Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
163304
View
1186
Reply

Hubungan Dgn Mentua

  [Copy link]

Author: horatio_macho    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-6-2018 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
pitera replied at 25-6-2018 12:05 PM
Bukan mcm perli, mmg perli. Act bukan sekali dua jadi mcm ni. Bila balik belah i je mmg macam ade  ...

in laws u xde ank prempuan ke? Mcm over sgt seolah2 kita ni xde mak bapak.

Haritu mak i sakit pon, i blik kg 2 hari, so i decide to stay 2 hari, siap mak i yg prangai teruk tu pon tnya n insist suruh i balik rumah in law utk 1 day tu. Rumah kitaorg xjauh mana tp my in law TAK PERNAH lawat sekali pon ok my mom. (1 of the reason i think sb tu la rezeki ko mcm gitu jgk) i tanya my husband, dia ckp sb my FIL klau kt rumah, mcm2 dia suruh my MIL buat. Dan ini slh 1 knape i x suka my FIL. Smpai i rasa klau diaorg sakit, i xnk balik . X sedar ke dlu dia sakit, ank dia guna kereta i tgk dia kat hospital??

Bila jd mcm ni, i mcm look down dkt org2 semikin tp ego / xde adab. Entah la tp i mmg xsuka FIL i. I rasa mesti dia pon xsuka i sb i bkn jenis mcm wife dia yg sng2 diarah, sng2 jd hamba. Ohh pleaseee. Sb tu knape org dlu2 kahwin lama. Sb perempuan xde kerja. Klau cerai, sapa nk tggung mkn ank2? Hadap je la laki xde duit & selalu curang & perangai keras kepala.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2018 09:15 AM | Show all posts
anony-mous replied at 26-6-2018 08:59 AM
in laws u xde ank prempuan ke? Mcm over sgt seolah2 kita ni xde mak bapak.

Haritu mak i sakit  ...

ada. anak kesayangan. mmg takkan pernah disuruh buat kerja. tidur membongkang sampai tghari pun takpe. 'kesian, keje penat tu'. katanya. tu yg sebal berbulu je hatiku. tu yg time raya, mmg i je yg di dapur. adik ipar mmg kalo tak disuruh, takkan masuk.

time i sakit hati, selalu terlintas 'biar anak dia kawen nanti, anak dia rasa apa yang aku rasa. time tu kalo dia nangis anak dia tak dapat balik raya, aku akan cakap depan-depan time tu'.

sampai camtu tau i geram. hahaha. tapi lepas tu insaf bali, xbaik doakan mcm tu kan. tapi bila jadi lagi, i doakan mcm tu balik hahaha. mak i mmg makan hati je la selama 5 tahun ni. tiap kali call mmg mintak ampun mintak maaf je la, takkan i nk burukkan laki i and family dia pulakkan. sabor jela.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni sejak2 mak mertua x reti hargai pengorbanan aku,mmg aku mls amik pot..baking sgt anak kesyangan die..tggu jela bot karam dilautan baru ade akal hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 11:44 AM | Show all posts
Thinking of this,
saya sangat2 beruntung sebab rumah mertua dan rumah parents dekat 5-15  minit sahaja dari rumah saya

makanya saya tak perlu bermalam di mertua
raya pun senang nak deal
tak boleh bayang kalau saya jadi hamba sorang2 memasak kat rumah mertua --- eiii tak kuasa

tapi yang paling penting ialah husband perlu memahami
isteri pun ada perasaan, bukan robot boleh buat kerja tanpa henti
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 11:24 PM | Show all posts
penmerah replied at 4-12-2018 11:44 AM
Thinking of this,
saya sangat2 beruntung sebab rumah mertua dan rumah parents dekat 5-15  minit sah ...

Nasi goreng bodoh, hang dah tahu buat????
Atau masih bebal???









Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 04:23 PM | Show all posts
penmerah replied at 4-12-2018 11:44 AM
Thinking of this,
saya sangat2 beruntung sebab rumah mertua dan rumah parents dekat 5-15  minit sah ...

Babe ur MIL tak kecoh ke pasal tak tido ni? I tak paham apsal big deal sgt tido umah mertua sedangkan umah my mum like 15 mins away. I duduk dgn my mum sbb husband I keje jauh. I admit mmg tak selesa nak tido situ sbb tak bersih. Then, kalau raya pun husband i duk suka raya umah my mum dulu, sembahyang masjid situ then makan dulu.. then bole husband I tido kat kerusi dulu kekenyangan.. but of course nama I yg buruk lah sbb pagi raya pun beraya umah mak dulu.. eh jarak rumah pun 15 mins pun boleh jeles ke sapa dapat beraya di pagi raya? tak paham lah.. sbb kitaorg akan pegi umah mertua dlm pukul 11-12. Bkn lambat sgt. Tp salahnye tetap la I.. bkn husband I ye. Tak pernah salah husband I pun..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2019 09:34 AM | Show all posts
lil_bratz replied at 15-1-2019 04:23 PM
Babe ur MIL tak kecoh ke pasal tak tido ni? I tak paham apsal big deal sgt tido umah mertua sedang ...

menantu hantu ibarat datang menyemak, Tak datang takdanya kerinduan, menantu berat tulang tangan dan sewaktu ngannya...

Kan pengmerah????


Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sejak kawen MIL x pernah terima, last2 putus hubungan terus dah x ambik tau.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 04:10 PM | Show all posts
10 tahun menahan sabar dengan MIL. perangai asik rasa diri je betul, hati tak berapa bersih, suka berprangsangka dgn org.

ms parent pegi rumah dia pun dia  buat acuh tak acuh.. pegi pun sbb nk melawat pak mentua masuk spital kot. takkan ku lupa layanan dia kat parent aku. ko angkat pinggan yg parent aku blom habis makan. apa punya perangai la.. kalo tak suka org dtg bgtau, takyah mak ayah aku dtg jauh ke selatan..

dan paling aku ingat sampai skrg ko tuduh adik aku sengaja kunci pintu bilik air kt rumah aku sbb taknak bg ko guna. sendiri yg terkunci dari dalam, nk tuduh adik aku sengaja kunci tak bagi ko masuk.  kalo adik aku sengaja kunci mcm mana dia nak mandi solat kencing berak? ingat toilet ada kunci ke?? (adik kebetulan dtg rumah, tiba2 pil pun datang jgk short notice)

selama ni mulut MIL dh byk sakitkan hati aku tp aku malas nk amik port sbb husband ckp takyah layan.. masuk tinge kanan kuar tinge kiri.  aku tak laser blk sbb aku masih hormat ko mak suami aku. tp skrg maaf.. byk sgt dah.. 10 thn dah kot. mentang2 org diam lagi sedap ko ckp mcm2. depan belakang ko ngata aku..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Hubungan dgn mertua ok. Ada jgk terasa hati sikit2.. tp tu semua biasalah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mil salahkan aku sebab anak aku sakit kanser.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:01 PM | Show all posts
Cytarabine replied at 22-4-2019 02:21 PM
Mil salahkan aku sebab anak aku sakit kanser.

aisehh...
nape plak? cer cite.. cer cite...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
X tau la nak cerita macam mana..tapi pendek cerita dia salahkan aku seolah- olah aku tak pandai jaga anak aku sampai dapat kanser..btw anak aku kanser darah..haritu aku ada borak dengan sil pasal kesihatan anak aku ni..pastu mil aku datang mencelah cakap mak dulu x ada belajar biologi, sains ni semua anak- anak mak semua sihat je semua..Allah..tak ada sorang ibu mahukan anak dia sakit..banyak lagi dia sindir tapi aku diamkan aja.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:56 PM | Show all posts
Cytarabine replied at 22-4-2019 03:06 PM
X tau la nak cerita macam mana..tapi pendek cerita dia salahkan aku seolah- olah aku tak pandai jaga ...

jawab kat MIL u tu... 50% benih dari laki aka anak MIL
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 25-4-2019 04:56 PM
jawab kat MIL u tu... 50% benih dari laki aka anak MIL

MIL memang macam tu..kalau tak kena semua berpunca dari aku..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejap ok kejap tak. Mil suka naww minta duit. Pastu berjoli.. anak bujang dia sibuk nak kahwin, tapi malas nk kerja.. nanti mintak lagi duit utk blnja kahwin budak tu ye.. aku ni makan hati je dari sblm kawen smpai dah kawen ni.. hmm dala anak perempuan dia buat taik ngn aku, tu nasib baik dia backup aku dan faham perasaan aku pasal anak perempuan dia dah cm sundal sgt kan.. kalau tak mau aku benci pulak kat dia.. mak ayah aku x pernah susahkan aku.. skrg dengar ura ura nak ank bujang dia pulak stay ngn aku, memang aku kata NO lah.. ingat rumah aku rumah kebajikan ke apa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 02:31 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 6-6-2018 07:52 AM
Betul. Usaha utk menjadi mertua yg lebih baik kpd menantu kita sendiri nanti..

betul..pengalaman byk mengajar utk menjaga pekataan yg akan kuar dr molot
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 07:15 AM | Show all posts
now i know kenapa org ckp dapat family in law yg baik2 adalah salah satu rezeki terbesar dlm hidup....
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cytarabine replied at 22-4-2019 02:21 PM
Mil salahkan aku sebab anak aku sakit kanser.

Allahu.. Kenapa sampai dituduh begitu kat Cyta?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Cytarabine replied at 22-4-2019 03:06 PM
X tau la nak cerita macam mana..tapi pendek cerita dia salahkan aku seolah- olah aku tak pandai jaga ...

Allah... Patutnya dia syukur dan berdoa supaya anak2, menantu2 & cucu cicit dia sihat walafiat.. Kesihatan yg baik tu jua rezeki dari Allah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084810s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list