Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
34951
View
577
Reply

-- Cikgu Cikgu Di Board Ini --

[Copy link]

Author: hacker       Show all posts   Read mode

Post time 18-3-2006 07:16 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 18-3-2006 06:59 PM
tuah,
banyak nye jawatan yg ko pegang. ada ke masa nak mengajar?


pandai2 la adjust masa.. tu jawatan tak termasuk projek2 lain seperti jurulatih dan lain2.. tp tulah.. best gak bile tgk anak2 murid berjaya.

Originally posted by sherrina at 18-3-2006 07:00 PM


naya kat cikgu sikit je, naya lebih kat budak2.....dapat cikgu yg bukan pakar dlm bidangnya.....


hehe. perkara biasa berlaku kat sekolah.. ngajar tak ikut opsyen. tp ikut kekosongan subjek..
cam aku skrg.. lagi pening. opsyen math. tp kena ajar math dan BM.. gile pening ngan subjek bahasa... tp takpela.. terpaksa gak ngajar sambil belajar..

[ Last edited by tuahayam at 18-3-2006 07:18 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 12:52 PM | Show all posts
good luck tuah. ingat, jangan jadik cikgu spt lilin yg membakar diri untuk menerangi ...sbb bila lilin terbakar habis, gelap gelita sekelilingnya. jadi guru seperti mentari yg sinarnya menyinari seluruh alam....setiap masa dan takkan habis sehingga hari kiamat menjelma.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2006 09:55 PM | Show all posts
ahaii saya juge seorang guru di Sek Men Teknik..

sekian dimaklumkan..

p/s- sesapa nak berkenalan pun boleh :pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 09:46 PM | Show all posts

salam n good day

I seorg guru, sedang dlm cuti belajar..

Actually tak berminat sgt nak berforum ttg isu2 guru & sekolah.  Mungkin nak tukar angin kpd isu2 lain.  Bila teringat sekolah terasa penat pulak he he eh he he he

C ya all around

Take care
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:40 PM | Show all posts
Aku hari hari mengadap, mendengar keluh kesah, aduan dsb dari Guru-guru kerana aku keje sbg Penyelenggara, Repair dan Pembekal peralatan spt notebook, lcd projector, printer etc. untuk PPSMI kepada guru2 BI Sains dan Math ke sekolah2.... lagi poning kpalooo ngadap feel dan kerenah guru2 ni, SORI ye kpd sume guru2 ... jgn mara ye....
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2006 11:50 PM | Show all posts
dragger,
eh...awak bhgn pembekal hardware. company sherrina lak tang pembekal training PPSMI. haru biru haritu. brontox berpeleseran...habis semua kene
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 3-9-2006 09:11 AM | Show all posts
Originally posted by dragger at 2-9-2006 11:40 PM
Aku hari hari mengadap, mendengar keluh kesah, aduan dsb dari Guru-guru kerana aku keje sbg Penyelenggara, Repair dan Pembekal peralatan spt notebook, lcd projector, printer etc. untuk PPSMI kepada ...



hehehe...rileks aaarr dragger
ekau yang sekali sekalo poie sekolah pun poning ngan 'pakcik-pakcik' dan 'makcik-makcik' tu. cubo ekau bayangkan pengetuo yang hari-hari dok mengadap diorang tu semuo....muahahaha

pakcik - sabar aja laaaa...janji kerja jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2006 01:53 PM | Show all posts

Reply #1 hacker's post

untuk cikgu-cikgu .. saya ada satu program untuk memudahkan cikgu-cikgu mengajar pelajar2 iaitu dengan
menggunakan program Score A.. kalau cikgu-cikgu nak tau dengan lebih lanjut boleh e-mail saya di ashnitra@yahoo.com .. Program ni telah digunakan di sekolah2 bistari dan terbukti berkesan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 08:00 PM | Show all posts

cuti ni cikgu buat apa?

panjangnya cuti cikgu - cikgu. cikgu semua buat apa cuti panjang-panjang macam
ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 08:09 PM | Show all posts
hehe.. cam aku.. minggu pertama cuti masih gi sekolah..

tp skrg duk umah je. layan PS2..

tp 3 minggu lagi ada gak keje.. kena gi sekolah..

[ Last edited by  tuahayam at 26-11-2006 08:18 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2006 10:59 PM | Show all posts
anjurkan kem sains & english, siapkan modul pelajaran komputer dan modul latihan catur. Lupa, kene siapkan thesis....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2006 09:29 AM | Show all posts
Kena jaga STPM kat Assunta, PJ.... After this, nak spend more time with my 3- years- old daughter, nak ajar dia membaca and doing simple maths. And also nak potty train dia.... Susah sangat nak suruh dia poo poo kat potty.... Ishh..ishh..ishh...

And also nak prepare Powerpoint slides for subject Engineering Technology Form 5. Soalan2 latihan semua dah siap, so cuti kali ni rasanya lebih relax lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2006 08:27 PM | Show all posts
saya..cuti ni masuk maktab...belajor semulo...ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2006 09:34 PM | Show all posts
minggu 1st cuti kena gi sek siapkan markah budak...
minggu akhir ni kena dtg sekolah lak meeting n pendaftaran
Cuti ni dptla gak gi bercuti...selebihnya duk depan pc ni la....
*Rasa cam sekejap jek cuti eh....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2006 09:42 PM | Show all posts
ermm aku bukan cekgu..tapi adik aku cekgu....

sepanjang cuti sekolah ni..aku nampak dia sibuk buat syllabus chemistry & add maths untuk classes tahun depan....
arrange schedule part time tuition classes....pastu mengajar adik adik us subject chemistry and physics...
now dia bz marking paper chemistry ..dia ckp sure this year grade turun teruk...paper student kl johor terengganu ... miserable :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2006 11:14 PM | Show all posts
Dari belum cuti lagi dah kena jaga STPM macam mamaIlya.

Habis je jaga periksa , Dok rumah je melayan anak2...Projek mengemas rumah. Ada juga bawa diaorang pegi jalan2 around KL . Last week pergi PD for 2 days.
Hari ni dah start meeting . Besok ada lagi..Next week lagi penuh meeting .
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2006 04:06 PM | Show all posts
Nasib baik la sekolah aku sehari je meeting.. dah a tu.. serentak lak dgn hari pendaftaran murid.. tahla camne.. mesti kelam kabut..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2006 06:19 PM | Show all posts
minggu pertama, siapkan kerja yang belum siap (maklumla kerja cikgu bukan mengajar je beb)
minggu 2 dan 3 : makan kenduri, melawat sanak saudara, balik kampung bini,
minggu 4: balik KL, selesaikan urusan sekolah.
minggu 5: balik semula ke kelantan melawat sedara mara.
minggu 6 dan seterusnya: balik semula ke markas operasi dan siapkan serta bersedia untuk menghadapi bakal anak didik.

cuti-cuti ni la nak rehat rehat sikit fikiran. tapi semua tu terpulang kepada cara pentadbir sekolah dan guru itu sendiri dalam menyusun jadual kerja mereka. walaupun cuti guru nampak panjang, tapi sebenarnya ada juga kerja yang berkaitan dengan sekolah yang dilakukan dalam cuti. cuma benda ni memang orang tak nampak, sebab tu ramai orang luar ingat, cuti cikgu panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang (kononnya la)
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 25-12-2006 01:48 PM | Show all posts
Alhamdulillah,
Objektif nak siapkan modul pembelajaran geografi tingkatan 1 dah selesai. tinggal sikit masa jek lagi untuk betul-betul cuti. itupun mulai 18hb baru ni dah masuk sekolah semula. cuma tinggal cuti krismas ni dan cuti raya haji, tu aja.

ingat dulu,kata-kata bekas pengetua...cuti ni yang seronoknya paling lama pun 2 minggu aja, lepas tu mesti cikgu2 teringin nak cepat2 balik sekolah semula...hehehe...memang betul pun...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2006 02:02 PM | Show all posts
best gak jadi cikgu nih  ..:hmm:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083293s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list