Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20986
View
99
Reply

Diploma in Culinary Arts

[Copy link]

Author: aus1984       Show all posts   Read mode

Post time 17-3-2009 02:12 PM | Show all posts
err..Tumpang Tanya.. kalu yg dekat Ypj tu ok tak..

http://www.kpypj.edu.my/institusi.html
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2009 04:14 PM | Show all posts
hey people, aku dah grads dari mmu amik entreprenuer, tp mmg minat sgt nak jd chef, kalau amik part time bleh? memandangkan skrg ni tgh keje, blaja kat flamingo ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2009 12:11 PM | Show all posts
tak de org nak jawab ke..? ..dan kalu part time kat mana ye boleh buat?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2009 09:29 AM | Show all posts
huh...ingat kerk haku jerk menungu jawapan, aku tgk kat taylor's ada part time, time utk cert jerk laa. mcm kalau nak blaja pastry cert in pastry/cert in cake deco bukan betol dip in culinary
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2009 07:57 PM | Show all posts
Peluang mmg cerah dlm bidang Culinary Arts nie...Kalo cepat tngkap, rajin ngan sanggup kne maki boleh ar join hotel2..
kalo pointer OK kat Kolej/IPTA..mohon biasiswa Goverment...My Chef ,salary dia almost RM8000++..umur baru 30..
Kalah gaji Jurutera...Peluang nak tgk negara org pon cerah...Rezeki ader kat mane2 pon, yg penting usaha ngan doa..
Mintak berkat mak bapak , :handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2009 08:43 AM | Show all posts
pasal part time tu tqah xsure...
tp kalau kat uitm, mmg xde part time utk kos dlm fakulti hotel dan pelancongan ni...

hr tu ada chef dr hotel kat Kl, to tqah xingat hotel apa, dtg bagi ceramah...dia ckp dia baru 5 thn keje, tp gajinya rm7000++...keje chef ni kena kuat mental dan fizikal...xboleh dgn sekadar minat...tp kalau xde minat pun xbleh jgk...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2009 12:25 PM | Show all posts

Balas #86 atiqah_bea\ catat

jgn lupe
bykkan n rajinkan diri g khusus.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2009 11:27 AM | Show all posts
...rasa nyer UiTM offers the best DCA course.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 09:12 AM | Show all posts
people, sy tgh nak apply utk DCA, korang rasa yg mana better antara FIM or legend college? uitm ade intake tak bln 12 ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2009 10:43 AM | Show all posts
pendidikan sex   (xxase.info?u=damndamn) alamat web nya copy and paste the address in the bracket
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 09:43 AM | Show all posts
86# atiqah_bea

UiTM ada B Sc Culinary Arts Management (HM225)  dan B Sc Foodservices (HM222)  diorang ada advertise untuk December intake.. pergi sini
http://ined.uitm.edu.my/index.php?option=com_content&view=article&id=105:iklan-kemasukan-e-pjj-sesi-dec-2009&catid=56:advertisement
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2009 09:44 AM | Show all posts
91# jurai77

sorry, lupa plak nak bagi tau.. part time takde tapi yang uitm buat ni ialah epjj (Jarak Jauh)
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 02:20 AM | Show all posts
http://img441.imageshack.us/img441/4976/kit116vp1.jpg

ni last kelas kitchen..



ni produk yg tqah wat masa tqah 1st sem masuk kitchen...b ...
atiqah_bea Post at 27-1-2009 23:06


err...mel merah...
x suke die!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 02:28 AM | Show all posts
lecturer tqah ada ckp, utk semester depan, degree untuk fakulti hotel n mgt akan dibuka balik kat dungun...hehehe..

emm...tqah ada pos ttg kelas serving dlm blog tqah..
kalau nak baca, bolehlah pe ...
atiqah_bea Post at 13-2-2009 18:24

tiqah part brape skang??
kire scha ni ur super senior laa kn??
heheh...

dlu scha amek DCA kt uitm dungun...
DCA ni mmg bez kalo blaja...
plus fac. hotel mmg student die sentiasa happening...
huhu...
xde laa stress sgt study kos2 fac. ni...
juz agk pnt n bz berbanding ngn dak2 dpd kos len...
org len kredit hours belas2 jek,kitorg ni smpai da abes limit...24jam kredit hours per week...huhu(mandai2 jek,aku pon da lupe...kire tahap dak dgree laa die punye kredit hours)

sape2 yg btol2 minat nk jd chef mmg elok laa join kos ni...
n uitm laa tempat terbaek utk korg tuntut ilmu perhotelan...
sbb murah dan mmg berbaloi-baloi...
tp mcm scha,3thn study kos tu tp last2 xkeje kt hotel pon...
hihik...
currently scha keje kt dining hall kem bina negara tg. rhu, sepang...
as supervisor (tu pon keje ngn company pak long scha)

insyaAllah kalo ade rejeki,scha akn smbung degree masscom bln 12 nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2009 12:39 AM | Show all posts

KULINARI

sape2 kat sini amek course culinary?
boleh citer x pasal course ni?kelulusan spm,kerjaya,bape taon?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2009 12:54 AM | Show all posts
kulinari ni course chef...x kisah laa bape thn ko nak amik pun...if dip lebih kurang 3 thn...kerjaya ko tukang masak professional laa...biasa nye hotel yg byk cari org yg ade sijil kulinari tu...mcm chef wan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2009 12:59 AM | Show all posts
oh....then lps amek dip tuh...jd ape lak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2009 01:50 AM | Show all posts
lepas amik diploma tu jadi chef ler...tapi start dari bawah la of course..jadi cook dulu, cook1, cook2, comms1, comms2, baru jadi chef kot? sorry tak berapa clear pasal pangkat kat kitchen ni..aku cuma ada pengalaman keje kat hotel bhgn management, jadi tak tahu sgt pangkt chefs ni..tapi tu la point nya, biasanya ambik course culinary ni mcm tu la keje nya, terhad sikit. tapi kalau ambik Hotel Mgt, dia punya prospect luas skit, boleh masuk pengurusan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2009 06:01 PM | Show all posts
then kalo amek hotel management,apa skop kejenya?
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2012 12:09 AM | Show all posts
salam,

korang tumpang tanye, macam mana nak apply belajar Sijil Kemahiran Seni Kulinari (HM002) atau Sijil Kemahiran Operasi Hotel (HM003) dari UiTM?

kroit google tak jumpa, pegi homepage UiTM pun tak tau.

ni tanyakan bagi pihak abang kroit, dia belajar takat SPM je,
kerja kumpul duit, sekarang nak sambung belajar balik.

dia berminat nak belajar Seni Kulinari, masak-masak.

ni nak tanyekan UiTM.
ada jugak tanye Kolej Komuniti Selayang, dah full,
nak pegi swasta tak mampu.
selain dari UiTM dengan Kolej Komuniti, tempat lain ada tak menawarkan Diploma Seni Kulinari atau Sijil Kulinari?

terima kasih.

p/s: minta maaf ye momod sebab up thread lama, emergency jugak ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086402s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list