Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
13365
View
30
Reply

UNITAR CORNER

[Copy link]

Author: weta_studio       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2007 03:08 PM | Show all posts |Read mode
ada sesiapa pelajar dari Unitar?

study situ dulu ambik bachelor IT

pengalaman situ biasa je tension,gembira

tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2007 01:04 AM | Show all posts

Reply #1 weta_studio's post

ko study unitar ke, dah abis ke. sorry nak menyampuk ckit pasal bebudak unitar. aku budak UITM diploma je, so aku ade byk jugak kawan bdk bachelor IT unitar yg aku kenal sblm depa masuk unitar. so aku dpt tgk perubahan sikap depa ni selepas masuk unitar, very cocky and arrogant. bukan nak menghina tapi depa ni bkn dlm golongan success SPM, atau dlm ertikata lain nak ambik sijil politeknik pun tak lepas, takat IKM,ILP bolehle. tapi nak belagak nak terus ambik degree kat u konon, padahal SPM pun sikit lagi nak masuk lubang kubur.:@   so takde masalah bagi aku kalo depa nak pinjam puluh2 ribu dan nak masuk u swasta, tapi perubahan sikap depa ni mengejutkan aku, punyelah belagak mcm bagus, bile jumpe siap boleh discriminate budak DIP ngan Degree pastu boleh sembang terang2, kami ni spm cincai je tapi ambik degree terus. dan cara body language derang bile sembang nampak sgt terlampau bangga ngan pencapaian akademik derang yg terlalu cemerlang tu..  bukan aku saje yg mengalami nye malah ade juga kwn2 aku yg lain menceritakan benda yg sama. so aku bkn nak fire ko weta tapi just nak lepas geram.. mgkn ko tidak termasuk dlm golongan yg cocky ni..

P/s: teringat aku time orientasi dulu, senior aku sound korang ni sebenarnye x layak masuk universiti, tapi UITM=universiti tolong melayu, so kami yg terpilih masuk ipta ni pun(walaupun UITM aje) tak diajar hidung tinggi, kami tak pernah discriminasi bdk Cert/dip/deg kami pandang same rata aje. kami dulu ddk serumah ngan budak sijil poli, boleh sembang study sesame... amacam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 05:02 PM | Show all posts
segelintir je kot.bukan semua..

mcm aku ni steady je

dah abis study lama dulu

sekarang pun result spm yang tak bagus mudah je masuk ipt terutama ipts atleast ada ongkosnya
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 05:20 AM | Show all posts
thread ni cam tak laku aje, takkan takde lagi budak2 unitar kat cni atau sesape pon,  jom kita sembang2 pasal u maya ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 11:05 PM | Show all posts
saya budak UNITAR Alor Star..Diploma in IT..

mcm yg abgbikerz ckp tuh bukan semua..segelintir jer kot..

ada gak budak yg masuk UNITAR dpt 7A dlm spm malah lebih pon ada..

so saya rasa antara IPTA n IPTS xde beza..cuma diri kita sendiri..

sukseskah kita dialam pekerjaan nanti? itu yg lebih penting...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 05:20 PM | Show all posts
huhuhu..aku unitar kj..tension siot ..asyik kena block coz yuran ...agak2ler..cam student nak lari ..block time nak grad dahler..nie setiap sem nak block..kalah Along.. tempat lain ader system camtu gak KER??..

[ Last edited by  masrogue at 23-7-2007 05:23 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2007 05:21 PM | Show all posts

Reply #4 abangbikerz's post

SETELAH BLAJO DISINI..APE YG MAYA PON AKU XTAULA..RASER U LAIN SAMER JERK..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2007 01:50 PM | Show all posts

Reply #7 masrogue's post

yg maya tuh kat VOISS kot..heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2007 11:52 AM | Show all posts

Reply #8 ruffleen's post

A'AHLA KOT..TP AKU TGK XDER YG SPECIAL PON..STILL BYK YG KENA GUNA MANUAL...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2007 02:26 PM | Show all posts

Reply #9 masrogue's post

kira ok la tuh..ko slalu x guna courseware?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2007 07:30 PM | Show all posts
university bodoh..along..mata duitan..penipu..jgn masuk unitar...hahaha..unitar=along
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2007 07:58 PM | Show all posts

Reply #11 speakerrosak's post

uik...lek lek...pesal along plak?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2007 07:59 PM | Show all posts

Reply #6 masrogue's post

uikk...kt mmu pn tkdela kritikal camtu....
kitowang yg mahal lebey kurang same cm kowang pn, at least pihak U leh tolerate lg psl fees....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2007 09:57 PM | Show all posts

Reply #6 masrogue's post

uikk...kt mmu pn tkdela kritikal camtu....
kitowang yg mahal lebey kurang same cm kowang pn, at least pihak U leh tolerate lg psl fees....
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2007 10:43 AM | Show all posts
aku nak tanya sket saper yg pernah belajar kat sini..kawan aku punyalaa susah nak masuk sana..dia nak apply DIT..x dapek..melalak minah nie..sebab dia memang suka sangat nak masuk situh..pesal x dterima..dia ckp maths x kredit..tapi  kalau KUTPM x kisah lak..so mana ko rasa plg best??unitar or KUTPM
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2007 03:06 PM | Show all posts

Reply #15 lady_yuna's post

blaja memane pn same aje...DIT tu dip in IT ke??
kalo IT ni, baek masuk MMU...
setau aku kalo maths or BI tk kredit mmg susah nk masuk...tmbh lg kalo ipts...kalo BI dpt 7 konfem tk dpt masuk....
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2007 11:14 AM | Show all posts

Reply #16 lin_okinawa's post

haah  DIT tuh dip in IT ...abis kalau mmu bleh ke terima student maths 8 Bi 7..rasanya x leh kan??sebab mmu nie pun cam unitar gak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2007 02:29 AM | Show all posts
ada gak topik Unitar. Sherrina student BIS
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2008 03:21 PM | Show all posts
hye student unitar....
jim bukan student unitar...tp kija kat UNITAR la....
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2008 02:33 PM | Show all posts
hai student UNITAR..aku cawangan Kota Star..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092859s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list