Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31138
View
545
Reply

Scandinavian

[Copy link]

Author: min_elskede       Show all posts   Read mode

Post time 6-5-2007 12:39 AM | Show all posts

Reply #19 maxcavaleraf's post

beras basmati pun masuk ekk?...   ni yg wa tak tahan ni...

btw, wa ni hantu cili sos...kena beli tiap2 minggu...harga cili sos linggam (bangga jenama Malaysia ada dijual kat sini.. ) 19.90 krr sebotol..

Max, kawan wa tinggal kat copenhagen tu sewa apartment tak sampai 10,000 krr...member duk kat Nanasgade bayar dlm 2500 krr, ni apartment keciklah.. kat tpt lain sorang tu sewa 5000 krr, sorang lagi 7000 krr..kira besar gaklah apartment dia...camane lu kena bayar lebih dari 10,000 krr ni? ...kayo pak cik
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 12:46 AM | Show all posts
Originally posted by amanda_shamira at 6-5-2007 12:39 AM
beras basmati pun masuk ekk?...   ni yg wa tak tahan ni...

btw, wa ni hantu cili sos...kena beli tiap2 minggu...harga cili sos linggam (bangga jenama Malaysia ada dijual kat si ...


uik...murah giler umah dia???...berapa bilik tuh?? kat area mana? aku nih sbb dekat ngan training center aku nih. kira rumah nih murah dr yg diaorg offer aku mula2. mula2 dulu diaorg offer aku penthouse beb...sehari usd200++. aku reject...dah lebih bajet aku...skali dapat yg nih. aku tgk cam ok jer...tak tau la plak ada lagik murah...huhuhu...

beras basmati penting weh...first time aku beli mahal nak mampos...dekat2 35Kr...pastuh gi Fakta ke Netto jumpa yg murah punyer. Linggam nyer cili powder ada jumpa ke Amanda? bley tambah stok. takyah nak order dr KL...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 01:00 AM | Show all posts

Reply #22 maxcavaleraf's post

tak taulah area mana...tapi kat town CPH tu lah..member yg byr 5000krr dan 7000krr tu 3 biliklah...besar mana, idoklah ku tau pasal tak sampai lagi kat sana..

sebab diorang tau lu org kaya, tu dia bagi rege bape pun ok ... rasanya mungkin sbb lu nak cari apartment cepat, dan nak duduk beberapa bulan, sebab tu harga dia mahal kot..

linggam punya cili powder tak jumpalah...btw, kalau nak cari harga btol2 murah, pegi netto atau rima 1000....mmg murah compare dgn fakta, fotex, bilka, etc..padahal hampir sume tu under company yg sama gak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2007 03:54 AM | Show all posts
Living cost in Norway, nak cite pasal makan ler sbb pasal rental tuh x menentu depends on area, bilik & kualiti rumah jugak

Macam my house punya bil api dalam sebulan lebih kurang 1000 Kroner, itu pun pakai api sikit jer & tak termasuk floor heating. Floor heating bermula mid of September hingga mid of May & bila campur ini jumlah bil akan jadi double.

Harga petrol sekarang ni dalam lingkungan 12 kroner seliter. Tambang bas dari rumah I ke town 30 kroner (bukannya jauh pun dekat jer tak sampai 10km pun) Naik keretapi dari rumah I ke Oslo 76 kroner (dalam 40 km)

Matawang, note paling kecik 50 kroner & 20 kroner hanya duit syilling saja.

Makan di restoren satu meal dalam lingkungan 150 kroner, kalau kat foodcourt or mcdonald boleh ler dapat satu burger dalam 60 kroner. Makanan halal so limited so buat apa susah2 masak aja kat rumah

Harga barang2, beras siam jasmin 26 kroner sepeket (2 kg) Telor ayam 22 kroner for 12 biji. 1 botol air berkarbonat lebih kurang 15 kroner (1.5 liter) Daging lembu halal satu kg 110 kroner & ayam halal 50 kroner sekg, lamb halal 80 kroner sekilo. Kedai tutup pada hari Ahad & double price kat petrol station.

1 NOK lebih kurang RM0.60

Setakat ini dulu yang I ingat, nak tulis banyak2 tak larat ooooooo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 08:36 PM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 6-5-2007 03:54 AM
Living cost in Norway, nak cite pasal makan ler sbb pasal rental tuh x menentu depends on area, bilik & kualiti rumah jugak

Macam my house punya bil api dalam sebulan lebih kurang 1000 ...


mahal lagik Norway ek? i was told Oslo is the most expensive city and Copenhagen came 2nd. tak tau la btul ke tak. i thought yg cost living and brg paling mahal kat Swiss. ye ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 11:26 PM | Show all posts
Tumpang lalu buleh?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2007 01:04 AM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 6-5-2007 11:26 PM
Tumpang lalu buleh?

Jangan tumpang lalu saje, hidangkanlah kfc tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2007 02:11 AM | Show all posts
Jeg spiser kebab for middag i dag og priser er 85 kroner
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2007 02:30 AM | Show all posts
min..besh jer dengar negara2 belah sini nih...bila la boleh sampai..
min..boh la translation skali..yg long paham kebab ngan 85 kroner jer..lenlain &^%$&&**
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2007 03:03 AM | Show all posts
Originally posted by long at 7-5-2007 02:30 AM
min..besh jer dengar negara2 belah sini nih...bila la boleh sampai..
min..boh la translation skali..yg long paham kebab ngan 85 kroner jer..lenlain &^%$&&**

Nak kata best sesangat tuh tak lah lon, biasa2 jer ata org merantau ler katakan

Sorrylah long next time min bubuh translation sekali ok! Translationnya cam gini, saya makan kebab utk dinner hari ni & harganya 85 kroner

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2007 11:33 PM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 7-5-2007 03:03 AM

Nak kata best sesangat tuh tak lah lon, biasa2 jer ata org merantau ler katakan

Sorrylah long next time min bubuh translation sekali ok! Translationnya cam gini, saya makan kebab utk dinne ...


mahal benor kebab ko Min...kebab mende tuh???
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2007 11:40 PM | Show all posts
Originally posted by maxcavaleraf at 8-5-2007 11:33 PM


mahal benor kebab ko Min...kebab mende tuh???


kebab satu set dgn air kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2007 12:07 AM | Show all posts
Memang itu harga kebab sahaja, ini gambarnya. Air harga lain Min beli coke 500ml 20 kroner. Its normal here for the price like that

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 01:16 AM | Show all posts
td br mkn kebab for lunch...harge 8,50 euros kot...luper...
org yg bayar
tp mkn bukan kt scandinavia laa...makan kat deutschland
boleh plak nyibuk thread org
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 05:30 AM | Show all posts
Originally posted by cauliflower at 9-5-2007 01:16 AM
td br mkn kebab for lunch...harge 8,50 euros kot...luper...
org yg bayar
tp mkn bukan kt scandinavia laa...makan kat deutschland
boleh plak nyibuk thread org


cauli..

u kat mana? Germany ke Holand?
by the way, avatar tu gambar sendiri 4 tahun lepas ke?....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 09:48 PM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 9-5-2007 12:07 AM
Memang itu harga kebab sahaja, ini gambarnya. Air harga lain Min beli coke 500ml 20 kroner. Its normal here for the price like that

http://render2.snapfish.com/render2/is=Yup6aQQ%7C%3Dup6RKK ...


damn....almost double dr sini ek kat sana?....tuh baru coke ngan kebab....ishhh....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 09:51 PM | Show all posts
Originally posted by cauliflower at 9-5-2007 01:16 AM
td br mkn kebab for lunch...harge 8,50 euros kot...luper...
org yg bayar
tp mkn bukan kt scandinavia laa...makan kat deutschland
boleh plak nyibuk thread org


pehal ada bahasa Thai lak kat bawah tuh weh...ahakahakahak...sawadeeeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2007 10:35 PM | Show all posts
cauli kat Germany

and gambar tu bukan cauli ler heheh
max dok kt Germany ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 12:44 AM | Show all posts

Reply #38 cauliflower's post

Ohhh...Germany....

by the way, wa tolong jawabkan bagi pihak max ...max dgn wa kat Denmark...bezanya dia kat copenhagen wa kat Jylland...

weh max, wa dapat tau kat jylland pun ada karnival lah...kat aalborg antara yg terbesar...wahhh...kena siapkan camera awal2 ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2007 12:52 AM | Show all posts
Originally posted by amanda_shamira at 10-5-2007 12:44 AM
Ohhh...Germany....

by the way, wa tolong jawabkan bagi pihak max ...max dgn wa kat Denmark...bezanya dia kat copenhagen wa kat Jylland...

weh max, wa dapat tau kat jylland pun ada karnival  ...

Jangan lupa tar mange bilder (tangkap gambar nooo)
Kasi tepek kat sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087257s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list