Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31143
View
545
Reply

Scandinavian

[Copy link]

Author: min_elskede       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-5-2007 09:41 PM | Show all posts |Read mode
Sesiapa yang tinggal di scandinavian country boleh ler join sini, boleh kita perkembangan pengetahuan mengenai orang, budaya, bahasa, current issues & cuci mata.

Jeg trenger dere kommer her og snakker med meg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 09:43 PM | Show all posts
ayat last tuh satu hapah aku tak paham....hehehe

bukak Min...jgn tak bukak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 09:49 PM | Show all posts
wahhhh...cayalah Min....buka thread Scandinavian gitu...

sekarang ni kat sini kecoh tiap2 hari kuar berita pasal Asma Abdul Hamid...pasal dia ni  nak join club apa tah...dan dia bertudung dan taknak bersalam tgn...

benda mcm ni pun leh jadi isu hangat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 09:51 PM | Show all posts
Originally posted by maxcavaleraf at 5-5-2007 09:43 PM
ayat last tuh satu hapah aku tak paham....hehehe

bukak Min...jgn tak bukak...

Apa yang ko suruh Min bukak Max oooooiiii

translation : I need you all to come over here and talk with me

[ Last edited by  min_elskede at 5-5-2007 09:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 09:54 PM | Show all posts
Originally posted by amanda_shamira at 5-5-2007 09:49 PM
wahhhh...cayalah Min....buka thread Scandinavian gitu...

sekarang ni kat sini kecoh tiap2 hari kuar berita pasal Asma Abdul Hamid...pasal dia ni  nak join club apa tah...dan dia bertudung d ...

Dah lama dah Min nak bukak thread cam gini tapi masa tuh mana ada geng.

Bagus cerita tuh keep on sharing ya, Amanda. :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 10:23 PM | Show all posts

Reply #5 min_elskede's post

yerlah...sekarang ni dah ramai geng...

by the way, semlm nasional day...kat Copenhagen mesti meriah kan Max? kat Aalborg biasa2 je..takat tengok motor2 besar konvoi lalu kat city..adalah dalam 1000 gitu..

Rasanya Labour day hari tu lagi meriah...siap ada konsert free kat park...mat/minah2 danish sume dok stgh bugil menggelapkan badan sambil mabuk2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 10:28 PM | Show all posts
Kat sini national day on 17th May

Amanda ayat last tu best, pictures tarak ka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 10:40 PM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 5-5-2007 10:28 PM
Kat sini national day on 17th May

Amanda ayat last tu best, pictures tarak ka


ada...ada...

tapi sampai la ni dok cari cd henpon ni...sebab amik gambar guna henpon je ari tu...kalau dah jumpa cd tu byk gambar nak tepek ni...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 11:11 PM | Show all posts
Originally posted by amanda_shamira at 5-5-2007 10:23 PM
yerlah...sekarang ni dah ramai geng...

by the way, semlm nasional day...kat Copenhagen mesti meriah kan Max? kat Aalborg biasa2 je..takat tengok motor2 besar konvoi lalu kat city..adalah da ...


errkkk...ye ke???damn...aku kan gi Malmo smlm. balik dah kepenatan...tak larat nak kuar...rugi rugi...huhuhu

tgu ujung bulan nih la...ada karnival kat Copenhagen...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by amanda_shamira at 5-5-2007 10:40 PM


ada...ada...

tapi sampai la ni dok cari cd henpon ni...sebab amik gambar guna henpon je ari tu...kalau dah jumpa cd tu byk gambar nak tepek ni...hehe

Cepat pi cari, ala yang gitu2 tu kena sensored ler sikit, ya tak :cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 11:14 PM | Show all posts
Originally posted by maxcavaleraf at 5-5-2007 11:11 PM


errkkk...ye ke???damn...aku kan gi Malmo smlm. balik dah kepenatan...tak larat nak kuar...rugi rugi...huhuhu

tgu ujung bulan nih la...ada karnival kat Copenhagen...

Pergi jangan tak pergi max, nanti tepek gambo bebanyak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 11:33 PM | Show all posts
cite a sket psl living cost
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 11:41 PM | Show all posts
Originally posted by bolehblah at 5-5-2007 11:33 PM
cite a sket psl living cost

ohhhhh ini killing part rasanya, suruh max ngan amanda cite dulu, nanti Min tambah
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 11:41 PM | Show all posts
hah...Min, jawabler....living cost camner?

aku budak baru lagik kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2007 11:47 PM | Show all posts
hm kawan saya plan nak buat master kat stockholm school of economics.
tapi tadi saya check website dia,international graduate program mcm di suspend for a year. then,my friend ckp tuition fee dia free..i was like... "got such thing?" ...
ade sesapa blaja or ade kwn kat sana tak?
thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 11:57 PM | Show all posts
Originally posted by bolehblah at 5-5-2007 11:47 PM
hm kawan saya plan nak buat master kat stockholm school of economics.
tapi tadi saya check website dia,international graduate program mcm di suspend for a year. then,my friend ckp tuition fee di ...

Anyone from Sweden, may be can answer this
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2007 11:59 PM | Show all posts
Originally posted by maxcavaleraf at 5-5-2007 11:41 PM
hah...Min, jawabler....living cost camner?

aku budak baru lagik kat sini....

Ala Max citelah sewa apartment you, harga makanan, tambang & lain2 ler.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 12:30 AM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 5-5-2007 11:59 PM

Ala Max citelah sewa apartment you, harga makanan, tambang & lain2 ler.


Max orang kaya....sewa apartment sampai USD2480 kalau tak silap....lebih dari 10,000krr sebulan tu...

Apartment area Jylland taklah mahal sgt...sewa apartment lebih kurang 2500 krr - 5000 krr

Tambang mahal...kalau sekali naik bas tu takat nak pegi dlm town yg sama dalam 16 krr...dari town ke town, mahal...selalu naik ketapi...tambang mahal...macam wa keje nak kena naik train pehtu naik bas...sebulan untuk tambang je lebih kurang sama dgn sewa apartment...2500 krr... ni tgh nak pertimbangkan duk kat area town yg sama dgn tpt keje...tapi kalau duk jauh dari tempat keje, hujung tahun diorg akan pulangkan balik beberapa % duit tax psl duk jauh.


makanan? selalu masak je..makan kat luar, sekali lunch or dinner lebih kurang 75 krr to 150 krr skali makan.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 12:30 AM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 5-5-2007 11:59 PM

Ala Max citelah sewa apartment you, harga makanan, tambang & lain2 ler.


aku ke kena citer? mana si Amanda nih? aku blum sampai sebulan lagik kat sini....

aku bgtau setakat mana yg aku tau la...kalo salah sila betulkan.

aku rasa Sweden, Denmark, Norway nih lebih kurang jer kot kalo nak citer pasal cost of living. aku kat sini :

sewa rumah (apartment 3 bilik, 1 bilik air - fully furnish) : USD2480/month
tambang bas (3km distance or 1 zone) : 40Kr pegi-balik
mineral water/Coke : 10Kr
beras Basmati : 13Kr/sekilo
telor : 15Kr/15 biji

bab sewa umah tuh tak masuk api,air,internet lagik la. si Amanda ckp bley dapat lagik murah. kat situ ko bley bajet la camner living cost secara kasar kot.

btw... 1Kr = RM0.66
          1SEK = 1.3Kr

sekian terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2007 12:31 AM | Show all posts

Reply #19 maxcavaleraf's post

wa lagi cargas tau.... awal2 dah reply...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089978s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list