Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
45410
View
350
Reply

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTEM)

[Copy link]

Author: lonely_surina       Show all posts   Read mode

Post time 27-6-2007 07:06 PM | Show all posts
Originally posted by ahpek at 27-6-2007 02:06 PM


kat utem ada kos pendidikan ke?pastu klau dpt biasiswa kpm mmg otomatik leh jd lect poli?


kt utem mmg tak de kos pendidikan. tapi biasiswa pendidikan ade la.
sesapa klu amik biasiswa nih...klu dorg grad dgn cgpa 2.70..dorg akan dihantar ke kuittho aka uthm utk smbg master dlm
biidang pendidikan teknikal & vokational. Lps tu br la dorg akan kene posting kt mane2 politeknik.
Klu sesapa yg cgpa below 2.70...dorg kene keje jadi cikgu skolah teknik or kolej komuniti selama 2-3thn kot...klu aku tak
silap...lps tu baru layak smbg master utk jadi lect poli nih.

encik ahpek ada paham? hehe..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2007 09:17 PM | Show all posts

Reply #101 XkostonX's post

hehe paham...
ooo kena wat master plk pastu?
bape lama eh master?
tp aku tgk kat uthm ada degree pendidikan...klau dpt degree tu jd tutor je la ye?
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2007 09:25 PM | Show all posts

Reply #102 ahpek's post

yg kt uthm tu lps grad stahu aku kompem kene jadi cikgu. Jadi tutor biasenye kos yg bkn pendidikan. Tapi nk jadi tutor ssh weh...pointer kene 3.70 ke atas.
jadi engineer lg best la...br mencabar. da puas keje amik master...jadi lect.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2007 09:58 AM | Show all posts
adik kaksu datang semalammmm... ari ni ajak datang opis untuk cop, cek dalam net dan yg sewaktu dengannya dia taknak... nak tido n nak cari baju kakak untuk bawak g utemmm ada ke patut :@

korang tahu, dia p tukar password ptptn diaa tanpa bgtahu kaksu :@ :@ kaksu dok kat opis dok try la banyak kali tp takley masukkkk, ingat kaksu yg silap key in   semalam bru bgtahu dia tukar, password kaksu bg tak cantikkkk

ini la adikkkkk kaksu yg tak semenggah :lol :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 11:13 AM | Show all posts

Reply #104 lonely_surina's post

adik bongsu ke kak su?

bagusla kaksu tolong dier wat..gurl dulu wat sendrik je. pi pjabat pos sndrik..pi fotostat, bukak account BCB sendrik..nasibla takde kakak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2007 11:25 AM | Show all posts
adik bongsu la gurl
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 12:14 PM | Show all posts
ptptn baru pkai akaun bank islam
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 12:15 PM | Show all posts

Reply #103 XkostonX's post

3.7 ek..aku rasa utem 3.0 keatas ke
kalu 2.75 keatas jd researcher ast kot..aku pon tak sure
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 12:36 PM | Show all posts

Reply #108 dee_dee's post

mmg tgk requirement 3.0.. 3.5 pun blum tentu dapat jadik tutor...
yg apply mostly mmg result mantapla.. top scorer...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2007 04:46 PM | Show all posts

Reply #109 gurluvpink's post

oo ye ke huhu
ko tak apply ke
mana tau ada rezeki hehe
bebudak fakulti kau ramai apply..
tp tungu danlihat ada dpt ke
aku kalu result sem last ok nak try la

[ Last edited by  dee_dee at 28-6-2007 04:48 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2007 05:28 PM | Show all posts
apa pendapat korang ek, tido kat melaka satu hari atau dari shah alam pg ahad tu untuk ke melaka? sempat ke tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2007 05:34 PM | Show all posts
ni nak bayar yuran, boleh buat kat utem kan? masa regisTER kite bayar sekaligus... wang pendahuluan PTPTn tak smp lagi... tadi kaksu tepon dia kata sebab adik kaksu tak p amik kat usm kubang keriannn :: kentut btl la adik kaksu ni, leleh2 jer wat keje... mcm main2 masuk uni main2 :@ :@ smp sini kata ptptn tak pos lagi... alohaiiii adikkkk ku

tadi kaksu tepon dia, da pulekkkk kuar p umah pak sedara aku ke yg nak masuk utem sebenarnya niiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 01:49 AM | Show all posts
Originally posted by dee_dee at 28-6-2007 12:15 PM
3.7 ek..aku rasa utem 3.0 keatas ke
kalu 2.75 keatas jd researcher ast kot..aku pon tak sure


klu pointer 3.00...nanti dekan suruh ko pi keje dlu dlm 2 tahun..pastu masuk jadi jurutera pengajar.
Nk jadi tutor kene 3.50 ke atas. tu tak kompem dpt lg...
kt FKE...tutor2 yg baru masuk sume pointer kencang2...
ala....ko keje dlu jadi engineer..pastu baru masuk jadi JP. lg best.
ble da ade pegalaman...student2 pon tak ley nk tipu ko ms presentation. hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 09:40 AM | Show all posts

Reply #110 dee_dee's post

stakat result cukup2 makan cm aku nie..
mls la nak apply... kene pengesahan itu ini..
aku nie pemalas sket...

aku nak krja dulu..nanti aku apply la..
skrg nie..exprerience zero..knowledge zero..
taknakla kene tipu time presentation..hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 09:43 AM | Show all posts

Reply #112 lonely_surina's post

kak su... gurl tak confirm bbleh bayar cash tak time registration...
lebih sng, kak su byr gune bank slip tue.. rase ader attach ngam offer letter...

waduh..pening bangat ngam adik kak su nie... adik kak su tau, kak su semangat nie..bleh tolong dier..
tue yang dier wat main2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 09:46 AM | Show all posts

Reply #111 lonely_surina's post

s.alam - melaka 3jam jer kak su kan...takdela jauh sgt...
klau nak gerak2 pagi2 dr s.alam pun bleh... tapi takut highway jam la plak..kreta berderet2..

klau kak su nak tdr kat mlaka pun bleh.. bleh jalan2 dulu...
g rgister awal2 senang sket.. takdela kene tunggu lame sgt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2007 10:00 AM | Show all posts
Originally posted by gurluvpink at 29-6-2007 09:43 AM
kak su... gurl tak confirm bbleh bayar cash tak time registration...
lebih sng, kak su byr gune bank slip tue.. rase ader attach ngam offer letter...

waduh..pening bangat ngam adik kak su nie ...

ada slip bank ke? weh, kaksu tak tahu la pulak.. ishhhhhh
kena tanya ni :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2007 10:01 AM | Show all posts
Originally posted by gurluvpink at 29-6-2007 09:46 AM
s.alam - melaka 3jam jer kak su kan...takdela jauh sgt...
klau nak gerak2 pagi2 dr s.alam pun bleh... tapi takut highway jam la plak..kreta berderet2..

klau kak su nak tdr kat mlaka pun bleh. ...

kena g ari sabtu jugek la nampaknya... malam kot sebab kaksu ade meeting esok...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2007 10:01 AM | Show all posts
harap2 la meeting dibatalkan :pray:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2007 10:09 AM | Show all posts
kaksu tanye adik dia kata takde slip bank pun :hmm:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084406s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list