Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41355
View
371
Reply

Ex - UKM Students

[Copy link]

Author: rmin       Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2007 06:07 PM | Show all posts

Reply #50 tomato75's post

memang dah nama btoi tu...sabri budak palapes, roslee keje kat biro ukm, syed mamak (MPP FE) yg keje kat kamsis alumni batch ko gak kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 06:10 PM | Show all posts

Reply #60 abesutian's post

najit permaj ke...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 06:21 PM | Show all posts

Reply #62 easy81's post

iyo lah mamat tu la ...sapo lg
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 07:11 PM | Show all posts
emmm dah meriah nampak thread ni...

..saya dulu leh kata glomour juge ler..mana pi pon ada je yg menyapa padahal tak kenal pon...
...sampai satu tahun tu kamsis kajai, dato onn n ibrahim yaakob offer bilik  ler...sampai org perumahan (tak silap En Taib Abu) masa tu cari ler nak kenal macam mana orgnye samapi tiga kamsis offer he he....org lain satu pon susah he he hee...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 09:53 PM | Show all posts

Reply #64 sayawifenikmie's post

wah2 mngelemerkan diri yg udah tak glemer ek...

first year cam besa aa dpt duk kolej, taun 2 3 mula start main kejar2 ngan pengetua n pengurus asrama (duk setinggan kat hussien onn)....paling besh sekali pernah kena tangkap oleh mr danny devito tapi dia tak leh wat hapa2 sbb sempat rebut balik kad matrik yg dia pegang...ehehe siap dia ugut mau call pak guard

time wat masters wat opis cam rumahtangga...situ lah tpt tido n mandi n letak brg2
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 09:58 PM | Show all posts

Reply #65 abesutian's post

he he..tak ler glamer..pengarah unit sukan skrg ni kawan saya je he he....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 10:24 AM | Show all posts
abe, syed tu memang geng le jugak sebab sesama ajk induk PMFE. Lani dia jadik pengurus asrama kalu tak silap. sesekali ade gak terserempak ngan dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 10:38 AM | Show all posts
korang penah dgr tak statement ni...'budak ukm susah dapat keje sbb Malay medium and kubu/markas IPU kuat' tapi tu time akule.. Sekarg x tau plak..Boleh pake ke statement tu? Ms aku blajar dulu, buku sumer inEnglish. Lecturer pun ader yg lecture in English.xdak masalah pun.aku nengok ITM yg kenkonon English pun hampeh gak  bebudak die ms interview. Tak kesah lah..the fact is UKM skrg rank no 1 in Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 04:16 PM | Show all posts

Reply #68 easy81's post

tu hikayat2 buhung semata2 sbb bebudak yg jadik mpp(bwh mampu) ramai keje jdk ptd (meor 99/00,mahadi 99/00,khairul 98/99, suhaimi 99/00)-che'gu(yusro 98/99, salam 99/00)-bwh peguam negara(mohaji 00/01)....aku nak masuk gak ke??
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 05:02 PM | Show all posts

Reply #69 abesutian's post

sorry le..aku terus terang cakap, x minat nak campur politik kat UKM. aku rase calon hensem, aku pangkah le x kire hjau ke merah. tapi masa final yer aku pgkah ikut kemahuan kajai la..sbb dah kene kick keris mas..kajai amek aku...Kira balas budi lah ni..lagi pun ader rumours ckp sape pgkah hijau kene buang kolej.undi pun kene tunjuk kat matrik dan ader nombor kat kertas undi..so derang boleh detect. so aku play safe la.Bole gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 05:48 PM | Show all posts
Varsiti Kita
Lihat Kampusku yang tenang
Paduan Ilmu dan keimanan
Amal dan jerih digabungkan


Lautan Ilmu kita harumkan
Sumber Ilmuan berkembangan


Inilah Varsiti kita
Ditengahkan hasrat rakyat kita
Dari mula untuk semua
Bagai tanda perjuangan kita


Bangun berbakti membela
Memupuk Insan jiwa bertakwa
Memimpin manusia semua
Kenal akan adat unggulnya


Membina Negara senantiasa
Maju berilmu dan bahagia


Inilah Varsiti Kita
Ditengahkan hasrat rakyat kita
Dari mula untuk semua
Bagai tanda perjuangan kita
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 05:57 PM | Show all posts
Originally posted by easy81 at 22-3-2007 10:38 AM
korang penah dgr tak statement ni...'budak ukm susah dapat keje sbb Malay medium and kubu/markas IPU kuat' tapi tu time akule.. Sekarg x tau plak..Boleh pake ke statement tu? Ms aku blajar dulu,  ...

oiii...aku yg kene tuh..apo punyer bodos org yg buat statement tuh...aku geram le nih..masalahnya kan..kan..kan...aku tak penah kene gini time aku interbiu ngan mat salleh ke...ngan sy korporat yg mmg interbiu 100% english.but biler aku msk situ..ada sorang nih ngan sinis ckp kat..u leh cope nak ngaja in english and all that.u dulu ukm kan..pakai malayu kan?waaaa...berasap aku beb...waaa..igt aku bc buku test translate melayu ka?nih aku kene taun 2001..apa kes dengki ntah org nih ntah ngan ukm..mare le nih..sampai skang aku still rs mare lg kat org tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 06:08 PM | Show all posts

Reply #72 honeybee1802's post

itulah pasal..aku rase derang jeles dgn UKM ni..abaikan...Yang penting aku rase so far kawan2 aku sumer dah keje dan berjawatan gak..Tapi kesian gak lah kalu ader company yg termakan dgn statement ni..
Reply

Use magic Report

matnokutin This user has been deleted
Post time 22-3-2007 06:15 PM | Show all posts

Reply #73 easy81's post

Berjambul betoi org. yg. buat statement macam tu. Dia tu dsyat ngt ka English. So far member2 yg grad. UKM yg aku kenai suma kerja sempoi and some of us doing good in multinational Co.

selama aku interview new candidate from U lain. tak pulak yang yang really fluent in English even oversea grad.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 07:19 PM | Show all posts
Originally posted by easy81 at 22-3-2007 06:08 PM
itulah pasal..aku rase derang jeles dgn UKM ni..abaikan...Yang penting aku rase so far kawan2 aku sumer dah keje dan berjawatan gak..Tapi kesian gak lah kalu ader company yg termakan dgn statemen ...

ko pun kene gak ker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 07:22 PM | Show all posts
aku tak rasa pun graduate dari ukm payah dapat kerja .aku biasa saja  .semua tu akibat dari kejelesan orang saja nak no 3 ,4 kan ukm .
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 11:49 AM | Show all posts

Reply #75 honeybee1802's post

so far..aku keje dgn GLC ni xyah le na poyor sgt English. mase interview pun senang jek..Memg interview in English tapi xde lah nak kene fluen sampai terbelit lidah. Aku mcm susah nak cayer kalo  derg ckp menganggur sebab x pandai English. X Fluent mungkin, tapi xder la sampai x paham kot. Kalo x paham xkan grad kan..buku kan sume in English.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 02:20 PM | Show all posts

Reply #77 easy81's post

..yes..antara Tujuan penubuhan UKM adalah untuk memertabatkan Bahasa Melayu....so tak payah ler sampai nak BIRU MATA...janji faham....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by easy81 at 23-3-2007 11:49 AM
so far..aku keje dgn GLC ni xyah le na poyor sgt English. mase interview pun senang jek..Memg interview in English tapi xde lah nak kene fluen sampai terbelit lidah. Aku mcm susah nak cayer kalo  ...

ko scholar ker?sonang ler..ntah le nak kata dak ukm teruk nor english..member aku dulu yg english ms skolah teruk...kuar ukm improve skit.dah keje merata peginyer..takde kebende pun...aku mmg..msh berdendam lgk ngan org poyo tuh..kalo aku juper lgk ngan dia,aku harap aku jdk lgk hebat dr dia...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 03:49 PM | Show all posts

Reply #79 honeybee1802's post

Scholar pun x semstinya senang dapat keje.aku memg liat dpt keje memule tu.so,aku decide xnak t'lampau push..aku keje jek kontrak kat bank.then..aku kawen,beranak..aku benti keje.pastu sampai anak da 5 bulan, baru aku keje balik.walaupun officer tapi gaji ciput gak ler..biasela..kilang cina..double standard sket la..Pastu, aku ikut laki aku posting..lagi skali benti keje..Tapi alhamdulillah aku rase lepas kawen dan beranak ni..makin murah plak rezki..Dulu seblm kawen susah gak dpt keje..tapi bile dah kawen ni..terpaksa buat pilihan. Itulah rezeki..lambat atau cepat jek..Maner ader kire terror English ke tak. Janji boleh cakap, paham dah le..Keje pake tgn dgn otak...bukan mulut.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093064s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list