Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
167246
View
1188
Reply

Hubungan Dgn Mentua

  [Copy link]

Author: horatio_macho       Show all posts   Read mode

Post time 3-4-2007 11:28 PM | Show all posts

Reply #1 horatio_macho's post

very very very good...sampai dia nak mintak saya jaga dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2007 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by namo at 2-4-2007 12:02 PM
ok jek dgn mertua, alhamdulillah dapat mertua yg ok. kita org lambat dpt anak, almost 4 years br dpt baby, tak pernah sepatah pun my family in law tanya, it makes me comfortable. Kalau dapat jeni ...



Bagi setengah orang memang dapat in law yg baik, ,memang bertuah kan?

Nenek pun tak ada masalah dengan mertua.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2007 03:02 PM | Show all posts
kenapa kene ada 'jadi pak/mak turut mentua?' aku dgn mentua alhamdulillah xde problem & xdela jadi mak turut dia plak. respect mcm respect mak kita jugakla sbb dia mak suami kita.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 05:18 PM | Show all posts
GH pon OK je ngan mertua...
mertua GH baik.. cuma kekadang tu terasa cam terpaksa gak dengar ckp dia .. kekadang rasa taknak ikut tp pikirkan dia mak laki kita.. mak kita jugak kan.. so ikut kan je laa.. tp as long as tak menyusahkan diriku .. GH ikutkan aje mana yang baik...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2007 03:04 AM | Show all posts
alhamdulillah, pak ngan mak mentua best.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2007 08:57 AM | Show all posts
best lah kauorang . my in law kalau we seperate sekarang dia lah paling tepuk tangan dulu sedihkan.

nak buat cam mana orang tak suka. dah tu bangsa lain pulak. tapi yang peliknya perkara yang sama jadi kat mil dulu dengan fil punya family now dia buat kat kita patutnya dia faham kan.

anyway. ciao
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 12:00 AM | Show all posts
ok jer dgn mertua.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 01:01 AM | Show all posts
Hmmmmmmmmmmmmmmmmm.... Mentua ku baik .. aku jer yg tak baik hehehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 02:23 PM | Show all posts
sy ngan MIL ok jer. jarang jumpa.
lagipun sy bukan jenis suka berckp
lebih byk mendengar.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 02:57 PM | Show all posts
mak mentua akak ok je...biasa la dah tua....kekadang tu cakap pun benda-benda yg tak logik...dgr je lah...angguk je la...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 10:07 AM | Show all posts
ok aje ngan mak mentua....cuma kekadang orang tua kan ada pe'el dia....ada tempat dia nak menang gak...tapi sebab mak mentua...kasi can la dia menang....hihihihi....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 10:08 AM | Show all posts
mak mentua ku...ku anggap ibuku jua la....raya belikan baju...handbag...kasut...suke ler dia....balik jenguk dia pon sekali sekala aje....dok jauh
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 10:20 AM | Show all posts
mula perkahwinan macam duri, mertua tak suka orang negeri sembilan  bersalin anak pertama dia
tak datang tengok, tap aku buat muka tak malu balik je umah dia walaupun dia tak layan aku.
makan pun aku tak campur ngan dia dia makan ngan somi aku, aku makanlah sorang-sorang
tapi berkat kesabaran kami berdua and family aku tak pernah  masuk campur walaupun aku
mencurah perasaan kat diorang, akhirnya aku di terima. ketika saat akhir hayat mereka
aku berbangga kerana aku dapat berbakti pada mereka.prisnsip aku mudah je kalau marah, biar dia
(MI) marah kat aku jangan marah somi aku. biar dalam apa perkara biar aku yang tak baik kerana aku
tak nak somi aku jadi Al Qomah. normaly masaalah lebih dengan ML. FL baik sangat ngan aku
selalu jadi pembela aku.  Al Fatihah tuk kedua mereka semoga roh mereka sentiasa dicucuri rahmat.:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 10:49 AM | Show all posts
aku plak lagi best heheh barulah beli handset 3G masa dapat bonus tue pun sebab handset dah rosak.... pastue MIL tgk handset aku and dia berkenan dia kata phone dia mcm phone budak2...dia nak gak ada 3G and camera... aku pun terdiamlah....
pastue aku cakap kat hubby aku kalau ibu nak ambiklah..aku pakai yg biasa jerk  nada sedih nie tp tak leh nak kata apa... and esoknya hubby bagi hadiah handset lagik canggih dari yg ada skang siap ngan duit bonus yg aku beli handset tue skali hubby bagi... sebagai hadiah kekononnya pengorbanan aku huhuhuh so aku happy MIL aku pun happy sebab tue aku kata tak rugi happykan MIL sebab kalau hubby happy sama sure dapat balasan yg baik!
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 11:51 AM | Show all posts

Reply #54 errynn's post

bestnye..tp kalu laki wt bodow je cmne..hehe
ej lom kwin lg tp maybe weekend ni ikut bg blk umah fmly dier..
maybe tido sana dlm 2/3 ari..this is my 1st time la..
any idea ape nk sembang ngn makpak n akk dier...
ej ni bkn jenis mesra alam lg2 ngn org tua nih..
bf ej soh wt ramah tp its not me..
takkan nk blakon lak..tu hipokrit namenye kan..
cmne eh..bg la nsht wahai akk2 n abg2 sumer...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 11:53 AM | Show all posts
tade beza macam dengan mak pak sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 11:54 AM | Show all posts

Reply #55 ej177's post

tak yah sembang banyak banyak angguk dan senyum je
kalau dia tanya pandai wat tu wat ni tak cakap je tak tau nanti
belajar ngan mak lah  mesti dia suka
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 11:55 AM | Show all posts

Reply #55 ej177's post

first impression penting ej...
so borak jerklah apa-apa pun kalau mak dia tgh memasak glah turun dapur skali tolong memasak... kalau mak dia jenis pendiam dan berat mulut lagilah ej kene tanya mcm-mcm.... tanyalah apa-apa jerk soalan bodoh....
jgn ej pun diam sama.... mcm rynn first time jumpa mak dia.... rynn tanya sepatah mak dia jawab hmm... oh... ye... tue jerk..sedih giler tp rynnt ak putus asalah... try gak untuk ambik hati....

hubby rynn jenis anak mak so kalau gembirakan mak dia...dia akan lebih sayangkan rynn... sebab tue rynn cuba sedaya upaya ambik hati MIl rynn... sebab MIl jenis pendiam...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 12:01 PM | Show all posts

Reply #57 arasham's post

hikhik...
mmg ej tak tau wtpe pon..pndai mkn je..hehe.
tq2 4 the advice..
kng kalu byk ckp kang tersalah ckp lak lg susah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2007 12:03 PM | Show all posts

Reply #58 errynn's post

tp tak tau nk tnya ape..
takut la jd cmtu sb ni 1st time jupe..
msti mak dier pon malu2 ayam gk kn...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082316s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list