Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9445
View
72
Reply

Kenapa Semakin Ramai Remaja Ingin Menjadi Artis?

[Copy link]

Author: Olsen_Twins       Show all posts   Read mode

Post time 23-3-2007 12:07 AM | Show all posts
eiyy nak tanye skit la ek..sape2 yg masuk akademi fantasia tu kluar2 je tros dpt diploma dlm muzik ek?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 01:27 AM | Show all posts

Reply #21 FAC's post

dorang blakon je ade graduasi tuh...


sbb dorg praktis jadik plakon usop selam pas kuor Af
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 09:29 AM | Show all posts

Reply #20 honeydew's post

i still stand to my point...its better diorang jadi artis rather than seeing them loitering around doing all those nonsense...mostly yg jadi artis at the young age of 15-17 ni...aku tgk diorang ni dari segi education mmg kurang skit...so its better diorang use what talent that they have ie singing/acting and be one..at least boleh carik duit...thats how i see it...

kalo aku dlm position mcm diorang pun...say aku nyer education tak beberapa bagus and dah tak minat nak belajar and at the same time aku ade talent and passion in music/singing/acting..i would go to any auditions out there...apa yg salahnyer? btol tak..?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 09:46 AM | Show all posts

Reply #1 Olsen_Twins's post

sbb? ngeh ngeh...:devil:

~ peranan media yg paparkan betapa hebatnya....glamernyer....bestnyer....beruntungnyer...dll saper2 yg masuk dunia seni n jadik artis tu....so remaja pon terima segala yg disuap oleh media dan terpengaruh utk jadik artis gaks ler....

~ nak dpt duit byk dgn cara mudah...tak yah ader kelulusan akademik yg tiggi pon dah bleh pegang ribu riban...

~ nak glamer glamer glamer

~ nak tangkap jerung...huhu...

~ nak kumpul modal seawal usia remaja...kumpul byk2...pastu bukak bisnes ker...melabur ker...biler usia dah meningkat dan populariti dah merundum...dah bleh ader 'tapak' yg agak stabil...

~ nak bantu mak bapak kat kg...nak bela nasib keluarga <<=== selalu dorg guner alasan yg ni...nampak baek sket ar...mcm ar kalo keja lain tu tak dpt bantu kuarga...huhu...

~ dan mmg ader yg btol2 berbakat dlm bidang seni serta punyer minat yg mendalam...jadik minat dan bakat tu dikembangkan lagi hingga bleh dpt pulangan...jadikan kerjaya tetap dan sumber pendapatan...cumer mungkin dgn visi berbeza...muler2 jadik artis pastu lamer2 bleh naik setapak lagi...jadik komposer ker...pengarah ker...dll...   


[ Last edited by  angel01 at 23-3-2007 10:22 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 10:21 AM | Show all posts

Reply #24 angel01's post

Jadi artis sebab nak glamour sebab nak famous.
kiranya banyak yg singkat akal yg ikut benda 2 macam ni.:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 03:17 PM | Show all posts
sbb dia org malas blajarrr....
aku nyampah nengok relati tv...mcm af ker...
siap nagis2...mcm budak takdee masa depan ajer....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2007 06:48 PM | Show all posts

Reply #26 elninhamfz's post

aku setuju ko kate dorang malas blajo...






tapi aku tak setuju tak suke tgk AF...hhehehehe...aku suke tgk...org2 sewel lam gudang tuh menghiburkan aku dowwww
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 03:34 PM | Show all posts
eherm...ikut pertandingan nyanyi sebab nak tunjuk bakat yang ada...(ayat ini hanya disebut oleh orang yang benar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 04:32 PM | Show all posts
tapi lebih ramai yg nak takde bakat dr yg berbakat
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 07:24 PM | Show all posts
aku pun ada pasang cita
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 07:55 AM | Show all posts
sbb diowang maleh blaja...nk popular n cpt dpt duit
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 08:25 AM | Show all posts
sbb diaorng nk buat yg TERBAIKKKKKKK!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2007 12:48 PM | Show all posts

Reply #32 gosipgirl's post

jd artis tu elok ke???
dh la yg jd artis tu ramai dak mlayu..islam
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2007 09:15 AM | Show all posts
waktu muda2 la nak jadi artis..time tgh cun...waktu sesuai utk populariti...takan nak tunggu tua..tak laku nanti..peminat lari..old fesen...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2007 09:44 AM | Show all posts

Reply #34 ninja boy's post

segale populariti ape sume tu kire cm membantu kite utk idop kt dunie ni ke??kalo tk popular tkleh ke??

nape nk kene jd artis gk???bknnye elok pn jd artis...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2007 12:50 AM | Show all posts
famous, duit...................................
Reply

Use magic Report

lampu_study This user has been deleted
Post time 21-4-2007 02:26 AM | Show all posts
korang x rasa ker..semua nih hasil didikan dr kecik lg???
bayangkn dr kecik kita di sogokkan ngan hiburan2,artis2.
byangkn tv yg kita tonton sejak kecik braper byk dah artis2 yg di tonjolkn..:@
tu laaa (artis2) nih telah menjadi seperti idola bg kita sejak kecik lg.....
tu yg bila dh bosar....
nk jd artis mcm 'idola' diorg.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2007 12:17 PM | Show all posts

Reply #37 lampu_study's post

btol gk tu...
kalo gtu, nnt kalo aku ade anak, aku tkleh kasik die tgk tv n dgr radio
kasik die bace paper je...tu pn kasik bahagian dlm negeri dan luar negeri dan sukan :lol

malang giler anak aku
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2007 12:52 PM | Show all posts

Reply #37 lampu_study's post

nasib ler aku x terpikir jdkan artis as idola...artis maner yg attitude diorang bersih...semua hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2007 06:19 PM | Show all posts

Reply #39 jpl_fan's post

:setuju:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084883s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list