Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
165274
View
1188
Reply

Hubungan Dgn Mentua

  [Copy link]

Author: horatio_macho       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-3-2007 05:12 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Sasha at 23-1-2017 02:15 PM

Survey sket.
Single Polls, Total 617 Users voted
16.37% (101)
68.56% (423)
15.07% (93)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 05:29 PM | Show all posts
terkecik hati...terasa dgn mentua tu beselah. dgn mak sendiri pun kekadang macam tuh gak.  mk mentua nilam jenis yg sgt2 'peramah'   sampai kdg2 nilam rasa dia xyah nak ngomel pasal benda tu....boring jek dgr.
kalo dia dok ngomel tuh....nilam buat xtau jek. tapi jwb ala kadar lah aper yg dia dok cakap tuh....kang dia plak yg kecik hati
bila bgtau hubby....hubby mesti cakap, mak dia mmg fill semulajadi suka bercakap. masalahnyer....banyak benda tuh dia ngomel untuk diri dia sendiri plak!!! konfius aku.....:ketuk:
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 05:44 PM | Show all posts
alhamdulillah setakat ni takde masalah...
ok2 saje...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 09:39 PM | Show all posts
Tak pernah jumpa mertua .
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 10:08 PM | Show all posts
alex ngan mertua - ok saje, alhamdullilah....

mana ada yg perfect.... terkehel sana sini tu, biasa laaa.... ngan mak sendiri pun kadang2 terkehel, inikan plak ngan mertua....  
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 10:18 PM | Show all posts
dah pernah jawab tp kat benang lain......ngan MIL ok...dia senyap tak byk songeh...FIL cerewet sikit, anak2 dia pun ngaku ayah dorang cerewet...hanya MIL yang lulus masak utk dia....FIL ni suka bercerita, suka bagi nasihat...so kena dengar la...jangan melawan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 10:26 PM | Show all posts
bawak gi jalan2 selalu...suka le dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 06:01 AM | Show all posts
mak mertua?biase je tp kalau balik kg hubby jgn la lebih dr 2hari.poning kepala2 den!
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 06:19 AM | Show all posts
kecik hati tu adatlah..
tapi jgn simpan dalam hati..
kesimpulan best jugak jadi menantu bongsu dlm family ni..
Reply

Use magic Report

spidernfly This user has been deleted
Post time 31-3-2007 07:52 AM | Show all posts
kecik hati itu adat. sedangkan dgn mak sendiri pun dia boleh bikin ku hangen satu badan.

best ke menantu bungsu faraway? ku pulak menantu sulung. apa2 decision kekadang, MIL pass to me.... lesen agong... ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 08:52 AM | Show all posts
Originally posted by spidernfly at 30-3-2007 06:52 PM
kecik hati itu adat. sedangkan dgn mak sendiri pun dia boleh bikin ku hangen satu badan.

best ke menantu bungsu faraway? ku pulak menantu sulung. apa2 decision kekadang, MIL pass to me.... les ...

heheh best terutama bab dpt hadiah
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 09:56 AM | Show all posts
Sebagaimana aku dgn kedua ibu-bapa ku, begitu jugalah aku dgn mereka, ISYAAALLAH.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 10:14 AM | Show all posts
nak tumpang sampuk sikit.

Hubungan saya dengan mertua baru nak baik. Itu pun selepas suami masuk wad dekat 3 minggu. Bila dia tengok, saya tak balik2 rumah. Memang sepenuh masa di hospital. Anak kat rumah pandai2 la. Dia tak berapa suka sebab saya berasal dari keluarga yang sederhana. Harap2nya hubungan kami akan menjadi lebih baik selepas.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 10:17 AM | Show all posts
Teringin gak nak manja-manja ngan mertua ni. Rumah kami dekat je tapi pegi rumah mertua setahun 2 kali, time raya.
Reply

Use magic Report

spidernfly This user has been deleted
Post time 31-3-2007 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by faraway at 31-3-2007 10:52 AM

heheh best terutama bab dpt hadiah



ekekekeke.... betul betul... ku pun selalu dpt hadiah. tapi la ni... hadiah dia selalu belikan anak2 ku pulak dah... haiyah!! the last time ku balik m'sia, MIL ku belikan ku blender. wakakakakaka.... ku ngadu ku tarak blender. cuma ada the hand held blender tu. mmg ada niat nak beli. tup tup... dlm bilik ku tgk blender.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 03:19 PM | Show all posts
mak mertua soft-spoken, very sporting
walaupun dia tak educated, tapi berpandangan luas
so far, kalau vvenus ada problem dgn hubby, dia akan back-up vvenus

pak mertua lak, pun baik orgnya
jarang jumpa sebab dah divorced dgn MIL, ada new family
an older version of my hubby.  satu cop habis.  hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 07:45 PM | Show all posts
Tak ada masalah aper2 pon dia baik je, kekadang teman call juga tanya khbar, laki teman pon selalu gak suruh call mak dia. kalau laki teman ada dia jelah yg call   sampai sekarang ni tak adalah masalah ok je, lagi pon teman tak penah control kalau laki teman nak bagi duit ke aper ke. Bila laki teman ada duit lebih nak kasi mak dia pi aji ke teman memang tak kesah sangat. Buat masa ni memang tak ada masalah dengan teman le line clear
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 11:00 PM | Show all posts
Originally posted by spidernfly at 30-3-2007 10:35 PM



ekekekeke.... betul betul... ku pun selalu dpt hadiah. tapi la ni... hadiah dia selalu belikan anak2 ku pulak dah... haiyah!! the last time ku balik m'sia, MIL ku belikan ku blender. wakak ...

dulu masa me, laki, mama & papa mentua makan kat restoren, ada clown yang buat bunga binatang dr belon..
papa mentua sibuk panggil si clown tu utk minta buatkan binatang belon tu utk me   
bisik bisik me kata ngan laki, tau menantu bongsu, tapi bukan bermakna me umur 5 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 11:01 PM | Show all posts

Reply #18 faraway's post



Best apa menatang belon tu.... My doter pantang nampak benda alah tu...mesti mintak punya....
Reply

Use magic Report

lmokhtar This user has been deleted
Post time 1-4-2007 10:17 AM | Show all posts
Hubungan aku dgn mak mertua aku perfect. Aku sayang mak mertua aku. She is the sweetest,most kindest person I've ever met. Cuma pak mertua and adik ipar aku yg selalu buat aku kecik hati. Ntahlah...dia ni jenis susah nak mesra dgn org kot. Tu yg buat & cakap suka hati jek. Tapi apa2pun dia tetap bapak laki aku,so suka tau tidak...telan and simpan dlm hatilah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100921s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list