Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
29897
View
259
Reply

ENGINEERING

[Copy link]

Author: XkostonX       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2007 11:28 AM | Show all posts

Reply #8 XkostonX's post

scumbag!! ko tak baca ape ko tulis..."kepada civil engineer ....tolong jgn makan rasuah....hehe." siap ngn gelak2  ko tuh...ape hal? mesti la aku terasa...as if ko assume civil engineer ni makan rasuah je kejer nyer...dah aku ni civil engineer...sure aku nak try defend aku nyer profesion...aku tak makan rasuah....tuh yang aku marah...yeah...better watch ur mouth before u post anything #ty here k...use ur brain my friend...

p/s:sorry for the foul language...totally pissed off!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2007 02:05 PM | Show all posts
Originally posted by payrol at 11-2-2007 11:28 AM
scumbag!! ko tak baca ape ko tulis..."kepada civil engineer ....tolong jgn makan rasuah....hehe." siap ngn gelak2  ko tuh...ape hal? mesti la aku terasa...as if ko assume civil engineer ...


ahaha....jgn la marah beb...aku cakap civil engineer...bkn civil engineerS...(itu singular...bukan plural)  haha...so bc leklok...jgn la mkn dlm abg jurutera...haha...kalau company yg dah dgn main tender or construction field nih....jgn nk temberang la tak mkn / bg rasuah....(yg nih bukan ko la....org lain...aku tau ko tak mkn rasuah)
ko nih msti engineer yg beretika...hehe..TAHNIAH!

[ Last edited by  XkostonX at 11-2-2007 02:12 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2007 06:22 PM | Show all posts

Reply #4 Reign's post

Bergantung pada rezeki la reign's.........

Junior-junior akak dr UTM ok jerk... Yang biasa-biasa (baca-result tak power) pun dapat je kerje... Janji jangan memilih sangat...kalo kerja ada kat Sudan...pegi je la sana, kalo kata kat Qatar...pun pegi.........Jangan ingat asyik nak keje kat tempat yang kita suka je...

Yang biasa telibat ngan persatuan pelajar lagi laju naik pangkat...AYAT ('mengayat') bagus la iteww gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2007 12:40 AM | Show all posts

Reply #6 sitilina's post

ko scholar ape??
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2007 09:16 PM | Show all posts

Reply #13 lilyzhaowei's post



Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2007 03:27 PM | Show all posts

Reply #14 sitilina's post

wah....kagum aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2007 03:33 PM | Show all posts

Electrical Engineering

Mari kite discuss pasal electrical engineering. Peluang pekerjaan ke,ape yang korang dah belajo kat U korang setakat ni.
aku dgr student mmu baru 2nd year dah belajar power system ngan transmission line.weehoooo~



I like it aha aha~
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 04:01 AM | Show all posts

BioMedical Engineering

ramai tak student yg grad dalam bidang ni?
prospek kerja bagus tak kat malaysia? banyak peluang tak?

bidang ni pon ada pecahan2 dia kan...
application of :  electronic engineering
                      mechanical engineering

me berminat nak tau pasal application of electronic engin. in biomedical engin.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 07:57 PM | Show all posts
waa...takde orang nak bagi opinion ke...sedey nyer
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2007 09:32 PM | Show all posts
aku amek electrical n electronic engineering....belum amek elective lg...
tp aku cadang nak amek instrument n radio frequency...2 elective aku tak sure lg cmner.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 09:37 PM | Show all posts

PETROLEUM ENGINEERING...

allop.. aku nk tanye pendapat korang. Petroleum Engineering smart x? utp ade wt kos baru utk program degree,
jadi bdk foundation cam aku blh tukar kos. aku sepatutnya amik civil next sem.
so nk tau gak petroleum engineer ni keje camne.. gaji bape and so on.
sape sape yang tau blh tlg cite sket

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 10:17 PM | Show all posts

Reply #1 ubey's post

masyuk beb..
gaji mmg byk..
aku ekceli nk keje camtu..
tu la cita2 aku dr form2..
tp aku wat mekanikal eng..

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 10:29 PM | Show all posts
tu ah sal.. aku dgr elaun boleh cecah 100k. tp kje cmne ntah. xkan nk cium minyak tiap2 ari
Reply

Use magic Report

Reign This user has been deleted
Post time 12-3-2007 01:00 PM | Show all posts
aku tanya member aku dia pun tak tau nak kerja ape... baru sem 2...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 11:43 PM | Show all posts
Originally posted by ubey at 11-3-2007 09:37 PM
allop.. aku nk tanye pendapat korang. Petroleum Engineering smart x? utp ade wt kos baru utk program degree,
jadi bdk foundation cam aku blh tukar kos. aku sepatutnya amik civil next sem.
so n ...


dipen la kat mana ko keje nanti. kalo ko keje owner company mcm petronas ke shell ke xdela teruk sgt. ko mcm monitor production & activity kuli2 batak ko kat region je la. kalo ko keje ngan service company maybe byk hands-on jugak. tp xde pon buat keje2 kotor sangat pon. sme tu technician yg buat. ko lebey kurang macam boss la, monitor je & cari solution cemana nak enhance kan production kat platfom mana yg ko jaga.

skg ni market utk PE mmg high, lagi2 kalo ko keje ngan kompeni2 middle east ke... koman2 30-40usd sebulan bg yg experience tu biasak la.

even kat petronas pun set PE dpt special allowance. hampeh. budak2 baru grad sumer dpt ekstra allowance padahal sama je xtau apa. so bagusla kalo ko amik PE.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 07:47 PM | Show all posts
kalau ko skoler pet..baik tuko jer amek PE..nape laa dulu2 utp x offer PE..deng..sbb petronas mmg perlukan petroleum engineer..gaji lagi beso dr engineer kos lain..elaun pon lagi byk..kalau bole dlu mmg aku tuko ke PE..hahahha..apekn daye....
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 01:52 AM | Show all posts

Reply #6 wau's post

aku petronas.. ko dak utp gak ke? cos pe..
rase2 korg  civil ade harapan nak survive x skrg ni?  
dhla berlambak kt mesia..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 05:16 PM | Show all posts
aku pun pet skoler.cos: EE..dh grad..lum konvo..hahaha..civil ade jer harapan survive di luar sane..tp tuk petronas..agak kurang kot..kalau ko minat civil xpe la..kalau x inat sgt..and if plan nk kije ngan pet..baik tuko je ke PE..peluang akan menjadik lebih cerah...huhuhu..even EE pon susah gak nk dpt kije ngan pet..tp rezeki ade dimane mane
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 06:11 PM | Show all posts

Reply #7 ubey's post

i dont understand why people always tend to be cynical when talking about civil. ms batch aku pon 20orang je yg amik civil & alhamdulillah all of us dah keje, dgn petronas, contractor, consultant & ada yg jd lecturer.

even petronas pn byk peluang utk civil especially dlm upstream sbb byk new projects yg memerlukan civil&structural engineer.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 06:43 PM | Show all posts
Originally posted by wau at 13-3-2007 19:47
kalau ko skoler pet..baik tuko jer amek PE..nape laa dulu2 utp x offer PE..deng..sbb petronas mmg perlukan petroleum engineer..gaji lagi beso dr engineer kos lain..elaun pon lagi byk..kalau bole  ...


dulu...petroleum engineering nih under mechanical faculty kat utp.....dia jadik major dalam mechanical itself...thn 2004 is the first batch of petroleum..mase tuh.....sume cos engineering (EE,CV,ME, and CE) boleh major dalam petroleum.......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086473s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list