Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
120229
View
1077
Reply

UPM CORNER

[Copy link]

Author: epitome       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2007 11:02 AM | Show all posts |Read mode
setelah diselak2... haku x jumpa thread UPM

haku dulu study kat UPM ( univ pertanian mesia )
pada tahun 1992... haku duk sana selama 2 bulan jer..

memula dpt offer masuk UPM .. haku raser kecewa sbb ia adalah U pilihan ke-5 haku..   nama pong x besh..pertanian.. skng tuka pada Univ Putra Mesia ..munyi ok la sket...

haku duk kolej satu... aka Kolej Kediaman Cikgu Rasyid (KKCR)
byk kenangan indah kat situ..

saper la kat sini ex student/student UPM?

P/S: haku merindui kak An... ( razana ahmad bashir) senior 2 tahun haku kat KKCR... dier byk membantu haku masa tu...



[ Last edited by  lin_okinawa at 19-5-2007 02:45 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2007 11:05 AM | Show all posts

Reply #1 epitome's post

knape duk 2 bln je?
upm ada campus cawangan kat bintulu ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2007 11:08 AM | Show all posts

Reply #2 ahpek's post

haku dapat offer from MAS :ah:

skng byk kolej matriks... so haku x tahu la beb..
tapi haku beruntung ler dulu... matriks leh terus masuk U..
merasa gak idup as siswa
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2007 11:43 AM | Show all posts

Reply #3 epitome's post

offer MAS?malaysia airlines ke?
so skang ko keje ape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2007 02:08 PM | Show all posts

Reply #4 ahpek's post

engineer ;)
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2007 10:54 PM | Show all posts

Reply #5 epitome's post

waa masyuk
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2007 04:06 AM | Show all posts
aku selalu masuk upm  yg best ... upm besar dan banyak pokok besar .. ada kubur islam , buddha ngan hindu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2007 09:37 AM | Show all posts
Aku dulu batch 1997-1998. Masa nak masuk isi borang pakai nama Universiti Pertanian Malaysia. Tetiba TDM tukar ke Universiti Putra Malaysia. So surat tawaran aku atas nama Universiti Putra Malaysia, tanpa logo dan penuh dengan surat lain yang bernama Universiti Pertanian Malaysia sebab yang lain2 tu tak tukar lagi. Tulisan U P M warna merah mula diperkenalkan pada masa ni.

Aku masuk Koleh Tun Dr. Ismail. Sini aktif gila. Jauh lagi banyak dari yang aku dapat buat masa kat sekolah. Semua aku boleh masuk. Siap ada aktiviti sampai tengah malam.

Masa tahun ni jugak UPM nak buat logo baru. Semua cadangan2 dipamirkan di foyer HEP (sekarang HEM) Bangunan Pentadbiran. Tapi logo yang ada sekarang ni, bermula 1998 aku rasa takde lak termasuk dalam cadangan. Semua kena reject kot.

Aku grad 2004. Sayang betul aku kat UPM. Kalau bosan2 weekend aku datang jalan2 sampai Mardi. Sebab aku banyak makan kat belah sana.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2007 01:47 PM | Show all posts
selame aku idop ni, tk smpi 3 kali aku g upm....ade skali sbb bapak aku bwk nk tnjk jln..skali tu sbb ade kem motivasi spm...dan yg last skali waktu aku nk duduk exam JLPT yg diadakan dkt upm...thn ni kalo exam JLPT aku tu masih lg kt UPM, kirenye akan masuk 4 kali la aku g sane
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2007 05:50 AM | Show all posts
ktdi sebelah menyebelah ngan k6 ngan k5 je...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2007 05:51 AM | Show all posts
acare2 raging junior wujud lagi tak...

p/s : tak salah buat raging meraging..eratkan silaturahim
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2007 03:01 PM | Show all posts
Originally posted by ahpek at 19-5-2007 11:05 AM
knape duk 2 bln je?
upm ada campus cawangan kat bintulu ke?

ada..satu2nya cawangan upm
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2007 09:36 PM | Show all posts
nina student UPM.. tapi tulah UPM ni yuran terlalu mahal... tak rekemen pon ahli keluarga masuk situ..

cuma apa yg nina nampak, UPM ni eksklusif sikit, baik dr segi pembangunanya, tersusun seolah2 macam baru ditubuhkan, walhal dah 75th dah... kalau nak kata lagi hebatm, UIA pon terancang tapi tak heran ler sb dia univeriti baru . UPM walaupon lama, kedudukan tersusun dah yg bestnya rata tak macam universiti2 lain di tengah bandar yang berbukit bukau.

hope sangat adik dapat UiTM, tapi tak dapat. anywhere she got masuk UIAM... so takpelah... apapon ada canlah nak wat bisnes kat situ..

[ Last edited by  masnina at 23-5-2007 09:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:48 PM | Show all posts

Reply #6 ahpek's post

alhamdulillah... sbb tu haku blah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:50 PM | Show all posts

Reply #7 Joe Hahn's post

ko selalu masuk? ko belajar kat situ ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:52 PM | Show all posts

Reply #8 sofianbm's post

ko amik degree aper ekk? haku dulu dah plan nak jadi doktor haiwan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:53 PM | Show all posts

Reply #9 lin_okinawa's post

pegi la time konvo.... pegi kat bukit konvo tuh.. leh tgk selembu :jeling:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:54 PM | Show all posts

Reply #11 Joe Hahn's post

geng2 kelate mmg kena ragging dek senior kelate yg duk out kampus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2007 10:55 PM | Show all posts

Reply #13 masnina's post

amik aper dulu? TESL? wat bisnes aper kat situ? :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 12:05 AM | Show all posts
Originally posted by masnina at 23-5-2007 09:36 PM
nina student UPM.. tapi tulah UPM ni yuran terlalu mahal... tak rekemen pon ahli keluarga masuk situ..

cuma apa yg nina nampak, UPM ni eksklusif sikit, baik dr segi pembangunanya, tersusun seo ...


sistem jalan baguih..kampus terancang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.421625s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list