Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
70110
View
1016
Reply

Ex- UIAM Students

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-6-2007 03:37 AM | Show all posts |Read mode

pada sesiapa yang graduated from UIA
perhaps can kongsi pengalaman masa belajar di sana -

i was offered to study there but -
to this day i regret it cuz i rejected the offer
and vouched to study in oversea instead -

if there's one thing i would like to undo about
my action in the past - one of them would be -
take the offer and study in UIA -

would like to hear stories about students there -

let's -
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2007 11:40 AM | Show all posts
aku ex-iium batch 2003..grad MIS.
Kenape aku suka belaja kat iium ni...sebab environment dia beeeest...islamic dr tempat lain...kat library, canteen, class..semua asing between 'brothers' and "sisters" (istilah utk student kat sini)...tp ada gak yang terlepas...sebab manusia ni rambut sama itam, hati lain-lain....
kenape aku suka study kat sini...hostel dia best...personnel gitu...ada bilik sendiri..pink color...ungu color...
kenape aku suka study kat sini....student dia macam ko belajo kat oversea gak..kulit itam, putih...semua ada...
kenape aku suka study kat sini...aku kena paksa belajor bahasa arab tp aku suka....coz tambah lagi satu bahasa yang aku boleh gunakan...
kenape aku suka study kat sini..kenapa ada soalan macam ni...sebab kat sini best..lecture dia best...dakwah dia pun best..coz ada kawan aku yg sorang tu...dulu kira free hair la, social ckit...tp sebab kena basuh sokmo time 'usrah' yang wajib kami attend seminggu sekali tu..terus dia jadi alim ckit...alhamdulillah...

[ Last edited by  mukhriz at 4-7-2007 11:44 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 08:36 AM | Show all posts
saya pun ex-iium batch 2003, grad psyc.
study kat sini mmg best la, walaupun xpegi oversea ttp rasa cam dok sana especially time ummatic week, suma negara ada.
mcm2 lg la... suma best la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2007 10:32 PM | Show all posts

Reply #3 tarabas_796's post

saya pun ex-iium batch 2003, grad business admin.
mmg study uia pun dh cukup best. environment mmg tip top.... saujana biru mata memandang rasanya. lagipun quality degree dia pun bagus. nk enter uia bkn sebarang result boleh masuk tu ... mostly nya mereka yg result ganas2 laa juga. tp sebenarnya studu mana2 pun ok. yg plg important cara kita belajar utk dptkan result yg baik. kalau result biasa2 jer payah juga masa depan...... begitu lah ....
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 12:55 AM | Show all posts
Salam...
Sy pun ex UIAM gak,tp tak grad sana la...
UIA Kuantan sana...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 02:49 PM | Show all posts
UIA Kuantan medic la ni ek
UIA Kuantan lagi lawaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 02:51 PM | Show all posts
saya x-UIA grad 2005

sana suma nye best..tatau nak kata la
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 10:41 PM | Show all posts
Aku graduate IIUM MBA 2003
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 10:49 PM | Show all posts

Reply #8 kirawang's post

wa grad LLB 2000. teringat masa jual nasik bukhari duluuuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 11:06 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 9-7-2007 10:41 PM
Aku graduate IIUM MBA 2003

Ye ke boss? Ko bawak toyol waktu exam pon boleh lepas jugok!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 12:36 AM | Show all posts

Reply #10 tam99's post

janji passss.. tak kira bawok antu raya ke ..jenglot ker...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 04:00 PM | Show all posts
Aku plak kalo kat uia tu suke tengok pemandangan dia...
sungai, kebun getah, monyet dan ikan dalam sungai...
dah geram punyer pasal malam-malam aku jala ikan-ikan tu.
pastu bakor...har har har...

takpe...sebab kat situ tulis DILARANG MEMANCING...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 04:09 PM | Show all posts
sip baik munyet takleh makan...
kalo tak tentu aku sumpit pastu bakorr....
eheheheh...

dulu kalo duit takde asyik berangan nak toreh getah keliling uia tu
tapi sebab tak kenal tuan kebun dia...
kalo kenal wat part time job aku...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:09 PM | Show all posts
hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:10 PM | Show all posts
Originally posted by kayangmai at 9-7-2007 10:49 PM
wa grad LLB 2000. teringat masa jual nasik bukhari duluuuu


ada lagi ke dia?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2007 07:17 PM | Show all posts
left school coz ikut laki gi UK   tapi grad taun 2001
ingat kenangan some bangunan belum siap. may be korang nie takder experience tu... kalau korang nampak parking lot kat dekat2 kuliah Human Sciences tu... tu used to be rumah squatters @ pekerja indon..

Kalau nak gi kuliah, kami kena jalan kaki kat tepi rumah dorang... elok2 je jalan mesti ada yg bersiul-siul ... kalau kelas lewat sket ( mostly arabic classes la eiks ), nak jalan tepi rumah dorang tu pon hati berdebar2 . kengkadang bleh dengar depa nyanyi2 kat 'bathroom' tepi jalan... alahai seksinyerr bangggg   sib baik la jalan ramai2. tak berani nak jalan sorang-sorang

[ Last edited by  eva at 10-7-2007 07:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 12:58 AM | Show all posts
Originally posted by Dimarmalam at 10-7-2007 04:00 PM
Aku plak kalo kat uia tu suke tengok pemandangan dia...
sungai, kebun getah, monyet dan ikan dalam sungai...
dah geram punyer pasal malam-malam aku jala ikan-ikan tu.
pastu bakor...har har har ...


rasa-rasa aku penah buat keja tu... ko grad bila and course ape?
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 06:17 AM | Show all posts
aku plak ex-user IIUM.......... selalu main badminton kat situ..... dulu laa tahun 2000-2002
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 11:40 PM | Show all posts
Originally posted by Dimarmalam at 10-7-2007 04:00 PM
Aku plak kalo kat uia tu suke tengok pemandangan dia...
sungai, kebun getah, monyet dan ikan dalam sungai...
dah geram punyer pasal malam-malam aku jala ikan-ikan tu.
pastu bakor...har har har ...



ingatkan aku ngan geng2 ja buat kejer tu...

x sangka ko lagi ganas... siap jala tu.. aku pancing ja.. walo tulis...DILARANG MEMANCING.. pedulik hapa aku...

tapi coz mancing jugak la.. aku ngan geng2 kena hambat ngan pak guard... lintang pukang berterabur lari... siap sembunyi di blok HS lagi tu.. ikan yang dah siap siang siap sembunyi atas pokok masa bz lari tu.. sibn baik pak guard x jumpa....  dlm kol 2-3 pagi.. baru pi ambik ikan tu....  siap bakorr tuu.. sedaappp.....

tapi.. pastu aku ada dengar kata ikan kat situ tercemar coz ada saluran 'mende' tu di sungai.... hampess.. dah baper puluh ekor aku sapu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2007 06:17 AM | Show all posts
Originally posted by NagaVillage at 11-7-2007 11:40 PM



ingatkan aku ngan geng2 ja buat kejer tu...

x sangka ko lagi ganas... siap jala tu.. aku pancing ja.. walo tulis...DILARANG MEMANCING.. pedulik hapa aku...

tapi coz mancing ju ...


oh nie keja korang eiks... hahahaha... pancing jangan tak pancing
tu la sbbnya kenapa ikan2 kat situ gemok semcm.. dia makan human feaces every day!
nie b4 pool depan hafsa tu wujud ke blom?
me n my prens pernah gi jalan kat area sungai tu... sesaja nak jenjalan nak tengok air terjun...
ermmm time tu pergi sbb aktiviti kelab so mixed la laki n pompuan.
ermmm.. memang betul la... almost setiap rumah squatters indon n bangla tu, area toilet menghala ke sungai..

i missed scenery kat sana... memalam best sbb sejukkkkkk je..
NAGA.. sapa kejar korang? Pak Guard Hamzah ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089276s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list