Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41933
View
371
Reply

Ex - UKM Students

[Copy link]

Author: rmin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-3-2007 10:43 AM | Show all posts |Read mode

Syok pulak baca pasal x-usm punya thread, syahdu ada lawak ada mcm2 ada la..

dsbbkan aku x-ukm so jom la kita share citer pahit manis masa study kat ukm pulak.

tasik kejut, dectar,cafe kuo yg glamer dll..

[ Last edited by  dexa at 1-6-2007 12:29 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 12:05 PM | Show all posts

Reply #1 rmin's post

tuan rumah mula kan dulu laa yea...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by rmin at 13-3-2007 10:43 AM

Syok pulak baca pasal x-usm punya thread, syahdu ada lawak ada mcm2 ada la..

dsbbkan aku x-ukm so jom la kita share citer pahit manis masa study kat ukm pulak.

tasik kejut, dectar ...



...gue sesi 88-92 first degree, 93-94 (diploma edu.)...emm mmg banyak kenangan kat UKM..sebab tu sampai skrg menetap di BBBangi...

1..Dectar...emmm Pak Guard sendiri seriau nak masuk dalam kalau waktu malam...saya kalau masa exam tu siap bawak sweater ler..nak nak kena paper yg 2-3 jam..sejuk giler...

2...dulu duk KAMSIS ( skrg kolej) Dato Onn 2...Kamsis ni untuk budak budak ROTU...I je bukan Rotu tapi atlit UKM. I pilih Dato Onn Sebab ni lah satu satu Kamsis yang nak ke  Fakulti tak kena panas or hujan...n dekat dengan padang..maklum ler i kuat bersukan...jumpe jodoh pon kat padang UKM he he...

3. ...dulu stay blok K1B...emm sebelah dia blok K1A yg tak berpenghuni...selalu juge dengar bunyi yg pelik pelik...tapi buat tak tahu je ler....

4...dulu gue menapak je naik Bus SUM kalau nak g Kajang...nak G KL naik Utama Ekpress yg mmg tak ekpress langsung...masa tu lum ada KOMUTER lagi...

5. ..ramai juge ler staff2 dia yg gue kenal n jadi kawan sampai skrg.....terlalu byk kenangan...nanti citer lagi ek...tq..

[ Last edited by  sayawifenikmie at 13-3-2007 12:14 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2007 12:20 PM | Show all posts
nih tuan umah nak crita nih..

1. mula masuk ukm thn 98, masa tu matrik sains duk umah kelamin kat kamsis UO
2. thn 99 masuk fak kejut, duk kamsis burhanuddin helmi sampai la final year thn 2002.
3. sedih bila ingat pengalaman menapak dr burhan ke kejut, fuh turun bukit naik bukit semata2 nak dptkan ilmu
4. kenangan kat dectar pulak paling special bila exam atas stage. gayat je tgk org len kat bwh
5. tpt buang masa n buang duit paling famous is warta bangi, metro kajang, pkns
6. paling best sbb pasar mlm bangi 2x seminggu

nanti tmbh lagi la..sedih la, syoknya kalau bole kembali ke zmn tu ngan kwn2 yg ntah kat mana skrg nih
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 12:30 PM | Show all posts
Originally posted by rmin at 13-3-2007 12:20 PM
nih tuan umah nak crita nih..

1. mula masuk ukm thn 98, masa tu matrik sains duk umah kelamin kat kamsis UO
2. thn 99 masuk fak kejut, duk kamsis burhanuddin helmi sampai la final year thn 20 ...


...he he pasal malam..ahad dgn senin je tak der....selasa n sabtu - fasa 1, rabu n jumaat- fasa 4, khamis- pasar tani, sekarang ahad kalau tak silap kat hentian kajang....all the bestt...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:19 PM | Show all posts
Originally posted by rmin at 13-3-2007 12:20 PM
nih tuan umah nak crita nih..

1. mula masuk ukm thn 98, masa tu matrik sains duk umah kelamin kat kamsis UO
2. thn 99 masuk fak kejut, duk kamsis burhanuddin helmi sampai la final year thn 20 ...

nko nih junior aku yerr...
msk ukm tme matrik 96/97,kuo...tp aku msk lambat skit dr org lain sbb aku diantar ke mozac jap...
97-aku msk kejut...hehe...dok kamsis luar tuh..kamsis Y..Alhamdulillah berjaya membawa diri n berjaya mengambil scroll kat pentas dectar pd 2000....
rmin, ko kejut apa?ko kenal dr zainol rashid?ko tau dia dah meninggal?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 03:20 PM | Show all posts
Originally posted by nuha at 13-3-2007 12:05 PM
tuan rumah mula kan dulu laa yea...

gotcha!!!..uik ko ada kat sini gaks yerrr..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 05:11 PM | Show all posts
aku pun x-ukm gak... banyak kenangan tapi tak mampu nak recall balik.... paling diingati ialah kolej burhanuddin helmi.... dan dectar, tempat latihan seni aku.. hehe... aku batch 2002-2005
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 05:34 PM | Show all posts
errr rindu plak kat ukm....
matriks thn 97/98 kat kolej negeri seremban..
pastu 98 masuk ukm fakulti ekonomi dok plak kat kajai... 2 years kat kajai 2 years lagi kat amin... grad tahun 2002 (kes extend haha)

aiyaaaa rindulah nak jln2 dlm ukm... padahal dulu rase cam berkulat dok kat ukm tuh kwang3x
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 10:30 PM | Show all posts
Originally posted by Tulip04 at 13-3-2007 05:34 PM
errr rindu plak kat ukm....
matriks thn 97/98 kat kolej negeri seremban..
pastu 98 masuk ukm fakulti ekonomi dok plak kat kajai... 2 years kat kajai 2 years lagi kat amin... grad tahun 2002 (ke ...

ko tak rindu kat 'kakak' and 'adik' kat kajai ker?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 11:32 PM | Show all posts

Reply #10 honeybee1802's post

kakak ker hakak-hakak.. or hadik2..
huahua

kajai kan terkenal gan funzan@mak nyah..

paling glamer gan derang yang berpakaian yg sangat daring.. wallau... weh

ako pun penah kena goda.. itu yang tak menahan..

DULU YANG BEST.. GELAM.. gerai larut malam..

ada yong tau foo...
best ooo...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 11:35 PM | Show all posts

Reply #1 rmin's post

nak tambah..

PUSANIKA... STADIUM.. CGAT... TAMAN PAKU PAKIS... DEWAN PJJ... DEWAN GEMILANG.. ALAH TAPAK PESTA KONVO TU...

KRU... SKANG DIKENALI SBG DANAU... YG ADA ORG MAIN GOLF TU...

PURI PUJANGGA...

PONDOK GUARD PINTU BLAKANG TU...

LATEST........ PADANG KRIKET.. CANGGIH WOOOO...

KOLEJ TERBARU ... PENDETA ZABA...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 11:45 PM | Show all posts

Reply #7 honeybee1802's post

tangkap honeybee1802   

biasakkk arr... budak nakal..skodeng korang kat thread mana
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 11:58 PM | Show all posts
Originally posted by jojoba_beads at 13-3-2007 11:35 PM
nak tambah..

PUSANIKA... STADIUM.. CGAT... TAMAN PAKU PAKIS... DEWAN PJJ... DEWAN GEMILANG.. ALAH TAPAK PESTA KONVO TU...

KRU... SKANG DIKENALI SBG DANAU... YG ADA ORG MAIN GOLF TU...

P ...

lor..danau tu kru?baru aku tau...hihihi...tingat aku jth tergolek dr motor member betul kat sebelah pondok guard tuh..jojo..eko laki pompuan yg 'adik' tuh goda ko?hehe...ader lg ke derang skang nih?yg aku tau depa suker goda laki encem..hehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2007 09:53 AM | Show all posts
honey aku kejut letrik, tau dr zainol ninggal masa bln posa, tak sangka cpt ajalnya, syg sbb dia pandai kan,

skrg ni dah byk kamsis baru, hari tu aku masuk ukm tkejut tgk ada kamsis dpn fak kejut n IT, dkt gila jln kaki pun bole,

jojoba aku jrg la p ligkungan kedua, duk kat burhan fak kat kejut, habih jauh pun merayap cari member kat amin je, tu pun singgah kalau p tsl.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 09:59 AM | Show all posts

Reply #14 honeybee1802's post

yg goda ako tu pondan.. kebanyakkan dah abis. tinggal adik2 yg baru nk blaja dunia dua alam ni

yup.. danau=kru

mmber ako penah jatuh longkang kat depan fssk/ fskk
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 11:16 AM | Show all posts
huhuhu depa yg dua alam ni tingat plak... mase zaman saya dulu dorang ada wat dinner kat hotel mane tah... pastu dressing bukan main... pastu siap ada anugerah ratu vouge la hapelaaa... aiseehhh ngumpat lak gue huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by rmin at 14-3-2007 09:53 AM
honey aku kejut letrik, tau dr zainol ninggal masa bln posa, tak sangka cpt ajalnya, syg sbb dia pandai kan,

skrg ni dah byk kamsis baru, hari tu aku masuk ukm tkejut tgk ada kamsis dpn fak ke ...

hehe...mmg ko junior aku ler...chak!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 01:05 PM | Show all posts
Originally posted by honeybee1802 at 13-3-2007 03:19 PM

nko nih junior aku yerr...
msk ukm tme matrik 96/97,kuo...tp aku msk lambat skit dr org lain sbb aku diantar ke mozac jap...
97-aku msk kejut...hehe...dok kamsis luar tuh..kamsis Y..Alhamd ...


honeybee sama batch ngan aku la.. heeh aku pun ex-ukm gak.. aku masuk matrik setahun 96/97. grad pun 2000 jugak
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 06:32 PM | Show all posts
aku masuk 88 buat matriks law duduk dato' onn. Ramai tak suke sebab org kata kite org budak sekolah. Tapi tak kisahlah. Masa tu we all fourth batch law student di UKM. Actuallu kat UKM ni bebudak law kire yg paling glamer...perasan pulak. Yelah kite ada library sendiri dan bebudak law ni mmg lain sikit style dia. Anyway masa aku second year, sudah jatuh cinta dgn mamat fakulti ekonomi , very active in politik universiti. We got married , have 3 kids after 11 years we finally divorce. Ramai yg terkejut. Nak buat mcmana ...takde jodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128385s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list