Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
89809
View
252
Reply

LCD vs Plasma TV

[Copy link]

Author: thylord       Show all posts   Read mode

Post time 16-2-2009 03:06 PM | Show all posts

Reply #80 dollah_mufc's post

part timer je..tu pon tlg membe2 dekat n forumer kt cni je..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2009 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by wkx5406 at 16-2-2009 03:06 PM
part timer je..tu pon tlg membe2 dekat n forumer kt cni je..



wkx, kedai ko kat ne?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2009 11:16 AM | Show all posts

Balas #82 shalalat\ catat

xde kedai..im a freelance sales agent..

see blog for pricing.. http://cheaplcd-tv.blogspot.com/
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 04:01 PM | Show all posts
kalau beli spec mcm ni ok ker..philips32inc...???

ECIFICATIONS
Pixel Plus HD for better details, depth and clarity
Pixel Plus HD is a picture processing technology that enables viewer to watch contents that are vivid, natural and real. The result is a superbly razor sharp pictures with incredible details and depth from any HD source.

Up to 8.5ms response time for clear, fast moving action
Response time measures signal reaction speed in milliseconds. Faster response time is better as it eliminates visible image artifacts that could dampen your experience when viewing fast moving images or objects. In this case, this LCD panel gives you 8.5ms response time so that you can watch your LCD TV with a clear, fast moving action.

Technical specifications
Picture/Display
Aspect ratio Widescreen
Brightness 500 cd/m?
Dynamic screen contrast 33000:1
Response time (typical) 8.5 ms
Viewing angle 176? (H) / 176? (V)
Diagonal screen size (inch) 32 inch
Diagonal screen size (metric) 81 cm
Panel resolution 1366 x 768p
Picture enhancement Pixel Plus HD , 3D Combfilter , Active Control + Light sensor , Contrast Plus , Digital Noise Reduction , Jagged Line Suppression , Luminance Transient Improver , Progressive Scan
Screen enhancement Anti-Reflection coated screen

Supported Display Resolution
Computer formats 640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz , 720 x 400, 70Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz , 1280 x 768, 60Hz , 1280 x 1024, 60Hz , 1360 x 768, 60Hz
Video formats 480i, 60Hz , 480p, 60Hz , 576i, 50Hz , 576p, 50Hz , 720p, 50, 60Hz , 1080i, 50, 60Hz , 1080p, 50Hz, 60Hz , 1080p, 24Hz, 25Hz, 30 Hz

Sound
Equalizer 7-bands
Output power (RMS) 30W
Sound Enhancement Auto Volume Leveller , Graphic Equaliser , Incredible Surround
Sound System Mono , Stereo , BBE

Loudspeakers
Built-in speakers 2
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 04:02 PM | Show all posts
aku tgok pakai astro ok je.......
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2009 09:38 PM | Show all posts
plasma la best...
pasal apa aku kata camtu..
pasal aku guna plasma...42"...
tak tau lak lcd punya kualiti camna...

yg pasti plasma aku besar la gambar dia dr slim tv 29" aku dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 01:20 AM | Show all posts

Reply #86 mat_macho's post

kalo tgk astro, plasma best..tp yg plg aku annoy plasma tv ni reflective screen die..kacau gile..tambah2 kalo ada cahaya kt background tu..lg satu power consumption die tinggi..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2009 11:30 AM | Show all posts
salam...
nak tumpang tanya la
lcd tv aku brand samsung ada poblem laa, lepas dah turn off, nak on balik
xkuar gambar laa.. just ada bunyi start up jer.. berulang2 bunyi start up tu dalam 10~20 minit but still tv xkuar pape gambar..
dah stengah jam camtu baru laa kuar gamba..

tulung laa. ada sesapa pernah experience tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2009 08:29 PM | Show all posts
pls see latest promotion of the week.. http://cheaplcd-tv.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:28 PM | Show all posts
mcm best je LCD LG baru ni//

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2009 02:30 PM | Show all posts
ok tak kalau pakai ngan asteruk..?
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2009 01:21 AM | Show all posts
lg 80 ni gamba okey..kene ngn cable mmg leh jd cun..tp utk astro mmg xdpt la nk gamba cun gile..mane2 brand n model pon sama..klik sini if berminat nk beli..

pakai cable monster la bro..Monster
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2009 09:56 PM | Show all posts

AV to HDMI Converter for astro decoder

ada jumpa satu cara nak bagi tgk asterro chantek.. tgh budget2 nak beli.. murah gak dlm rm 350..





Features:
Convert analog VIDEO, AUDIO(L/R) to HDMI signal and scales up video to HDTV 720P format via Digital Conversion Technology to improve Effect of images and sounds; convert vcd/dvd to HDTV signal to connect hi-clear HDMI TV and can improve effect of AV long-rang transfers. Add Your old AV equipment with HDMI output.

- Scales up video to HDTV 720p format
- Automatic lipsync(audio delay) ensures audio video synchronization
- 720p HDMI output at 50Hz or 60Hz vertical rate following input vertical rate
- Audio is incorporated into HDMI out as well as pass through to phone-jack output
- Input video systems - NTSC3.58 / PAL auto-detection
- DVI compatible by using HDMI to DVI adaptor



dengar cerita dari org  yg beli , gamabr chantek lagik dari pakai s video cable.. cuma tv3 ajer gamabr buruk .. tapi elok gak sama ajer dgn kualiti berita siar cerita pasal buruk2 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 01:01 PM | Show all posts

Balas #93 dollah_mufc\ catat

so kalau dari astro kan dia punya lubang AV out dia satu je. So dia pecah ke sana macamana. Av out tu terus ke sana ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 08:47 PM | Show all posts

Balas #94 meela\ catat

saya tolong jawabkan yer..

dari astro .. wayar kuning , putih dan merah tu sambung box converter .. dari converter tu lak pakai wayar hdmi sambung ke tv lcd ( yg menang ada slot utk hdmi cable tu.. )


dan kalau nak mudah dan murah skiti  tapi tak berapa clear sgt dari pakai converter pakai s video cable , yg satu lubang ajer kat astro tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 03:51 PM | Show all posts
baru berkira2 nak beli lcd tp tgh pening x tau nak amek yg mana 1..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2009 08:38 PM | Show all posts

camnii

aku ada baca jugak lcd vs plasma tv ni. Setahu aku, plasma ni adalah successor kepada lcd skrin.

Lcd terdiri dari Liquid, sementara Plasma tech. pulak terdiri dari Gas. Gas dapat bergerak lagi laju dari liquid.
Sebab itu, kalo tengok video kereta yang laju bergerak, kat lcd akan nampak gambar keter tu trailing(cam ada bayang) sebabm liquid tu tak cukup laju bergerak untuk display. Manakala plasma tv pulak tak hadapi masalah ni sebab gas tu cukup laju.

So, beza dari brightness, kaler, antara lcd dengan plasma takde beza. Ynag beza cuma yang saya terang kat atas tu aje. Main game kat lcd spoil sket la..hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2009 05:05 PM | Show all posts
Nak tambah. Jangan terpengaruh sangat dengan contrast ratio. Perasan tak ada 1000:1 la, 10,000:1 la. semua manufacturer tak guna satu standard untuk ukur contrast. Apadia Contrast Ratio? Sinple expalination, amik satu color. Contoh merah. kalau 1000:1 maksudnya ada 1000 jenis merah, dari merah paling terang ke merah paling gelap. so, high contrast byk warna la kan? Tapi setengah manufacturer ukur contrast dari luar screen, ada dr dlam. ada dlam kecerahan bilik n ada dalam bilik gelap. paling baik tengok sendiri mana yang cantik, fakta2 yang ditunjukkan cuma selling point saja...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2009 05:13 PM | Show all posts
Isu astro gambar tak cantik ni masalah biasa. Sebab utamanya signal kat malaysia ni analog. Tv digital. Astro pun semi analog. Kalau malaysia ada HD broadcast baru gambar cantik. Dua2 digital
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2009 03:51 PM | Show all posts

Balas #1 thylord\ catat

Sony Bravia, aku pakai skrg... amat memuaskan!!   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list