Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9494
View
72
Reply

Kenapa Semakin Ramai Remaja Ingin Menjadi Artis?

[Copy link]

Author: Olsen_Twins       Show all posts   Read mode

Post time 23-4-2007 12:52 AM | Show all posts
tp kan...kalo jd artis ler leh kawen ngan artis lain...cth mcm katie holmes...kalo ler katie holmes nie bukan artis, korang rasa dia dpt ker kawen ngan tom cruise
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:04 AM | Show all posts
dulu aku kecik2 naks angat jadik artis..tapi family aku tak kasik

in fact familyaku bukan lah supprter yang baik bagi aku

dorang cakap awal2 lagi..kalau ade sesape dalam family ni nak jadi artis...jgn ngengada nak sebut ko dari johor...haaa motif??!!

tapi dah lepas semua habis belajar..tetibe berubah pulak....ade sorang abang aku tu siap boleh main band tah pape..

pastu mase aku balik taun lepas tengah2 tengok AF ngan family..tetibe bapak aku bersuara

'ko kalau ko nak masuk AF masuk la... bagus bende ni..nak tonjolkan bakat'

aku pandang bapak aku speechless!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:09 AM | Show all posts

Reply #41 jpl_fan's post

die dpt kawen ngan tom kurus
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:11 AM | Show all posts

Reply #42 sayang_mulut's post

aku pn tgh speechless ni tgk posting ko
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:13 AM | Show all posts

Reply #44 lin_okinawa's post

aku tunggu AF10 la..hehhee
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:18 AM | Show all posts

Reply #45 sayang_mulut's post

af10....mmmm kalo time tu ko dh jd lawyer burok yg berjaye kt mesia...dh ade firm sendrik...ko nk join af lg ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:34 AM | Show all posts
aku pernah bercita cita nak jd penyampai berita kat tv3 dulu...tp ayah aku ckp.."jgn nak malukan family"
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:46 AM | Show all posts

Reply #47 jpl_fan's post

sbb die tau ko jenis yg ckp suke tersembur air liur....nnt kalo jd pembace brite, ujan lak dpn kamera
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:49 AM | Show all posts

Reply #38 lin_okinawa's post

zalimnyer ko...x patut btul..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 01:51 AM | Show all posts

Reply #49 nickelodeon's post

zalim ke???aku igt dh kire baek dh tu..sbb at least kasik gk die bace paper
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 02:11 AM | Show all posts

Reply #48 lin_okinawa's post

ye ker lin..so biler aku ckp dpn ko,air liur aku tersembur ker
patut ler ko rajin suh aku ckp depan ko..btl2 dpn ko..ko suka ngan air liur aku rupanyer
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 02:32 AM | Show all posts

Reply #46 lin_okinawa's post

join je kot..kekdahnye dpat promote aku nye firm
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2007 09:05 PM | Show all posts

Reply #52 sayang_mulut's post

tp risiko die tggi..kalo sore ko tk sedap, bkn saje owang boo ko...tp owang siap boikot firm ko

adakah anda sggp menerima risiko?? ;)
Reply

Use magic Report

ian_hamzah This user has been deleted
Post time 24-4-2007 07:17 PM | Show all posts
nak jd artis kaedahnya sbb nak glamer..nak glamer kaedahnya sbb nak kaya...tp leh ke kaya...    
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2007 03:37 PM | Show all posts

yeah

sebab semua malas nak belajar dan gila glamer..

dan



nak buat yg terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2007 11:59 AM | Show all posts

Reply #55 eboxkl20's post

Sebab kebanyakan nya remaja sekarang memang tak de akal dan tak bermoral
senang citer itu je caranya nak berjaya .dan ini juga menunjukkan remaja sekarang dah tak tau erti malu lagi .memang muka tak tau malu .muka tembok dan yang sewaktu dengannya.


[ Last edited by  De Namhar at 28-4-2007 12:02 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2007 10:51 AM | Show all posts

Yeah

well bkn semua. segelintir dan kebanykan..ada gak orang2 tua yg terkedek nak masuk pertandingan gak...
tapi dah tua x diterima...masing2 nak cari jalan mudah utk cari duit..sama cam beli loteri..
Bagi aku senang je..Bukan semua orang leh nyanyi..boleh jadi Artis...dan perlu/wajib jadi artis.
menda tue terpulang pada diri masing2..kalo nak gile glamer jer x ke mana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2007 04:20 PM | Show all posts
artis kaya disebabkan voters...saper soh undi...takmo aku sedekah kat artis...walaupun seposen...
layankan ajer tapi aku bab duit mmg kedekut sket kat entertainment...
sejak adanya IT technology arits mana ada berani nak buat album baru beb..cuba korang pk...
nak buat album pun pakai lagu2 lama dinyanyikan semula..tgk mawilaa semua dia nyanyi pakai lagu owang...
nak jadi artis mmg tak salah...kalo ada rezeki kowang teruskanlaa...tapi duit ajer kembang akal masih sempit..contohnya
siti nurhaliza very hard to speak english...wakaka tu yg aku heran tu nyanyi jerit terlolong pun dpt anugerah dato'...
org yg takde akal sajer sanjung tinggi kat artis walhal org yg ada akal mmg lookdown habis-habisan..
dunia sekrg dunia gegaran...tgkla AF tuh...dlm studio ramai mak bapak pakai kopiahlaam makcik bertudung labuh ke tudung biasa ke tudung bawal ke tudung siakap ke..tunjuk poster megah dgn anak dia nyanyi...uish damn ada gak perangai mcm nih..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2007 09:08 AM | Show all posts
sebab dorang ni nak dapat duit...nak dikenali....nak glemer la 2...x pandai so ngn jadi artis ni leh gak jadi kaya cam mawi n ct wpon x pandai pon....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 07:03 PM | Show all posts
Originally posted by Olsen_Twins at 21-3-2007 10:59 AM
Saya merupakan seorg observer dalam industri hiburan tempatan ni dan saya hairan satu perkara

Sejak kebelakangan ni ramai sangat rancangan2 realiti tv yg berbentuk hiburan terutamanya nyanyia ...



Banyak faktornya... antaranya
1) remaja yang belum cukup matang...
2) realiti tv banyak mempengaruh dan menguja remaja yg mmg gemarkn hiburan... tambah2 lagi remaja bleh tgk sendiri kejayaan/populariti seseorg itu bila dh sertai sesuatu realiti tv... terus remaja ada perasaan nak jadi mcm peserta2 realiti... normal laa kan... darah muda... even aku sendiri pun kalau pandai nyanyi mmg nak join gak... haha... nasib baik aku tgh belajar skang... ada sket penghalang...
3) golongan remaja adalah golongan sasaran realiti tv... tgk aje laa semua syarat penyertaan... mana ada terbuka utk yg tua bangka...
4) kalau "remaja sekarang berbanding remaja dulu2" menjadi isu... tgk laa perubahan cara hidup sekarang berbanding dulu...

ada beberapa faktor lagi... dan aku tak nafikan perkara camni mmg tak elok bagi belia... sekian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.230391s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list