Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
34942
View
577
Reply

-- Cikgu Cikgu Di Board Ini --

[Copy link]

Author: hacker       Show all posts   Read mode

Post time 25-12-2006 03:12 PM | Show all posts
baru nak jadi cikgu thn depan...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2006 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by juanalisa81 at 25-12-2006 03:12 PM
baru nak jadi cikgu thn depan...hehe



tahniah, sediakanlah diri untuk menghadapi suatu keadaan yang mungkin jauh berbeza dengn zaman kita sekolah dahulu. walau apa pun yang terjadi, nikmatilah keseronokan kerjaya yang telah anda pilih. insyaallah, anda akan mampu mengharunginya tanpa banyak masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 01:49 AM | Show all posts
kire bulu kambing
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 03:47 AM | Show all posts
mak aku cikgu la......
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 05:30 AM | Show all posts
maseh charlie!x sabar jugak rasanya..tp mengenangkan time praktikal dulu ble tahan bebudaknya takut jugak dibuatnyer
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 09:07 AM | Show all posts
ashrita, boleh terangkan dengan ringkas dan terperinci, apakah kegunaan perisian tersebut?
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 09:30 AM | Show all posts
lecturer xde ka???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2006 01:46 PM | Show all posts
la lama betul thread ni aku yang buat tahun 2004 la ni dah masuk tahun 2007

p/s ; cikgu2 meh la lepak sini http://www.cikguonline.com
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 26-12-2006 07:00 PM | Show all posts
Perkara paling utama dalam pengajaran dan pembelajaran bukanlah persediaan mengajar...tapi KAWALAN KELAS. Sebaik mana pun persediaan bahan dan penyampaian, tapi kalau kelas tak terkawal. tiada maknanya...

sekadar berkongsi dari pemerhatian dan pengalaman.

back to school part 6..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 07:39 PM | Show all posts
cm gerun je jd cikgu ni..
tp in a few years i'll be a teacher..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 08:14 PM | Show all posts
Aku tingin nak jadik cikgu la dah buhsan wat akaun...hampess keja pg balik ptg cikgu best banyak cuti...takde pressure sgt / deadines bagai...aku nak jadik cekgu SEKOLAH WAWASAN ok tak...multi races tu

Apa qualification nak jd cikgu sekolah wawasan ni eirks....aku siyes nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 08:57 PM | Show all posts
soya,
you might want to think again before you decide kalau itu sebab untuk ko menjadi cikgu :lol
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2006 10:19 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 26-12-2006 08:57 PM
soya,
you might want to think again before you decide kalau itu sebab untuk ko menjadi cikgu :lol

Apesal tak leh ka...anyway bukan pasal cuti tuh...mmg dari kecik aku nak jadi cekgu...aku ske ajar bebudak...kekecik pun aku selalu main2 jadi cekgu...angan2...tp aku lepas skolah masuk u dan terpaksa amik accounting & bis study plaks...and automatically aku jadi accounting personnel pastuh yg tension nih... berkecai cita2 aku nak jadi chekgu...ko tau la dedulu kan bukan bleh pilih faculty cam skang nih...aku minat jer tgk bubudak education faculty kat u dulu...sian aku melepas tak dapat masuk...

Anyway aku ske tgk chekgu2...riang ria ceria takde tension...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 12:13 AM | Show all posts
guru memang pelakon yg hebat. di wajahnya ceria tapi di hatinya, Tuhan aje yang tahu

p/s: apa pun minat kita ia perlu lahir dari hati, baru ia terpancar di wajah.....
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 27-12-2006 01:22 PM | Show all posts
kalau soya betul-betul minat...silakanlah...pakcik mengalu-alukan.

Cuma jangan tengok luarannya sahaja. cuba carik kawan atau berbual2 dengan cikgu-cikgu untuk dapat gambaran bagaimana keja cikgu ni...ok.

Semoga berjaya soya.
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 27-12-2006 01:25 PM | Show all posts
pagi tadi pegi hospital sebab ada appointment ngan doktor pakar. balik jek terus pegi sekolah..tolong buat streaming kelas form 1 dan peralihan. selesai.Jumaat ni pengurusan kelas dari pagi sampai tengahari. tahun ni kena pegang kelas 1D. tengah prepare untuk pengurusan kelas lak ni...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 06:48 PM | Show all posts
saya pon cikgu...huhuhu...br nmpk thread neh
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 09:07 PM | Show all posts
julia ngajo dimana?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2006 09:18 PM | Show all posts
good luck, pakcik. sherrina la ni dah tak keje, so takkan masuk skolah lah. fokus keje sendiri iaitu di tuition centre dan baru2 ni ada dapat offer ngajo tuisyen di umah student yg kurang sempurna. Down syndrome yg tak serius, leh gi skolah tapi umur 13 tahun level IQ dia darjah 3. Tak sabo nak tunggu kelas bermula ngan student tu. sherrina kenal dia sejak dia skolah rendah lagi, baru la ni dapat peluang ngajar dia.
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 27-12-2006 09:37 PM | Show all posts
oh, dah tak masuk sekolah lagi ek? hmmm...lamanya la pakcik tak masuk kat cari ni kan. sampai perkembangan sherrina (dan lain-lain) pun pakcik tak tau.

Sherrina...budak tu masuk kelas pendidikan khas ya? bagus lah..kelas pakcik dulu pun ada budak integrasi pendidikan khas masuk...budak autisma. tahun ni pun ada sorang akan masuk kelas pakcik.

Pernah mintak untuk berhijrah ke unit pendidikan khas..tapi apakan daya Kementerian tak luluskan...huhuhuuhu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104666s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list