Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
125636
View
508
Reply

[MERGED] Mtest/Medsi -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2009 09:15 AM | Show all posts
siapa ada link result kpli
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2009 12:23 PM | Show all posts

Reply #499 haf's post

KALENDAR PERMOHONAN DPLI :

9 Februari 2009 : Tempoh Permohonan On-line

9 Mac 2009 : Tarikh Tutup Permohonan On-line

12 Mac 2009 : Tarikh Tutup Penghantaran Salinan Sijil ke IPTA

13 April 2009 : Semakan untuk Ujian MEdSI

18 April 2009 : Ujian MEdSI

11 Mei 2009 : Semakan untuk Temuduga DPLI

Mei / Jun 2009 : Tempoh Temuduga DPLI

Julai 2009 : Kemasukan DPLI di IPTA

* Tertakluk kepada perubahan
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 09:15 AM | Show all posts
nk tyer yang solan nk menjadi ejen insurans tu cmner r...cz konpius r...aku jwb tidak...yelah seorg guru xble wat kje luar kn....tp alhamdulillah berjaya gak aku menghitamkan 300 solan wp pensil tekan aku tu slalu wat hal.....mcm kpli x sempat langsung...hitam je mn yg x hitam lg....aku tul2 mengharapkn dpli ni.....huh....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 12:01 PM | Show all posts
ni dapat info:

jawapan ujian medsi ni tak ada betul atau salah, ia merupakan soalan untuk menentukan minat dan kecenderungan seseorang dan persenaliti seseorang tuh.

sebab tu 300 soalan dijawab dalam masa sejam.... sebab kita akan jawab berdasarkan diri kita...

kat sini lah nanti kita dapat dinilai sama ada kita ni seorang yg pendiam, suka terus terang, boleh berdikari ka tak, boleh bekerjasama ka tak.... pemalu ka, ds...

ni dapat maklumat dari mereka yang terlibat dalam penggubalan soalan utk medsi...
harap dapat membantu.,

[ Last edited by  epal_putih at 22-4-2009 12:02 ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 12:31 AM | Show all posts

Balas #501 ar_780\ catat

result kpli kuar 29/4/09. Ditunda lagi. Check kat www.moe.gov.my
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 08:45 AM | Show all posts
dah kuar ke result berjaya temuduga..bagi link..tak dapat cek lah
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 08:45 AM | Show all posts
bagi link semakan temuduga kpli
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 12:06 PM | Show all posts
just to inform..

kawan aku kat moe ckp data semakan tak ready lagik..so sabar2la..tak larik gunug di kejar heheheh... maybe ptg kot baru ready...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2009 03:54 PM | Show all posts
Originally posted by mamatubbies at 29-4-2009 12:06
just to inform..

kawan aku kat moe ckp data semakan tak ready lagik..so sabar2la..tak larik gunug di kejar heheheh... maybe ptg kot baru ready...


data semakan kot yang 'berkabel' xmasuk dlm list lg.
kena double triple check.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.747654s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list