Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
38528
View
308
Reply

Masalah Disiplin Pelajar di Sekolah dan Tindakan Yang Patut Diambil

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2007 08:45 PM | Show all posts
Terkedu ct baca petikan di atas oleh dexa...

segelintir pelajar sekarang memang dah ilang malunya..
kalau x diambil tindakan...sangat x patut..macam menggalakan pulak..
tapi kalau amek tindakan..kang ada plak yang kata..sekolah terlalu kejam..keras
x bagi peluang..gelapkan masa depan bebudak tu...
tapi yang derang gatallll sangat buat mende2 macam tu buat apa?
pas tu suke2 je rakamkan pakai camerapon...x lama lagi beredarlah di pasaran

budusss...suka bangga dengan benda2 setan macam ni..:@
bukan ke hp barang larangan ke sekolah...
inilah akibatnya kalau kita terlalu bertimbangrasa dan mengikut kata anak..
pamperd sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 11:02 PM | Show all posts
Originally posted by cguct1970 at 22/4/2007 08:45 PM
Terkedu ct baca petikan di atas oleh dexa...

segelintir pelajar sekarang memang dah ilang malunya..
kalau x diambil tindakan...sangat x patut..macam menggalakan pulak..
tapi kalau ame ...



bule ker kalu derang dinikahkan?:cak:
Reply

Use magic Report

cityphg This user has been deleted
Post time 23-4-2007 05:47 PM | Show all posts
eeii..apasal bebudak sekarang teruk bebenor?..memang patut kena buang sekolah..kena nikah tak tau lah pulak..boleh ke???

budak bawah umur mana boleh kawin kan???
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 06:48 PM | Show all posts
kes ni juga berlaku di sekolah rendah juga.. jangan terkejut ye.. masa mula dpt tahu aku mmg terkejut gile n tak sangka..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 06:53 PM | Show all posts
budak2 sekolah zaman sekarang ni terlalu 'advanced' dalam pelbagai hal.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 09:42 PM | Show all posts
Originally posted by tuahayam at 23/4/2007 06:48 PM
kes ni juga berlaku di sekolah rendah juga.. jangan terkejut ye.. masa mula dpt tahu aku mmg terkejut gile n tak sangka..



HAH???
nko bior bebeno tuah..
aku cuma dengar kes merokok aje
tapi kes sexual ni aku tak penah lak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 09:45 PM | Show all posts
tolongggggggggggggggggggggggggggggggg...

camna la anak2 aku nanti kat sekolahhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 11:34 PM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 23-4-2007 09:42 PM



HAH???
nko bior bebeno tuah..
aku cuma dengar kes merokok aje
tapi kes sexual ni aku tak penah lak dengar


ada terjadi.. .. dan siasatan diperingkat masih berjalan... mungkin kes terpencil.. tp yang pasti ianya berpunca dari VCD lucah yang semakin senang diperolehi..

dan bila ditanya.. dia leh jawab secara details dari A hingga Z...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 09:16 AM | Show all posts
itulah kesan kalau guru semakin terikat, terpasung. kita bukan minta didewa, diangkat , diagungkan cuma mahukan cara yang berkesan utk mendidik dan mendisiplinkan murid.itu dibenarkan setakat yang sesuai dan tidak keterlaluan. kalau dah buat itu tak boleh ini tak boleh hatta nak jeling murid yang buat salah pun tak boleh...maka apa lagi yang boleh? hantar kat kaunseling? gantung atau buang sekolah?  surat amaran? lama-lama murid jadi robot guru jadi mesin sekolah jadi kilang keluarkan robot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 09:27 AM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 22-4-2007 11:02 PM



bule ker kalu derang dinikahkan?:cak:


layakkk dan bolehhhh bebenorrrr!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 09:32 AM | Show all posts
Originally posted by CharlieDale at 24-4-2007 09:16 AM
itulah kesan kalau guru semakin terikat, terpasung. kita bukan minta didewa, diangkat , diagungkan cuma mahukan cara yang berkesan utk mendidik dan mendisiplinkan murid.itu dibenarkan setakat yan ...


charlie..:setuju:

CT mcm nak suggesst kat kementerian...
mana2 nazir..pegawai2...menteri2..yang galak sangat cakap mcm ne nak didik...
bebudak cara gtu gini..apa kata kita soh derang turun padang 4/5 bulan...
buat exp..ngajo sendiri..apply method yang katanya baik ..
pendidikan tanpa guna kekerasan dan bagai lagi tu....
kalau bekesan..bebudak jadi baik..menurut kata...dari segala aspek..
sahsiah..jasmani..rohani dan emosi...
kita ikutlah plak...jangan sekadar tau komplen..kritik..ngata..ngugut je
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 03:56 PM | Show all posts

Reply #91 cguct1970's post

Kalau budak dah buat salah,takkan nak tengok je....atau pejam mata....
Reply

Use magic Report

cityphg This user has been deleted
Post time 24-4-2007 04:34 PM | Show all posts
Originally posted by coyotemawi at 23-4-2007 09:42 PM



HAH???
nko bior bebeno tuah..
aku cuma dengar kes merokok aje
tapi kes sexual ni aku tak penah lak dengar


ada..janganlah tak percaya..anak2 kena pantau sokmo..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 11:58 PM | Show all posts

Menangani kecurian di kalangan pelajar

Salam kepada para pendidk,

Saya ada satu masalah yang puas saya cari idea, tapi cara paling berkesan belum lagi diperolehi.Saya ingin bertanya ,apakah idea untuk menyedarkan murid-murid kita yang ada tabiat mencuri. Terutamanya guru-guru koperasi yang menyerahkan tugas menjaga koperasi kepada murid.Saya sangat berharap ada idea di forum ini yg dapat saya aplikasi untuk situasi yang sedang saya hadapi.Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 10:01 AM | Show all posts
Originally posted by deseree at 25-4-2007 11:58 PM
Salam kepada para pendidk,

Saya ada satu masalah yang puas saya cari idea, tapi cara paling berkesan belum lagi diperolehi.Saya ingin bertanya ,apakah idea untuk menyedarkan murid-murid kita y ...


Sekolah rendah?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 11:31 AM | Show all posts
Sekolah saya dulu pun operasi suruh pengawas yang jaga.. then tgk pendapatan tak serapa..

lepas tu cikgu lak ambil alih menjaga koperasi.. tgk keuntungan naik mencacak..

cam ada something wrong.. bukan nak menuduh budak mencuri ke tak.. pasal dari jumlah barang yang dijual sama.. tp dari segi duit yang dapat sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 07:03 PM | Show all posts
Originally posted by cguct1970 at 24/4/2007 09:27 AM


layakkk dan bolehhhh bebenorrrr!!!



kalu dah teringin sangat...
nikah kan la ajeeee
nyusahkan mak pak cigu2 aje

lepas ni baru ler derang tau ler langit tinggi rendah..:@
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 07:04 PM | Show all posts
Originally posted by tuahayam at 26/4/2007 11:31 AM
Sekolah saya dulu pun operasi suruh pengawas yang jaga.. then tgk pendapatan tak serapa..

lepas tu cikgu lak ambil alih menjaga koperasi.. tgk keuntungan naik mencacak..

cam ada something w ...



tuahhhh
nama lagi bebudak tuah...
sedangkan yang dewasa pun bule berpinor bijik mata tengok duit
ni lak bebudak...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 07:11 PM | Show all posts
Originally posted by deseree at 25/4/2007 11:58 PM
Salam kepada para pendidk,

Saya ada satu masalah yang puas saya cari idea, tapi cara paling berkesan belum lagi diperolehi.Saya ingin bertanya ,apakah idea untuk menyedarkan murid-murid kita y ...



i am sooo sorry...cigu2 kena pantau gak...
sebb kalu derang aje..hmmm susah..
ker suh murid pompuan yang jaga duit..
mungkin ok kot?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2007 07:12 PM | Show all posts
Originally posted by cityphg at 24/4/2007 04:34 PM


ada..janganlah tak percaya..anak2 kena pantau sokmo..



aduhaiii...
kanak2 zaman sekarang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075994s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list