Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
7628
View
27
Reply

PJJ -

[Copy link]

Author: dexa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-1-2007 10:02 PM | Show all posts |Read mode
Guru PJJ朞UM kecewa program tak diiktiraf

SELARAS dengan kehendak kerajaan, program Pendidikan Jarak Jauh (PJJ) Kementerian Pelajaran
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2007 11:46 PM | Show all posts
pulak :geram:
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 08:52 AM | Show all posts
macam2 hal....:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 08:56 AM | Show all posts
isu pengiktirafan kerap timbul. bukan saja OUM malah uni2 lain pun ada masalah pengiktirafan. sepatutnya dptkan pengiktirafan dulu, baru tawarkan kursus tu. tapi kebanyakan uni tawarkan kursus dulu, lepas student graduate baru realise ada masalah pengiktirafan, sbb kredit tak cukup, tak cukup requirement etc. IPTS pun camtu gak, tawarkan twinning programme ngan oversea uni, lps student grad, student find out JPA tak iktiraf wpun degree tu dari uni yg terkenal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2007 09:19 AM | Show all posts

Reply #4 CRK's post

yups aku stuju psl ni...mana2 uni especially IPTS byk kes mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 12:42 PM | Show all posts
polici kerajaan kerap berubah2 setiap kali meting..... takde focus.... lain pengerusi lain agenda.... cikgu2/rakyat yg mengharap kerap merasa tertipu...... wang da banyak di laburkan.... usaha tidak dihargai...... pengorbanan disia2kn.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:43 PM | Show all posts

Reply #6 Dimind's post

ini memang satu masalah... yup --
berubah ubah setiap kali meeting and stuff...

macam immigration juga
tukar procedure tiap tiap tahun -
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 01:45 PM | Show all posts

Reply #4 CRK's post

saya harap mana mana students yang nak ambil PJJ
tu  make sure dulu tentang pengiktirafan tu --!
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 11:42 PM | Show all posts
Aku rasa govt kena be fair antara IPTA dan IPTS. Masalah akreditasi selalu berlaku pada IPTS dan bukan IPTA. Bukan aper, aku tengok macam IPTA pun, kadang2 macam2 penukaran dan masalah... kadang2 tu buat kelonggaran pulak dari segi grade.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2007 07:20 PM | Show all posts
aku rase tidak timbul isu kelonggaran grade kat IPTA utk pengakreditasian...... sebab aku rase setiap kali course baru kat IPTA mmg dr kepala hotak pemimpin2 malaysia.... so nak xnak kene iktiraf jugak..... cuma kat IPTS diorang kene usaha lebih sikit.... kene sediakan duit lebih sikit... utk r****h pegawai2 berkaitan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 08:52 PM | Show all posts

PJJ

a'kum..
nak tanya la sapa2 kat sini yg bercadang nak amik pjj atau tgh belajar atau yg dah abis blaja program pjj ni.apa pendapat korang mengenai pjj ni.ok ke tak?
aku bercadang nak amik diploma pentadbiran awam.kursus tu susah ke nak follow?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2007 04:00 PM | Show all posts
aku tutor kat sana...adalah student aku dah belajar sem 4/5 baru tau kursus x diiktiraf...sian weh..banyak duit dah abis...they all nak belajar..but org nielaa kekadang...mengharukan keadaan:@
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2007 08:38 PM | Show all posts
errr..kursus english..rt tesl oum tuh diiktiraf tak?cian cousin aku bethn berkejar study...
Reply

Use magic Report

D.n.Kone This user has been deleted
Post time 28-2-2007 04:22 PM | Show all posts

UKM tawar semula PJJ

ISLAM mahu umatnya belajar dan mencari ilmu sebaik dilahirkan hingga ke liang lahad. Ini bererti proses pembelajaran adalah berterusan selagi hayat dikandung badan.
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) tidak ketinggalan membuka seluas ruang bagi merealisasikan konsep Islam itu melalui peranan yang dimainkan oleh Pusat Kembangan Pendidikan (PKP).
Berperanan untuk memasar, mengurus, menawar dan mengendalikan program akademik serta latihan profesional kepada masyarakat, PKP bertanggungjawab meningkatkan tahap pendidikan dan kehidupan masyarakat bagi menyokong aspirasi keilmuan.
Sehubungan itu Pengajian Jarak Jauh (PJJ) yang 憈erkubur
Reply

Use magic Report

D.n.Kone This user has been deleted
Post time 28-2-2007 04:23 PM | Show all posts


Dr. Kamaruddin Sharif.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 05:18 PM | Show all posts
kalau pengajian in English lagi bagus. boleh student keluaran UKM memberikan persaingan sengit kepada students dr u lain yg dikatakan lebih mahir berbahasa inggeris di alam pekerjaan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2007 06:50 PM | Show all posts
Originally posted by ponet at 28-2-2007 05:18 PM
kalau pengajian in English lagi bagus. boleh student keluaran UKM memberikan persaingan sengit kepada students dr u lain yg dikatakan lebih mahir berbahasa inggeris di alam pekerjaan



:setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 08:09 PM | Show all posts
rs nye hal PJJ oum dh ok kan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2007 08:13 PM | Show all posts
BIT mmg masalah skt sb KPM tak taja cikgu-cikgu.. tp setahu, semua ok utk inteke sebelum 2007..lps tu, mmg tak bg register utk cikgu2.. sblm ni KPM taja BESC, BEMATH, BETESL, BECE, BEME, BEEE je kan.. semua program tu ok je lps konvo.. BIT pon ok cuma diaorg cuma perlu buat pinjaman PTPTN.. skang dh tak de intake dh.. latest oum amik lulusan KDP-14 minggu utk di serap ke SMP.. dgr nye, KDP-14MINGGU pon tak de.. tak tau la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2007 10:08 PM | Show all posts
Originally posted by ristikol at 14-2-2007 08:52 PM
a'kum..
nak tanya la sapa2 kat sini yg bercadang nak amik pjj atau tgh belajar atau yg dah abis blaja program pjj ni.apa pendapat korang mengenai pjj ni.ok ke tak?
aku bercadang nak amik diplom ...

Aku ngan hb ex-PJJ student.
Kitaorg wat ngan UPM.
Ko tanya psl ok or tak?
Apa definisi by ok ngan tak ok tuh?
Bg org yg beranak-pinak cam aku and nak avoid half-pay kalu jadik full time student, kira ok la.
Kalu bujang, better ambik full time kot.
Leh concentrate kat study and tak perlu nak pikir komitmen lain sepanjang study.
La nih, aku ngan hb dah grad.
Hb dah naik gred 41 dah pun.
Aku lak baru jek grad bln 8 ari tuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094949s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list