Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
163398
View
1186
Reply

Hubungan Dgn Mentua

  [Copy link]

Author: horatio_macho       Show all posts   Read mode

Post time 1-4-2007 10:56 AM | Show all posts
hubungan dengan keluarga mentua memang baik... malah saya lebih rapat dengan mentua... hubby saya pun tak berapa rapat sangat dengan mak n ayah dia sendiri... mak mentua saya.. kalau ada apa2 hal... mesti beritahu kat saya dulu... dia susah sket nak bagi tahu kat hubby... sampai hubby selalu kecik hati dengan mak ayah n adik beradik dia sendiri...

harap2 agar hubungan kami akan baik sampai bila2... Insya Allah... AMIN
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 09:26 AM | Show all posts
Hanni dgn mak pak mertua biasa2 je. pernah kecik hati, sbb kitorng ni xde anak lg, so Hanni terasa mcm dipinggirkan compared dgn adik bradik ipar yg lain . Kalo bwk MIL/FIL pi jln2 (contohnya rumah sedara ke), then katakan ada baby kat situ, so bila Hanni dukung baby tu, musti MIL ckp, "hah pegang lama2 sket, biar cpt lekat dgn Mak Lang tuh".  sedih sgt , tapi nk buat camner, sengihkan aje, walaupun di hati Tuhan je yg tau.
Diorang pun jrg2 dtg rumah, kalo dibandingkan dgn anak2 yg lain. But try to think positive, mungkin sbb rumah kitorang jauh..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 10:08 AM | Show all posts
x sama mcm mak sendiri....   susah nak terima...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 10:24 AM | Show all posts
so far so good...alhamdulillah...harap2 berkekalan smpai bila2...mak mertua hani salu ckp dia nik layan menantu2 dia baik2 sbb dia nak anak pompuan dia nnt pon dilayan baik2 sbg menantu....MIL hani ada sorang je anak pompuan...bongsu lak tu...tu yg dia concern sgt tu....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 11:04 AM | Show all posts
mak mentua haku jenis pendiam..kalo byk ckp pun ngan hubby je..kang kalo dia ckp kang haku lak tak paham..haku lebih suka berciter ngan pak mentua..dia jenis yg sporting..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 11:09 AM | Show all posts
ok jerk ngan mentua kekadang jerk rasa jeles hehehe
Reply

Use magic Report

spidernfly This user has been deleted
Post time 2-4-2007 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by faraway at 1-4-2007 01:00 AM

dulu masa me, laki, mama & papa mentua makan kat restoren, ada clown yang buat bunga binatang dr belon..
papa mentua sibuk panggil si clown tu utk minta buatkan binatang belon tu utk me   
bisik bisik me kata ngan laki, tau menantu bongsu, tapi bukan bermakna me umur 5 tahun



ekekekke lawak lawak..... dia hint tu nak cucu... haiseh man...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 12:02 PM | Show all posts
ok jek dgn mertua, alhamdulillah dapat mertua yg ok. kita org lambat dpt anak, almost 4 years br dpt baby, tak pernah sepatah pun my family in law tanya, it makes me comfortable. Kalau dapat jenis yg mendesak asyik duk tanya jek..tensen jugakkan... Alahamdulillah, bersyukur sesgt.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 12:27 PM | Show all posts
Originally posted by spidernfly at 1-4-2007 10:46 PM
ekekekke lawak lawak..... dia hint tu nak cucu... haiseh man...

heheh tak taulah pulak...   sbb hint hint camni
selalu buat buat tak nampak aje..
Reply

Use magic Report

spidernfly This user has been deleted
Post time 2-4-2007 09:06 PM | Show all posts
Originally posted by faraway at 2-4-2007 02:27 PM

heheh tak taulah pulak...   sbb hint hint camni
selalu buat buat tak nampak aje..



so tunggu apa lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 09:18 PM | Show all posts
Originally posted by spidernfly at 2-4-2007 08:06 AM



so tunggu apa lagi?

adalah tu nanti, cuma tak tau bila..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 09:56 AM | Show all posts
hm..
aku ok dgn mertua
dia pun baik
tpi biasa la kan
kita ni kdg2 dgn mak sendiri pun ada gak yg tak kena
mcm tu jugak la dgn mertua
tapi setakat ni ok je

dan, mil aku gak la yg temankan aku dlm labor room masa aku nak bsalinkan anak ke2 ritu
dan skrg aku tumpang tido kat uma dia weekdays je..weekend baru balik uma sendiri
aku balik kije  je tgk2 baju kotor sume dah siap basuh dan lipat
mana nak dpt mil mcm tu kan...baik..soft spoken ...
sikit2 tak kenan tu biasa larrrrr....
mana nak perfect je kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 10:22 AM | Show all posts
future mil ble x..
hehe...
stakat ni ok la... dh la skang ni fiance slalu bwk blk umah dia..
fmil ok.. pandai2 la layan dia borak, psl dia mmg kaki borak..
layaaaaaann jela..
klu cam bab masak2 eda kadang2 tolong gak, tp eda jenis xsuka ramai2 kat dapo.. xtau nak wat ape..
klu eda x tlg dia masak, eda punye keje la nnt basuh pinggan pas makan..
hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 10:41 AM | Show all posts

Reply #32 hazeleye's post

ok la 2 mil temankan... mcm kiko mil dah siap warning sbb kiko due on september... dia akan ke mekah nak buat umrah sepanjang ramadhan... tapi x pe mother kiko ada... x kecik hati pun....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 10:42 AM | Show all posts

Reply #32 hazeleye's post

ok la 2 mil temankan... mcm kiko mil dah siap warning sbb kiko due on september... dia akan ke mekah nak buat umrah sepanjang ramadhan... tapi x pe mother kiko ada... x kecik hati pun....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 01:25 PM | Show all posts
aku dengan MIL ???  cukup sekadar aku hormat dia sebagai org tua ....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 02:47 PM | Show all posts

Reply #36 sleepingbeauty's post

i pun sama gak,, tak lebih tak kurang, coz my hubby pun tak rapat sgt ngan mak dia, so bagus jugak tu... mil i kat brunei, jarang sekali berjumpa. bila j umpa pun mcm biasa gak... i pulak tak reti nak bodek2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 05:05 PM | Show all posts
Biasa larr... kengkadang OK, kengkadang KO.  Tapi aku nie fikir dia pun manusia, ada larr tu tak kena kat mana2... tapi malas nak ambik pot sangat coz kengkadang aku jugak jadi puncanyer... heheh...  Pasang surut gitu2 ajerk larr aku ngan mak mertua ku...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 10:17 PM | Show all posts
dulu aku tak reti psikologi ni....
asyk tak setuju je ngan mak mentua aku...
jadi... korang paham aje lah kan...:gila:

pas tu...lama2 aku buat bodo je...
bosan ah asyik sakit hati nih....
semua dia cakap aku kata ok...
apa? ok? ok? betul tu.... ho.. betul tu..

sekarang ni aku la menantu kesayangan:bodek:

laki aku pun selalu puji aku sbb baik ngan mak dia:love:

apa-apa sajalah... utk suami ku tersayang
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2007 11:12 PM | Show all posts
aku dgn MIL ok jer. Sebab aku menantu pilihan so x der masalah. Aku senang bercerita dgn dia. Tapi bile biras2 yg lain nampak jeles aku slow down sikit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088610s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list