Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
7645
View
27
Reply

PJJ -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2008 04:33 PM | Show all posts

SAPA TAU MACAM MANA NAK MOHON DG32 KE DG41(PJJ)?

Assalammualaikum...

Nak tumpang tanya sapa-sapa yg ada pengalaman macam mana nak mohon ke DG41 untuk PJJ...Sekarang ni saya DG32, bulan 10 baru nak graduate... ada yang kata online...ada kata isi borang...yg mana satu ya.. .Tolong sapa2 yang pernah mohon cerita sikit...tq











..................
Nak order Mi Bandung Muar Maharani (Original)... PM saya ....
Sekali cuba pasti nak lagi...

[ Last edited by  soralia at 3-8-2008 04:35 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2008 07:23 AM | Show all posts

Reply #20 Tenko's post

Saya pun dari Upm gak...Eksekutif Bahasa Dan Komunikasi...agak2 sama tak course yang kita ambik. Dah panggil interview belum???
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2008 01:53 PM | Show all posts
apaa cerita skangg PJJ nihhh... saya bercadang nk sambung Ijazah IT software... so ada apa2 cadangan or nasihatt..... saya tgk post sebelomm nih mcm dh lamaa jerr.... mcm mana ngan peengiktirafann nyaa... OKeh x... saya dh google kt OUM, UUM ngan USM.... tp mungkin lebey baikk kalo saya berrtanya teros kepada yang punya pengalamannn.. sekiann...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2008 05:12 PM | Show all posts

Reply #21 soralia's post

guru2 DGA29 dan DGA32 yg amik ijazah secara pjj kena apply untuk lantikan ke DG41 melalui kementerian pelajaran.

prosedur permohonan berbeza ngan guru2 freshie, macam kpli @ guru yg amik ijazah pendidikan secara fulltime..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2008 10:22 PM | Show all posts

Reply #24 rhys88's post

online ke, kena ambik borang ya???
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 09:21 AM | Show all posts

Reply #25 soralia's post

borang permohonan..semak balik dengan kementerian.

sblm tu, masa nak amik pjj ari tu ko ada dapat kelulusan dari kpm kan..? either bahagian sumber manusia atau bahagian pendidikan guru..

jadi skg, kalo ko dah settle sume..i mean dah konvo etc..rujuk balik ngan pihak yg bagi kelulusan pjj ari tu..

biasanya, calon2 pjj kene anta dokumen2 pada kpm dulu, then kpm 4wd kpd suruhanjaya perkhidmatan pelajaran utk ditemu duga..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 10:00 AM | Show all posts

Reply #26 rhys88's post

tq rhys88's...:flower: :flower:

bulan okt ni baru nak konvo...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2008 10:04 AM | Show all posts

Reply #27 soralia's post

welkam..

pembetulan, lepas konvo nt ko kena deal ngan Bahagian Sumber Manusia, KPM bukan Bahagian Pendidikan Guru (<--yg ni bagi kelulusan belajar je..)
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076099s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list