Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5453
View
36
Reply

Segalanya tentang Tingkatan Enam

[Copy link]

Author: *Orseas_Urusha       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2007 02:02 AM | Show all posts |Read mode
Hi semua.

Mari kita kongsi apa2 maklumat tentang Form 6 kat thread ni. Form 6 jadi pilihan selepas SPM sebab saya nak belajar Sejarah dgn lebih mendalam dan rindukan subjek Geografi, last belajar masa Form 3. Obviously bukan Science stream hehe. Cita2 saya nak jadi ahli arkeologi.

Mungkin ada antara anda kat board ni yg ambik Form 6 dulu? Ceritakanlah pengalaman anda.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2007 02:05 AM | Show all posts
Nak jadi ahli arkeologi perlu ke cemerlang Add Maths?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 05:10 AM | Show all posts
form 6 besh gile. the best school years of my life
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 09:11 AM | Show all posts
x masuk tingkatan 6, mak abah tak kasi... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 10:33 AM | Show all posts
aku skang upper 6...
tahun nih stpm
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 10:34 AM | Show all posts
Originally posted by ugly_duckling at 6-6-2007 05:10 AM
form 6 besh gile. the best school years of my life


:setuju: :setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 12:03 PM | Show all posts
haa?! minat sjrh tu? alahai...


haku dlu thn 2001 pas spm dlu ,dpt gk offer gi form6 course kemanusiaan...


dh ati mmg dh tekad xnk form6..busan r skolah....

bile dpt offer gi gak form 6...tp sminggu je..pastu blah je cmtu..xbtau cikgu pn aku resign hahahahaha!!!


nth r..mmg x minat form 6...
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2007 12:03 PM | Show all posts
aku dulu sempat masuk form 6 dalam lebey kureng 1 bln b4 dpt offer...
tp series 1 bln tu mmg best...
sedih gak aku nak blah dr skolah dlu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2007 03:17 AM | Show all posts
ape yang best..cube terang skek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-6-2007 11:33 PM | Show all posts
OK, dah tukar cita2. Saya nak jadi geologist! :bgrin: Rasanya lebih cerah masa depan dan menguntungkan drpd jadi archaeologoist. Lagipun saya minat gak belajar Geo.

Apa yg saya tau, Form 6 punya P & P lebih kepada pembentangan sebab dah besar kan. Subjek STPM mmg tak banyak tapi faham2 jerr la level prauniversiti, benda yg nak kena baca tu BANYAAAAAAAAK sgt. :nyorok:

Please, share your experience during Form 6 years with me. Macam mana suasana belajar, beza SPM ngan STPM, etc. Saya perlu bersedia utk hadapi semua ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 02:06 AM | Show all posts
form 6 besh gile. the best school years of my life


Same with me. Kenangan terindah di sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 02:49 AM | Show all posts
nothing terindah in form six

seksa, penat, letih, stress  semuanyerr ader

mmg lah org kata bila masuk form six sebelah kaki dah ader kat U tapi mesti ingat tanpa result yg baik semuanya akan membazir sahaja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2007 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by hunt_fear at 8-6-2007 02:49 AM

mmg lah org kata bila masuk form six sebelah kaki dah ader kat U tapi mesti ingat tanpa result yg baik s ...

Wow, itu satu peringatan yg SANGAT berguna.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 02:19 PM | Show all posts
aku skang amik f6.......aku rase cam boring sangat bcoz dari f1 sampai f5 sekolah kat ctu.........baru je seminggu kat situ tapi aku dah rase nak kuar... sesape yang boleh citerkan sikit ape yang bestnye f6 nie.........mayb aku boleh ubah pkiran...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2007 03:04 PM | Show all posts
Sekolah saya skrg takde Form 6. So saya kena pegi sekolah lain la nanti. In my case, takkan timbul soal kebosanan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 08:32 PM | Show all posts
Originally posted by *Orseas_Urusha at 8-6-2007 10:44 AM

Wow, itu satu peringatan yg SANGAT berguna.


blaja baik2...
try your best
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2007 08:51 PM | Show all posts
aku dpt f6... tak sempat nk pegi sebab dpt offer u..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2007 12:12 AM | Show all posts
Originally posted by *Orseas_Urusha at 7-6-2007 11:33 PM
OK, dah tukar cita2. Saya nak jadi geologist! :bgrin: Rasanya lebih cerah masa depan dan menguntungkan drpd jadi archaeologoist. Lagipun saya minat gak belajar Geo.

Apa yg saya tau, Form 6 pu ...


hi there.. if u want to be a geologist.. first u must know that taking geo only is not enough.. i think it also require physic.. becoz geology is include in science.... u can check the requirement (taking geology course) of the university which u want to apply.. make sure of it.. and make sure u choose ur subjec wisely becos it will effect the course u want to take when applying 4 university... im also from form 6.. n yuppp.. taking history.. lol.. glad thats over.. u got to read a lotttt of historyyyyy... anyway.. if u decided to be in form 6.. u must study hard oh.. especially in upper 6... n extra hard 3 months b4 the xm.. hehe!! all the best to u yaa!! remember all the hard work will be paid with a sweet result... gambateaaa!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2007 04:04 PM | Show all posts
Originally posted by hunt_fear at 8-6-2007 08:32 PM


blaja baik2...
try your best

:love: :love:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-6-2007 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by noangel at 9-6-2007 12:12 AM


hi there.. if u want to be a geologist.. first u must know that taking geo only is not enough.. i think it also require physic.. becoz geology is include in science.... u can check the requi ...

Ewww Physics?! That revolting subject? :puke: Form 6 I mmg tak nak masuk aliran Sains. Tak bleh la jadi geologist kalo macam ni.

Takpela. I think I should belajar betul2 dulu then baru rancang. It might be too late tapi janji saya buat keputusan yg BETUL dan tidak menghancurkan masa depan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092243s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list