Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102677
View
317
Reply

Aktiviti Guru, Murid Dan Sekolah (Bergambar Sahaja)

[Copy link]

Author: CharlieDale       Show all posts   Read mode

Post time 14-5-2007 09:05 PM | Show all posts
Originally posted by Muntz at 8-5-2007 10:36 PM
Bestnya.. report lar lagi.. nanti aku kasik kredit..


rasanya muntz ni mod yang paling pemurah... baguslah ko muntz.... murah rezeki............
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 12:05 AM | Show all posts
Selamat hari guru utk semua guru-guru...
Lepas ni boleh letak gambar-gambar sambutan hari guru dan gambar hadiah dari murid...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 05:51 AM | Show all posts
:love:happy teacher's day..:love:
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2007 10:21 PM | Show all posts
SELAMAT HARI GURU.........adohhhh...penat betullah ari ni...
macam2 acara sukanneka, acara memancing dan acara pentas dijalanan...
adehhh...puas kami kene dera dengan bebudak...macam2 soh buat...
tapi tu dah kene warning awal2..jangan perbodohkan guru....  
seronok betul....memula pepagi macam biasa la..kami diarak ..kelepang.kelepung..
dengan kompang..rasa macam pengantin pulakkk...ecehhh...

Guru-guru diarak                                                     seronok kawan2 ct

   
           
budak2 tunggu sambil ucap Selamat Hari Guru                  Sebahagian anak-anak didik

        

lepas tu perhimpunan dan dengar perutusan yang bla..bla..tentang modal insan...
tentang pelan pembangunan insan....habiss..

Barisan PK'S  dan PIBG                                                       Welcome dance                 

     
        
pas tu break 1/2 jam...lepas sarap...kami mula dengan acara sukaneka...

sorry...gambo x sempat amek..bz dengan sukaneka....  
acara : bowling kelapa...pijak belon lawan..kutip kacang hijau dan
acara yang paling seronok iaitu memacing....dalam kolam sains sekolah...
seronok taww...banyakkk ikan..group kami berjaya pancing seko keli besooo...
kumpulan lain ada dapat gak 1- 2 eko..ikan keli/ talapia dan sepat ronggeng...

pas tu acara dewann...tahun ni bebudak buat persembahan all-out...

Tarian Zapin                                                     Tarian India (budak cina pun menari - bju kuning + biru)

     

satu lg tarian india (ada budak india, melayu dan cina)           Tarian sewang (tah mana budak2 ni belajar..)

      
                                       

so kengkawan..enjoyyy the foto ok..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2007 09:03 AM | Show all posts
assalamualaikum..

Ni saya nak tempek pic2 sekitar Kejohanan Bolasepak MSSS 2007 yang sempat saya rakamkan.

Tarikh: 13-17 Mei 2007.
Tempat: Hulu Selangor.
Penginapan: Kolej Harun Aminnurashid, UPSI Tanjong Malim...

Kategori 15 tahun ke bawah.

         

Ni Team Daerah saya...                                                        Team Projek Selangor ( SMK Seksyen 11, Shah Alam)
                                                                                           (Johan)

         

Pasukan Gombak (Naib Johan)                                                               Pasukan Kuala Langat

      

Hulu Langat VS Sabak Bernam                                                 Hulu Langat VS Kuala Langat

Pemain-pemain di pilih untuk mewakili MSSS ke peringkat MSSM di Pahang Awal Jun.

[ Last edited by  sayawifenikmie at 18-5-2007 05:39 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2007 10:53 AM | Show all posts
Kategori 18 tahun ke bawah.

     

Pasukan Daerah saya...Hulu Langat                                                 Pasukan Petaling


     

Pasukan Gombak( Naib Johan)                                            Pasukan Hulu Langat (aksi sebelum Game final)

      

Majlis Penyampaian Sijil dan Hadiah...                                 EMMM wakil pemain Hulu Langat menerima hadiah
                                                                                         dan Piala Pusingan sebagai Johan Kategori 18 thn.

      

Team Juara 2007...perghh bangga....                                  Aksi sang juara....

Tahniah kepada Pasukan Daerah saya.....moga terus cemerlang. gemilang dan terbilang....

[ Last edited by  sayawifenikmie at 18-5-2007 05:58 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2007 09:00 PM | Show all posts
bab lawatan saya tangguh dulu, ni up dulu sambutan hari guru di sekolah saya. ringkas jer....(tapi banyak gamabr tak menjadi sebab kamera yang saya guna ni "kurang cekap" dan sukar utk dioperasikan.

Seminggu sebelum, murid-murid tahap 2 melalui kelab/persatuan masing-masing membuat banner sempena hari guru dengan bimbingan guru penasihat kelab/persatuan.








hasil kerja tangan murid-murid dengan bimbingan guru. tapi guru pun tumpang sekaki nak buat....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2007 09:09 PM | Show all posts
aktiviti pada hari sambutan peringkta sekolah, biasa jer cuma yang menarik ialah perlawan futsal yang dibahagikan kepada cikgu lelaki dan cikgu perempuan. pengadil dan pengulas sukan adalah murid tahun 6. selalu murid yang main, lani bagi cikgu pula main, murid jaga..hehehe...





Yang baju kurung ungu tudung pink and baju oren pakai topi kuning nun kat belakang tu, GPK aku. kira sporting juga.



Gelecek, jangan tak gelecek. tgk, cikgu perempuan pun pandai main futsal. kalah Gol dan Gincu Punya team....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2007 04:03 PM | Show all posts

Reply #108 CharlieDale's post

BRAVO...
caya lah cikgu-cikgu pompuan tu Charlie...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2007 08:12 AM | Show all posts
seronoknya tengok gambar2 kat sini :love:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2007 10:04 AM | Show all posts

Reply #110 coyotemawi's post

kan gambar boleh menyampaikan berita dan maklumat lebih mudah dari kata-kata. diharap lebih ramai forummer tak kiralah cikgu ke , kerani ke, tukang kebun ke, murid ke utk muat nak gambar di sini. mungkin ada sesuatu yang baru dapat kita kongsi bersama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2007 01:03 PM | Show all posts

Reply #110 coyotemawi's post

emmm skolah u bila nak report ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2007 10:11 PM | Show all posts

Perkemahan Gabungan Pasukan Beruniform 2007

Pada 26 - 28 Mei 2007 yang lalu , bertempat di Kem Kaizen Gunung Pulai,
satu program Perkemahan Gabungan Pasukan Beruniform Sekolah kami telah diadakan.

Day 1 - 26/5/07...(Gambar tiada.. camera lupa bawak).

Para pelajar yang terdiri dari pasukan Kadet Polis , Pandu Puteri, Puteri Islam, KRS, Tekwondo, Silat,
PBSM, St. John dan Pertina mula berkumpul di perkarangan sekolah seawal puul 8.00 pagi.
Kalau tengok barangan yang dibawa macam nampak nak lari dari rumah atau nak berkemah untuk
sebulan...siap bawak baldi , bantal2 busuk dan ada gak yang bawak tilam nipis..   


Perjalanan mereka ke Kem Kaizen akan disempurnakan oleh 4 trak polis dan sebuah bas juga ikhsan dari PDRM.
pelajar2 bertolak keluar dari kawasan sekolah pada pukul 9.00 pagi dengan diiringi oleh 8 buah kereta
guru. Setibanya di hentian Pagoh, salah sebuah trak yang dinaiki pelajar
telah mengalami kerosakan..konvoi terpaksa berhenti dalam keadaan panas terik di lebuh raya sementara
menantikan trak bantuan tiba. Akhirnya, masalah dapat diselesaikan kira2 pukul 12.00 tengahari dan konvoi
bergerak pantas ke destinasi dan selamat sampai ke perkarangan kem lebih kurang pukul 3.00 ptg.



Para pelajar bergegas mendirikan kemah dan menyediakan makanan untuk mengalas perut.



Pembantu Kem Komandan Cgu wati sedang buat lawatan rasmi ke kemah pelajar..

Kemudian acara pertama iaitu cara-cara menyediakan perangkap atau jerat untuk acara ikhtiar hidup dijalankan...Cgu pian jd mastermindnya...siap pinjam ayam kem...

malam..acara usrah dan LDK..Sian Ust Hapip sakit gg..so guna bahasa isyarat je laa...  



[ Last edited by  cguct1970 at 2-6-2007 11:07 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2007 10:50 PM | Show all posts
Alamak besoonya gambau...kita buat kecikk sikit ekk...

Day 2 - 27/5/07...

Pelajar bersarapan pagi dengan menu Nasi Goreng Kaizen yang telah disediakan oleh QM yang cekap2 belaka..dengan diketuai oleh Pn. Norasikin . Tengoklah QM tu beriya-iya memasak..sambil melatah..oppocott!!

Cgu Jun ada rupanya..patutlah makan tengahari tu sedap....   

     

  ecccehhh.. Cgu Zaidi ni betul2  ke masak atau...mengayat? opocottt...




Acara pagi itu selepas senaman pagi adalah kembara atau Jungle trekking...mereka perlu menemui beberapa check point dan mengumpul beberapa maklumat dalam masa yang telah ditetapkan dibawah kelolaan guru2 seperti Cgu Khairi, Cgu Wahid dan Cgu Eddy..

Suasana bz kat meja urussetia...serius..         eh..Cgu eddy ni ngape ? Cgu Wahid..renung apa tu?

     

Barisan QM..yang hensemmm dan selalu sedia bertugas..ngeh3x...  caiyookkk...



eh..bebudak ni..pantang nampak camera...nak posing jee....

   


Pukul 11.00 , Cgu Shikin panggil ketua2 kumpulan..bagi taklimat dan bahan untuk Pertandingan Memasak..

     

Macam-macam stail memasak budak2 ni buat.....jangan buat nasi kangkang dah le..

     

   

Abang ni rajin kat perkemahan je..kat umah..hampehh..mak jugak yang masak...Cgu Zaidi..tengok je kee??

   

   




Masak menu apa tu kak?                          eehh..pakai dapo tradisional ekk....
   

so..setelah dirasa, ditelek..ditimbang ..kemenangan berpihak kepada pasukan Pandu puteri...






[ Last edited by  cguct1970 at 2-6-2007 11:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2007 11:36 PM | Show all posts
Lum abis lg daaa...panjang lg...

sebelah petang..acara gubahan mengunakan bahar2 alam sekitar..buat bekas telur dari straw minuman..dan buat bekas  gantung lilin ...macam2 idea diketengahkan. Ujian bekas telo dibuat oleh Cgu Eddy dan Cgu Sha dengan mencampak bekas telo dari atas bukit..telo kumpulan sapa x pecah ari tu?

Seterusnya pukul 3.30 ptg, acara Merentas Halangan Komando yang dikelolakan oleh Cgu Shukur
dan dibantu oleh guru-guru yang lain...Yang kat dapo tu kalut sediakan minum petang guru-guru
iaitu teh o dan kopi o dilawankan dengan karipap panas dan kek coklat..di datangkan khas dari
Jln. Junid, Muar. Kuih sapa la tu...ecehhhh...

Sebelum student buat..penyelaras kem kena buat dulu... Barulah student

   

Yelah..stedy je korang..lum kene rendam....macam si Temah n the gang tu...

   

Bila bebudak ni naik..macam2 bau ada....dah jd macam blue hipoo pulak...
Gambar pun x leh amek banyak..kena buat kuih donat kaizen untuk minum malam..
pas tu pulak pasal kena masak makan malam pulak daa...
Menu makan malam - Nasi putih Kaizen, Sup Cendawan semua taruk Kaizen, Tauhu dan sosej masam manis shikindin...Makan time...gambar pun sikit je..bebudak malu pulak... Pastu kamera plak cap ayam jee...

   

Malam..acara kebudayaan..dengan tema Kemerdekaan..pergh..jury komen x hinggat...stereotype la..membelakangkan penonton la..blur la..tah hape2 tah..yang miming pun ada..jury ketawa pecah perut..memacam benda derang buat lawak bodo..sya, mandor kontrek ada lg x ?

Lepas tu ucapan dari kem Komandan yang terpaksa tiba lewat kerana bg turun tempreture ketanya berkali2 dari muo ke kulai , kata2 semangat dari GPK koko yang angkut putera dan puterinya bersama..akhir sekali,acara minum malam dan bersurai..budak2 dan cgu budak dah terbayang bantal...zzzz...






[ Last edited by  cguct1970 at 3-6-2007 12:16 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2007 12:14 AM | Show all posts
Last day - 28/5/07

Macam biasa..senaman pagi..ecehhhh..Tuan komandan..stedy..p lari naik turun bukit tu 5 x..

ada yang kena denda pasal lambatt..pas tu pakai macam nak g tepi pantai je...weii bebudak buat bebaik aa..
tu GPK koko tengah tengok....

   

Pelajar2 berkemas, bukak kemah dan kumpulkan semua barang dan peralatan..trak dan bas pun dah mari..
kemudian pelajar berkumpul..

Panjat bg jangan tak panjat..kengkawan tengok tu dari atas pokok...  muka2 rindu nasik kat umah

   

Tuan Pengetua datang dari Muar..TQ Boss...Majlis penyampaian hadiah dan majlis penutupan rasmi..Bye bye Kem Kaizen..TQ Along dan En Salamian...Lain kali kita datang lg..

       

Pukul 12.00 , budak2 naik bas dan trak..kami bertolak menghala ke Tanjung Piai..Tanah Terselatan Benua Asia..
sampai sana dah pukul 1.00..gitu gini..bahagikan pelajar pada beberapa kumpulan ..amek gambo dulu..penting tu..

   


dan jalan..jalan..sampai hujung jetti..jalan lagi..naik atas menara pemerhati..Cgu Jun gayat pulak tu...
Jalan lagi..sampai jumpa trademark Globe beso..tapi kamera buat hal plak..agaknya dia terperanjat pasal kena
kejo dengan seekor monyet otai kat denai tadi..garang seh monyet tu..sipot sedot punya banyak..sib baik dapo dalam kete..kalau x dah masak lemak daaahhh...

     

Pas tu bertolak ke Pontian..sian bebudak dah kebelai...sampai je dah kol 5.30..pasal sesat 2/3 x.. semua gerai kene serbu..Nak amek gambo pun x sampai ati.. pas tu kami semayang asar Jamak di Masjid Benut...kemudian singgah untuk maghrib di Spg Lima , Bt. Pahat..dan terus balik ke sekolah....untuk disambut penuh rindu oleh mak bapak..sekian sahaja catatan perjalanan ini..ada masa kita Camping lagiiiii.....





[ Last edited by  cguct1970 at 3-6-2007 10:13 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2007 06:49 PM | Show all posts
kalau aku bawak masuk pic aktiviti sek aku sure kantoi ngan anak murid aku...dahlah cikgu dia selalu masuk bod gossip...ahaks...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2007 05:41 PM | Show all posts

HARI POTENSI PRA SEKOLAH PERINGKAT DAERAH

Hai....lamanya saya tak posting kat sini, banyak dah aktiviti yang berlaku tapi tak sempat la nak share dengan korang semua. si Tuah pun bz kot. maklumla ni pun dah dekat nak percubaan UPSR.

kali ni meh saya share dengan hangpa gambar pertandingan semasa Hari Potensi Pra Sekolah peringkat Daerah. gambar bukan saya yang ambil, so sebab tu penataan cahayanya kurang. anyway sekolah saya just dapat tempat ke empat tapi yang mengejutkan semua pihak ialah peserta diminta mewakili daerah utk ke peringkat negeri dengan bergabung sekolah yang Johan!   heheheh ajaibkan....kot kitaorang dapat 2nd place ke tak la ralat....





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2007 06:14 PM | Show all posts

Lawatan Tahun 6 (sambungan posting saya bulan 5/07)

dah lama tertangguh ni sambungan lawatan murid bawah Panitia KH.







Inilah hasilnya, Fibromat daripada jerami padi yang digunakan utk menghalang daripada berlakunya hakisan di lereng bukit sementara nak tunggu rumput (pelindung hakisan semulajadi) tumbuh dan panjang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2007 10:09 PM | Show all posts
Hi saya paste pic Hari Graduasi Form 6 sekolah saya baru baru ini...



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092522s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list