Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89898
View
252
Reply

LCD vs Plasma TV

[Copy link]

Author: thylord       Show all posts   Read mode

Post time 15-4-2009 03:48 PM | Show all posts
kalu tv LCD ni pakai arial biasa boleh ka nmpk gmbor?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 03:49 PM | Show all posts
kalu tv LCD ni pakai arial biasa boleh ka nmpk gmbor?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 03:49 PM | Show all posts
mna posting aku?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2009 07:37 PM | Show all posts
Originally posted by itik_magic at 15-4-2009 15:48
kalu tv LCD ni pakai arial biasa boleh ka nmpk gmbor?


boleh...........
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 11:10 AM | Show all posts

Balas #104 ka_one2000\ catat

oooo...gambar kira ok ler..yer....

tngh planning nk beli satu ni....tp x mau pakai astro.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 02:25 PM | Show all posts
Originally posted by itik_magic at 17-4-2009 11:10
oooo...gambar kira ok ler..yer....

tngh planning nk beli satu ni....tp x mau pakai astro.

mmg ok ... pasal aku pun guna arial tgk tv.... aku tkde astro (maklumlah anti monopoly)
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2009 04:00 PM | Show all posts

Balas #106 ka_one2000\ catat

ye ker.....best2...TQ bro....


astro kena byr...rugi...sbb x slalu tngk tv
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2009 04:18 PM | Show all posts
tolak tepi dah lcd dengan plasma....

make way for OLED tv....



[imh]http://cfs14.tistory.com/image/31/tistory/2009/01/08/11/45/496568b779e9d[/img]



Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2009 12:21 PM | Show all posts
Plasma Pro        
-Contrast tggi
-saiz besar

Plasma Cons
-Mahal
-byk guna elektrik

LCD Pro
-Murah dr plasma
-jimat elektrik

LCD cons
- saiz besar takde

samsung da kluar tv species br iaitu LED tv. dia nya gamba sharp dr lcd dan penggunaan elektrik rendah drpd plasma dan lcd. tp harga masih mahal sekitar rm9000 utk 40''
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 12:45 PM | Show all posts
aku dh buat penyelidikan...cewahhh

kalau sapa2 yg suka gamba lawa kalu...kiranya tahap kaww abes la..

for sure beli la plasma..sememangnya juara berbanding LCD...

memang tak leh lawan..nak2 yg suka layan blue ray, PS3..etc

yg banyak HD la...TV pon better pada plasma..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 09:15 PM | Show all posts
Plasma Cons
-Mahal
-byk guna elektrik

samsung da klua ...
dax_wdw Post at 5-5-2009 12:21


aku dah pakai plasma 42", sebelum ni 29" tv lama, bil letrik takde beza so nak kata banyak guna letrik mungkin insignificant or busted jika dilihat secara keseluruhan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 09:19 PM | Show all posts
aku dh buat penyelidikan...cewahhh

kalau sapa2 yg suka gamba lawa kalu...kiranya tahap kaww abes la..

for sure beli la plasma..sememangnya juara berbanding LCD...

memang tak leh lawan..nak2 ...
fredbok87 Post at 21-6-2009 12:45


agreed.... utk home entertainment, plasma is the best at the moment. kalau pakai astro, lagi cantik dengan plasma banding
ngan LCD. Nampak sungguh beza dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2009 10:15 AM | Show all posts
1# thylord


ermm antara LCD ngn Plasma
lebih Baik LCD dr plasma sebap plasma tv die x stabil
sebap plasma tv die gunekn gas lagi 1 die lebih cepat panas...
dr mane aku dpt tau ni dulu aku kije kt SONY Emcs Malaysia so
aku tau antara kebaikan n keburukan die
sebap tu Sony dh x keluarkn lagi Plasma tv
sebap coz nk baiki lebih mahal bbanding LCD
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2009 03:52 PM | Show all posts
tercapai hajat dh beli LCD......pinor lak bijik mata tngk tv besor....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2009 11:24 PM | Show all posts
tercapai hajat dh beli LCD......pinor lak bijik mata tngk tv besor....
itik_magic Post at 2-7-2009 15:52


alhamdulillah, berapa inci, brand apa..... apa komen selain dari pinor biji mata
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2009 08:57 AM | Show all posts
wahhhh skang udah ada LED....

tunggang terbalik tv tu pun cun lagi gmbr dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2009 04:27 PM | Show all posts
kalu nak tengok astro lebih baik pakai tv  crt, sb tv lcd xsupport digital system macam kebanyakan program yg ada pada asto. Tapi amat berbaloi kalu nak main vcd, dvd, blue-ray dan yg seangkatan dengannya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2009 12:04 PM | Show all posts
114# itik_magic

lcd brand apa yang bagus..apa beza plasma dgn lcd selain rega..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2009 11:14 PM | Show all posts
aku tetap mengatakan lcd and led tv memang takleh lawan plasma....dari segi kualiti gambar ! itu kenyataannya..tolak ketepi hal jimat letrik..semua tuh..

nak beli beli lah pioneer plasma...tp sekrang pioneer dh tak kuar dh plasma..tp sapa nak beli boleh beli lagi..ada warranty 5 tahun
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2009 09:24 PM | Show all posts
bila led tv nak turun rega?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090626s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list