.

once upon a time in china? tu filem Jet Li!

[ Last edited by  eva at 15-7-2007 05:48 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 05:55 AM | Show all posts
Originally posted by PeminatSiti at 14-7-2007 06:21 PM
muda2nya koranggg

akak ni grad 1996....ada tak sapa2 X UIAM batch tu kat sini !
masa tu dok kat Seksyen 17...best giler
nak kuar gi KL(pasar malam TAR)...pas maghrib pun bole kuar agi naik b ...


betul tu kak, kat PJ pon best..
pasar malam setiap hari selasa...
kws uni dekat dgn rumah org..i stayed at aishah college  bleh tengok swimming pool @ dip pool jiran sebelah  kalau lucky bleh tengok dorang mandi
sbb my hostel sgt dekat dgn kilang susu... ada certain time bleh cium nice aroma from that kilang   baunya bleh buat kita ... hingga sekarang tak minum condensed milk produced by that kilang
pj nie kws busy but i like it. gombak pula sunyi...
tapi dua2 eva suka

[ Last edited by  eva at 15-7-2007 05:57 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 08:10 AM | Show all posts
for all of you guys... may be song nie remind u all about gombak
hehe just joking...
lagu nie best tau lagu lama... enjoy ;)

http://www.youtube.com/watch?v=h ... related&search=

country roads take me homeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 11:50 AM | Show all posts
alahai..rindunya kat UIA.......dulu masa time blaja, tak sabar2 nak grad....skang bila dah keje......rasa mcm nak blaja balik....
rindu semua apa yg ade kat UIA...

p/s : aku grad tahun 2005...MIS
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 02:29 PM | Show all posts
pengalaman kelako aku lak, masa first year kat gombak, x silap aku 3rd sem 1999.. aku stay kat kolej nusaibah...blok G, tingkat atas sekali...ade satu ketika tu..blok kami kena serang dengan sekumpulan monyet...masa tu aku lupa nak tutup bilik and kengkawan lak lepak kat bilik masing2. last2, terdengar bunyi bising kat hall kecik tu.monyet tu dah larikan rice cooker kami (curi2 masak)..apalagi aku kejarlah..nasib baik dia x larat nak bawak naik...tp tudungnya sempat lak 'dia ambik..siap cerminkan muka 'diaorang' lagi..memang kelako tp menakutkan sebab 'mereka' ni memang kejar kite blk..banyak gak la harta benda kami kena curik dengan 'depa; ni..sampaikan bra pun dia siap pakai lagi..memang x leh lupa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2007 03:27 PM | Show all posts

Reply #25 eva's post

its ok dexa.. rezeki you kat oversea apa.. lagi bagus.   kat mana you further study? UK ke?
if i were you... i ambik oversea coz nak merasa sistem pendidikan berbeza dgn malaysia
i grad uia dr HS.. so cikai je. anyway i am so glad walaupon my cert kat uia tak kira pakai kat sini but i managed to get a job with cultural & leisure services in gasgow. I am the only one malaysian yg keja dlm department nie, tapi i kena resigned sbb nak focus on courses. so nak polish balik my english n apply course yg dioffer oleh glasgow uni for adult students. course tu open every 2 years je. so kena mintak awal2.  

once upon a time in china? tu filem Jet Li!



further study in canada -
dah graduate - kerja sana juga

anyway - memang berbeza but still -
i think it is too young to go - and i wish..  oh well -
if only .....  --

good for ya to continue taking your courses -
i wish you well -


lol @ once upon a time in china --   tau tak ape!!
wong fei-hong!!   my favourite movie and character! -
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 04:38 PM | Show all posts
Originally posted by kayangmai at 12-7-2007 10:51 PM

kar kar kar lama sungguk aku tak dengak gad nama hamzah.dah  hampir ilang dari ingatan....
Gad Rani korang ingat tak? dulu gad kat matrix pastu pindah MC gombak. Masaa kat matrix aku anti  ...



aku grad law 2001..Hamzah!!!! aku rasa semua students meluat sangat dengan mamat nih....aku dengar citer dia dah tak ada di UIA skrg ni...
Gad Rani? aku pun kenal gak..masa kat matriks lembah pantai dulu...ada dengar citer, Hantu pun pernah menjelma jadi Gad Rani di hostel lelalelaki di lembah pantai. tengah students studi di koridor, datang gad Rani tegur dia dari luar, dan dia terbang...sebab student  tu di tingkat 5. menyeramkan ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 04:42 PM | Show all posts
belajar kat UIA memang best....aku suka hostel UIA....
boleh kawan dgn foreigner...
suasana yang islamic (islam hadhari)....
lecturer laws yang killer...heh.heh...tapi semuanya baik....
dan boleh buat doube degree dalam masa 5 tahun.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 06:33 PM | Show all posts
Originally posted by mukhriz at 15-7-2007 02:29 PM
pengalaman kelako aku lak, masa first year kat gombak, x silap aku 3rd sem 1999.. aku stay kat kolej nusaibah...blok G, tingkat atas sekali...ade satu ketika tu..blok kami kena serang dengan seku ...

siot punya monkeys
i know this story,, my friend stay kat situ gak...
monkey tu nak bersolek jugak kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by dexa at 15-7-2007 03:27 PM



further study in canada -
dah graduate - kerja sana juga

anyway - memang berbeza but still -
i think it is too young to go - and i wish..  oh well -
if only .....  --

good for ya t ...


cheers dexa.. insya Allah, i'll try my best ( have to compete with local students.. ). Dia kata kalau nak dpt masuk this course, must pass all the english courses ~( writing, listening, speaking) dlm 7.5 above. tu a must kalau takk... tak bleh...

so how's canada???nak pergi sana someday.. insya Allah tapi kena balik mesia dulu b4 round the world
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2007 06:59 PM | Show all posts
Originally posted by ahmad78 at 15-7-2007 04:42 PM
belajar kat UIA memang best....aku suka hostel UIA....
boleh kawan dgn foreigner...
suasana yang islamic (islam hadhari)....
lecturer laws yang killer...heh.heh...tapi semuanya baik....
dan b ...


tu la Hamzah tu ada legacy dia... kerek sgt :@  dia pegi mana eiks? ke dia yg sebenarnya ada affair ngan kak pah tu?
you ambik double degree? wah bebudak law nie terror2 eiks.
memang ramai yg killer prof n for me kalau students law nak bawak toyol gi exam pon takpe sbb susah sgt
korang tau Prof Aziz Bari tak? tu schoolmate my husband

[ Last edited by  eva at 15-7-2007 07:00 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2007 09:44 PM | Show all posts

Reply #34 eva's post



canada always great
beautiful country  
nice weather - kat victoria la -

and clean -

but  even how interesting and beautiful
other countries are --
malaysia is always the one and only -
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2007 12:54 AM | Show all posts
Originally posted by dexa at 15-7-2007 09:44 PM


canada always great
beautiful country  
nice weather - kat victoria la -

and clean -

but  even how interesting and beautiful
other countries are --
malaysia is always the one and only -


you're right dexa... no matter how good tempat org.. nothing compared to our country esp when we still have parents back at home. my mom teringin sgt nak dtg sini... well i nak ajak je dia tinggal kejap but i am afraid nanti terkejut dia dgn cuaca dan perangai certain mat salleh yg kerek kat org luar. i am ok with that but i dont think my mom can handle all these.

But that's fine this year nak bercuti n treat dorang gi Pulau kat Sabah. So semalam tgh sibuk kemas barang,i heard one song from tv ad.. soundtrack dia dr one country n western singer, may be u tau dia.. John Denver.. Take Me Home Country Roads...

bila dengar lagu dia semangat nak balik kampung

so i copy n paste lirik dia k..

Take me Home Country Roads
Almost heaven, West Virginia ( i tukar jadi west malaysia )
Blue Ridge Mountains
Shenandoah River -
Life is old there
Older than the trees
Younger than the mountains
Growin like a breeze

Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia ( west malaysia ), mountain momma
Take me home, country roads

All my memories gathered round her
Miners lady, stranger to blue water
Dark and dusty, painted on the sky
Misty taste of moonshine
Teardrops in my eye

Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain momma
Take me home, country roads

I hear her voice
In the mornin hour she calls me
The radio reminds me of my home far away
And drivin down the road I get a feelin
That I should have been home yesterday, yesterday

Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain momma
Take me home, country roads

Country Roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain momma
Take me home, country roads
Take me home, now country roads
Take me home, now country roads

Words and Music by Bill Danoff, Taffy Nivert and John Denver
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2007 01:08 AM | Show all posts

Reply #37 eva's post



i love john denver
love his songs -

and that's a great country song! --
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2007 01:54 AM | Show all posts
Originally posted by dexa at 16-7-2007 01:08 AM


i love john denver
love his songs -

and that's a great country song! --


yeah... i pernah tengok documentary about him but i had no idea who he was. my hubby selalu kata dia memang penyanyi popular. now baru i tau dia juga la yg nyanyi lagu Leaving On A jet Plane, my fave song. i selalu dengar version perempuan.

ermm my songs semua bersemangat maklumlah dlm 3 weeks i nak balik Mesia..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2007 08:38 AM | Show all posts
Originally posted by eva at 12-7-2007 06:17 AM


oh nie keja korang eiks... hahahaha... pancing jangan tak pancing
tu la sbbnya kenapa ikan2 kat situ gemok semcm.. dia makan human feaces every day!
nie b4 pool  ...




nih ler perseption aku bila tau ikan kat situ makan mende tu......

tapi... kalo ikut hukum agama...ikan tu... HALAL dimakan..... so.. x de la ralat sangat coz makan ikan tu.....  
tak tau ler pak guard mana kejer coz masa tu 2 orang pak guard....   tapi yang pasti x cukup tanah lari woo..... walo kena kejor.. tapi itu la salah satu pengalaman yang sukar nak dilupakan masa bljr di UIA........terkenang lak kenangan indah tuu....   pe2 pon..... IIUM alwiz in my mind...... either the good thing or not..... all... will be unforgetable memory..............................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090551s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list