Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
165126
View
1188
Reply

Hubungan Dgn Mentua

  [Copy link]

Author: horatio_macho       Show all posts   Read mode

Post time 30-12-2017 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ngan mntua ok je...kdg2 dia kate pe buat dengar xdengar je...kalau amik pot,alamatmye hri2 la ak makan hti...yg pting rajin2 la spend skit kat dia..tdung ke,baju ke,tlekung ke...slain dpt pahala, dpt jgk amik hti dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2018 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah my mil sempoi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
After 7 yers...baru I dpt jejak kaki blk ke rumah mak mertua....alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2018 12:38 AM | Show all posts
umieanie replied at 10-1-2018 03:46 PM
After 7 yers...baru I dpt jejak kaki blk ke rumah mak mertua....alhamdulillah...

kenapa lama sgt?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 13-1-2018 12:38 AM
kenapa lama sgt?

kena halau bcoz mulut my ipar duai...bkn salah I....org tua ni sapa yg sampaikan dulu itu yg dia percaya....lg2 kalau libatkan anak tersayang...tapi I redho je...yg penting my hubby tau cerita sbnr...ambik masa 7 thn baru cerita sebenar muncul....n for seven yers I diharamkan jejak kaki disana...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 13-1-2018 12:38 AM
kenapa lama sgt?

kena halau bcoz mulut my ipar duai...bkn salah I....org tua ni sapa yg sampaikan dulu itu yg dia percaya....lg2 kalau libatkan anak tersayang...tapi I redho je...yg penting my hubby tau cerita sbnr...ambik masa 7 thn baru cerita sebenar muncul....n for seven yers I diharamkan jejak kaki disana...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2018 10:44 PM | Show all posts
umieanie replied at 14-1-2018 08:57 AM
kena halau bcoz mulut my ipar duai...bkn salah I....org tua ni sapa yg sampaikan dulu itu yg dia  ...

sedihnya
tapi on the bright side okey juga takyah mengadap drama
dan tiap tahun dpt beraya rumah family sendiri

syukur sume dah resolve
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2018 04:10 PM | Show all posts
Banyak MIL yg xpuas hati dgn menantu pompuan ni........
ape yg xpuas hati pn xtau
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 08:28 AM | Show all posts
Masa lafaz talak 5 tahun sudah,peguam nasihat kat ex dan saya..hubungan dengan mertua takan putus walaupun dah bercerai berai. Masa tu mak saya pun ada untuk bagi moral support kat saya.
Atas nasihat ini la saya jaga hubungan dengan mertua saya.

Setakat ini Alhamdulillah, hubungan masih baik dan harap2 ianya kekal aman sehingga akhir hayat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2018 10:00 AM | Show all posts
mak mertua jenis dengki dah 2 tahun kahwin, pun masih nak interfere marriage orang n selalu ckp perkataan cerai cerai. sedih. kdg kdg balik rumah dia jadi balaci kena bersihkan rumah dia. aku la mop, aku la sapu, aku la yg masak, basuh pinggan. dia? duduk tgk drama kat astro. dengan nak buat kerja rumah dia sambi jaga anak. penatttt. majlis kahwin kami buat nikah kecil2an antara keluarga dan kawan rapat je, tp dianggap hina. sedih betul.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2018 10:21 AM | Show all posts
I dulu slalu kena pukul dengan husb i. Mak mentua i pun tak suka kat I. baling periuk lah apalah. that time i tgah preggy. bila i dah selamat bersalin. Mulalah dia mengaku cucu. Kitaorang dah nak bercerai. Mak mentua i jumpa my mom. And minta cucu dia. Kalau tak di ugut dia akan amik anak I tu dari tangan i. And dia takkan bagi i jumpa. And anak i takkan kenal I. Masa tu dalam kepala otak I. I kena slamatkan anak i dari nenek sihir mcm ni. Mmg i kejam sikitlah panggil dia nenek sihir. Tapi nak buat macam mana. At last. I dengan ex husb i bercerai. Dia kena tipu dengan kekasih baru dia. Bekas mak mentua i yang i tau. DIa kena simbah air panas dengan kekasih baru ex husb i tu. SImpati tu memang ada. Tapi tulah. Bila teringat macam mana i kena dulu. Sikit pun dia tak endah. Tapi i tak pernah simpan dendam.  Bagi i. I masih hormatkan dia sebagai mak mentua i dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2018 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah I had the best FIL in the world and I still miss him sometimes.. MIL pula so and so je la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2018 07:20 AM | Show all posts
Owlknight replied at 20-4-2018 11:01 AM
Alhamdulillah I had the best FIL in the world and I still miss him sometimes.. MIL pula so and so je ...

Hang kawen dah berapa kali????

Kalau setakat baru sekali...how could you have been so sure that he was the best????


Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 01:32 AM | Show all posts
alhamdulillah... dh 11 tahun kawin, tp hubungan dgn mak mertua makin erat... syukur sgt... mmg the greatest MIL in the world...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 05:29 PM | Show all posts
carly_lah replied at 2-5-2018 01:32 AM
alhamdulillah... dh 11 tahun kawin, tp hubungan dgn mak mertua makin erat... syukur sgt... mmg the g ...

[youtube]KjyKqAwY4_w[/youtube]

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2018 07:05 PM | Show all posts

sorry lah... carly x boleh tgk video youtube yang bukan2... youtube x bg... sayang youtube kat carly... mcm manak lain la, segala bende tengok... asal boleh aje...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2018 12:45 PM | Show all posts
Edited by smurfetz at 3-5-2018 12:47 PM
Herlina replied at 6-3-2018 08:28 AM
Masa lafaz talak 5 tahun sudah,peguam nasihat kat ex dan saya..hubungan dengan mertua takan putus wa ...

Apa maksud dia takkan putus? Tak paham
Apa tugas/tanggung jawab ex menantu?
kalo sekadar respect/ hormat je tak pe lah

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 01:12 PM | Show all posts
mamiary replied at 19-3-2018 10:00 AM
mak mertua jenis dengki  dah 2 tahun kahwin, pun masih nak interfere marriage orang n selalu  ...

ada persamaan sikit.... tak bagi kita duduk asing dan semua kena ikut cakap dia je
dari makan apa sampai pergi mana kena ikut dia ...
tak boleh tengok kita suami isteri happy sikit mulalah create drama ect
penat sgt2 ... alangkah bestnya kalau dapat duduk asing dan hidup bahagia dgn suami tercinta .... mimpi sat
tak tahu nak buat apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2018 07:45 PM | Show all posts
Edited by dzaf at 5-5-2018 08:10 PM

.............................................edit.................................................
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2018 06:40 PM | Show all posts
walau mcmana pun..pengalaman ada mertua akan jadi pengajaran pada diri sendiri utk  menjadi mertua utk anak2sendiri kelak,,,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list